|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
W3 Validator sonuçları
arkadaşlar şuanda üyesi olduğum bir öğrenci klubünün web sitesini hazırlıyorum, ASP ve DB kullandım, içerik tamamen dinamik olacak. bugün hosta yükledim (demo olarak) ve W3 validator ile bi test yaptım, sonuç bana 146 hata gösterdi... ama bu hatalarda ben herhangi bişey görmedim açıkcası, çünkü çok saçma geldi. iste bikaç örnek ; Alıntı:
daha sonra MYNET 'i denedim ve orda da 375 hata buldu ve çoğunlukla aynı şeyler. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: W3 Validator sonuçları
Geçen gün bende de 48 hata buldu ve hatalar hep saçma sapan şeyler.
![]() Mesela, resmin alt tagındaki alt="metin" şeklindeki kullanıma yanlış diyor bu nedir? Başka bir alt tagı kullanımı var da biz mi bilmiyoruz.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
HTML sayfalarinin en basina
eklerseniz hatalarinin mantikli bir seviyeye inecektir. W3 validator default olarak XHTML olarak valide ediyor ve XHTML de bu tip kullanimlar artik yok ve bunlari CSS ile hallediyoruz. XHTML kullanimi icin ornek site: http://www.stopdesign.com/ |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
+ tüm img ların içinde alt="birşeybirşey" diye alt olmalı, yoksa valid olmuyor kodlar...
+ p ve diğer tüm tagların hiyararşine çok dikkat etmek gerekiyor, ki bazen açılmamış bir <p> kapatılmış diyor </p> yerini değiştirmek gerekiyor... + scriptleri tanımlarken mutlaka type="text/CSS" istiyor... + bir çok hata veren kodlama CSS içine alınarak giderilebiliyor... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Hataların bazıları da DW'nin standard ASP sayfalarının başına koyduğu <%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1254"%>
tipi ASP dil tanımlamalarından kaynaklanıyor. Bunu kaldırıp test edersen pek çok sorunun otomatik olarak kaybolduğunu görürsün. alt="" veya alt="xxx" her ikisi de doğru kullanımdır. Sorunun kaynağı başka yerdedir. tag özelliklerini CSS ile tanımlamaya bak yani background koyacaksan backgroundu bir class olarak CSS de tanımla daha sonra <td class="bkg">...<td> gibisinden bir uygulama yap. Kolay gelsin... Örnek olması açısından www.sercotec.janbe.com/sercocss linkini valide et benzer noktaları kendi kodlarınla karşılaştır. (Ancak benim sayfada table kullanımı yok herşey div taglarıyla yapılmış durumda) kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
@bluerise
Alıntı:
sanırım koymak gerekiyormuş... gerçi benim sitem, hostta ve ziyaretçinin browser 'ında doğru çalıştıktan sonra kim takar W3 validator 'u cevap veren, bilgi paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Samsun
|
@oxigen'in dediği gibi, gerçekten w3 validator'un doğruluk payı ve önemi hakkında ne söylenebilir acaba? birde alternatifleri nelerdir?
Alıntı:
sonuçta aynı sonuca pek çok yoldan ulaşabiliyoruz, hangi yol kolayımıza gelirse onu kullanmak bizim elimizde bence.birde pek çok oturmuş sitede dahi(2advanced, yahoo..vs) onlarca hatta yüzlerce hata bulabiliyor. bu konuda ne düşünüyorsunuz? biz boşuna mı test ediyoruz acaba ehe bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: karaman
|
xhtml'de target="_blank" kullandığım yerlerde hata veriyor. böyle bir tag kullanımdan kaldırıldı mı? alternatif birşey var mı? CSS ile target="_blank"'in işlevi yaptırılabilir mi?
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: karaman
|
Kod:
Line 39, column 303: there is no attribute "target"
...alternatif+mesajlar'." rel="tag" target="_blank">alternatif+mesajlar</a>, <a
Kod:
Line 255, column 22: document type does not allow element "li" here; missing one of "ul", "ol" start-tag
<ul><h2>son 10</h2><li><a href="http://halil.bayrakci.info/?p=29" rel="bookmark"
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!