|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Boykot Çağrısı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Konu açılmadan önce ... Kod:
Small Talk bölümü her isteyen, aklına gelen konuyu buraya açsın diye değil internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diğer bölümlere çok da uymayacak mesajlar olduğu zaman kullanılsın diye açıldı. Yanlışım varsa düzeltin. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Peki small talk bölümüne aykırı bir mesaj bu diyelim.Sizce konu çok mu basit ve tartışmaya değmez?
Ya da yararlı konular olduğu sürece small talk konularının içeriklerinin esnek olmasının bir zararı var mıdır? _Tamam tepkinizi hoşgörü ile karşılıyorum ama small talk bölümündeki onlarca gereksiz saçma konu varken sizin bu konuya vermiş olduğuz tepkinin anlamı nedir? Sonuçta kaç numara ayakkabı giyiyoruz, yada bacak tüylerimi nasıl alırım gibi saçma şeyler değil de; bize "getirisi" olan şeyler konuşuyoruz/konuşmaya çalışıyoruz.. vermiş olduğunuz tepkiyi fazlaca hakeden çok başlık var.. gidin onlara bi göz atın. Mesaj lynx lynx tarafından 18.11.2004 (18:58) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Şu ana kadar envai çeşidini gördük bu tarz olayların. Ama başladıkları gibi kaldıklarına eminim. Yani görmedim hiç bir zaman yararını. Halen bir kaç kişi Taksim'de imza toplamaya çalışıyorlar. Bana pek etki gücü sıkı görünmüyor bu tarz şeylerin.
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ne konu basit ne de tartışmaya değmez demedim ya da öyle düşünmüyorum. Sert bir tepki de vermedim ilginç olan. Sadece bu forumun da diğer forumların düştüğü durumlara düşmemesi için, bir üyesi olarak üstüme düşeni yaptım ve benden önce kuranların, yönetenlerin zaten düşünmüş ve belirlemiş oldukları sınırlardan bir tanesini hatırlattım. Garip gelebilir ama kaç numara ayakkabı giyiyorsunuz, bacak tüylerimi nasıl alırım, saçlarım dökülüyor ne yapmalıyım gibi başlıkların altında fayda görme ihtimalinin çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu başlıklar da aslında aynı hatırlatmayı hakediyorlar ama genelde bunlara kimse ses çıkarmaz çünkü bu başlıklar altında iki dakikada hır gür çıkacak birşey konuşulmaz. Siyaset te futbol da bu potansiyeli taşıyor halbuki. Ayrıca her ikisini konuşabilecek onlarca da forum var. Durum böyle iken neden zoque.com altında böyle birşeye gerek duyulsun ki? Apolitik olalım diyen yok yanlış anlaşılmasın ama bu tip bence son derece klişe çıkışlar değil burada 100 forumda bile konuşsanız fayda getirmez, sonuca varmaz. Fransızları boykot edelim (ermeni soykırımı iddiasını yasa haline getirdiler diye) İtalyanları boykot edelim (apoya kucak açtılar diye), Belçikayı boykot edelim (fehriye erdal konusunda saçmalıyorlar diye) Amerikalıları boykot edelim (afganistanı dağıttılar, ırakı harabeye çevirdiler diye) Almanları boykot edelim (bize istediğimiz silahları satmadı diye), Azerileri boykot edelim (kttc ile ilgili bir olayda ortadan kaybolan milletvekillerinin hesabını veremediler diye), KKTC'yi boykot edelim (ne türküz ne rum biz kıbrıslıyız şeklinde pankart açtılar diye), Türkiyeyi boykot edelim (bizi ADSL'de Telekomun eline mahkum etti diye)..... Sonuç : SIFIR Ama diyorsanız ki bu forumda bunu konuşalım ve forumda da buna karşı bir duruş yoksa, buyrunuz ben okumam olur biter. (ki her başlığı okuyan biri olarak bu başlığı okumadım ve hızlıca inceleyip mesajı yani hatırlatmayı yazdım) |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Boykotun Faydalı olup olmaması konusuna gelirsek Bu konu Tamamen usul ve uygulama biçimi ile alakalıdır mesela ingilterede bir ara metro %5 zamlandı bu arada metro özel bir şirkettir enteresan bir biçimde geçe bu açıklama yapıldı ve ertesi sabah herkes işinin uzaklığına göre bir saat veya iki saat evvelden evinden işine yürüyerek gitti ve bu zam geri çekildi Tabi bi de kültür meselesi de bu konuyla alakalı, eğer bir köleysen ve özgürlüğü sindirememişsen asla özgür olamazsın sana bütün özgürllükler sunulsa dahi bu da ayrı bir mesele.
Başarıya giden yol O yolda yürümekle başlar...... Bokachuios not: bu arada arkadaşlar tartışma olarak baktıkları bu konu gayet hoş bir havada giderkene konu gereksizliği veya bu şii siyaset ve futbol la özdeşleştirerek konu hakkında yaptıkları yazılar da bir çeşit boykot fakat usul ve yöntem farklı mesala olayı provoke edici bi yazı yazılmasını sağlayıp yöneticiye bakın bu konu kaka uyarısı yapıp konuyu kapattırmak gayet mantıklı bir Boykot olurdu ve amaca ulaşması daha kolay olurdu notun notu : yazdıklarım arkadaşların konuyu kapattırmak istemesi manasına gelmemesini rica ederim sadece örnek olarak yazılmıştır yoksa kendileride iyi niyetlerini yazarak meseleye yaklaşmaktadırlar.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
Daha önce de buna benzer bir tartışma olmuştu. Ve yine aynı sonuç... Her konunun konuşulması gereken bir ortam ve her ortamın da kendi içinde kuralları var. Bu ve buna benzer konular tartışmalı konular ve kontrolü kolay değil. Tabi buna ek olarak bu forumun ilgi alanına da girmiyor. Peki burada bu konuyu açmayanlar veya bunun bu forumun kuralları içinde olmadığını belirtenler duyarsız mı?
Konunun hassas, önemli ve tartışmaya değer olması forum kurallarına aykırı davranılmasını haklı kılmaz bana göre. Ama bir şekilde bu tür bilgileri burada duyurma adına "başka platformlarda bunlar konuşuluyor, isterseniz sizler de katılabilirsiniz şeklindeki bir" mesaj kurallara aykırı değildir herhalde... çünkü tartışma burada yapılmayacak sonuçta.
|
|
|
#20 (permalink) |
|
yıllar önce bir forumda benzer başlıkla açtığım konuya bir arkadaş şu şekilde cevap vermişti: amerikan kültürü, amerikan tarzı yemek, amerikan tarzı hizmet, amerikan tarzı reklam ve tabi amerikan tarzı boykot..
bu yol, ancak içimizin bir nebze rahatlığını sağlar düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!