|
|
#1 (permalink) | |
|
Taşıt Kredisi
Merhabalar, şimdi akşamın bu vaktinde kafamı allak bullak eden bir sorunum var. Yardım için buraya yazmaktan başka da birşey gelmedi aklıma; 2. el araba fiyatlarına bakıyordum, www.dod.com.tr sitesini buldum. Biraz araştırdım 2-3 tane ucuz, güzel araba buldum. 'Kredi alırmıydınız' diye sordu ve ...; 18 milyar kredi dedim. Türk Lirası ile geri ödemesi can yakınca, dolar üstünden bakiyim dedim ve aşağıdaki tabloyla karşılaştım. Alıntı:
şimdi burdan anladığım kadarıyla 6 ay vade yapınca ayda 197$ ödeyerek istediğim arabanın sahibi oluyorum. yani bugünkü dolar kuruyla 6 ayda toplam 18 küsürmilyar ödeyeceğim. eğer doğru anladıysam (ki hiç sanmıyorum) bu adamların şirinlerle olan akrabalıklarından şüphelenmeye başlıycam. yani çok makul gözüktü, makul gözükünce şüphe uyandırdı... tabi birde o virgüllerin milyonu işaret ettiği olasılığını çıkardım, yani 1180 dolar değilde 1 milyon 180 bin dolar gibi.. ama onu da Türkçeye çevirince çok uçuk birşey çıkıyor, bu sefer de kendi zekamdan şüphe ettim neyse uzun lafın kısası; bana bunu adam akıllı bir şekilde açıklayan biri çıkarsa ellerinden öperim.. teşekkür ederim şimdiden. Not: kredi sayfasının altında "Yukarıda belirtilen ödeme tablosu örnek olup, bağlayıcı bir nitelik taşımaz. " diye bir uyarı var birde bunun anlamını sormak istiyorum.. yani "yukardakileri uydurduk biz siz buraya gelin konuşalım" mı bunun Türkçesi? |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Taşıt Kredisi
yanlışlık senden kaynaklanıyor..
18.000.000.000 / 1.450.000 = 12.500 $(yaklaşık) ediyor. Oran Vade Taksit Tutarı Toplam Geri Ödeme 0.65 6 2,138 12,825 0.65 12 1,100 13,200 0.65 18 750 13,500 0.65 24 575 13,800 0.70 36 400 14,400 0.70 48 313 15,000 böyle bir hesap ediyor.. not'una cevap : kredi olayı dod'u bağlamadığından bankaların yaklaşık hesaplarını size sunuyor.. en iyisi bi bankaya gidip bilgi almak.. yada telefonla vs. ile.. devlet kurumlarından alman her zaman daha iyi.. babam halkbank'ta çalıştığından biliyorum ![]() umarım hayalindeki araca ulaşırsın
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!