Zoque.Forum
»
İnglizce Kurs Önerisi -istanbul-
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İnglizce Kurs Önerisi -istanbul-
Merhabalar
İngilizcemi geliştirmek için yana yana kurs aramaktayım, ama bidiğiniz gibi "kavun değil ki koklayıp alalım" =) hepsi biz çok öğretiyoruz siz çalıştığınız sürece mantığındalar.sonuç olarak hepsi eğitim veriyor ama kaliteli olanı bulmak çabasındayım... Anadolu yakasında olursa çok iyi olur olmazda da taksim, beşiktaş civarı bakmaktayım, katıldığınız yada bildiğiniz kurslar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.. Teşekkürler .onur
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: İnglizce Kurs Önerisi -istanbul-
Ben http://www.wsi-turkey.com u öneririm.
Tabi amaç ingilizce öğrenmek ama ne seviyede ve ne için olduğu önemli. Wall Street de bir ara kampanyalı fiyatlar vardı. Burada değişik saatlere göre bir eğitim programı lüksü var. Buradaki bir eğitim pekçok amaca kullanılabilir. Belli bir seviyeniz varsa mesela ToeFl veya iş ingilizcesi denenmesi taraftarıyım. Yine bir ara Fatih Üniversitesi'nin Mecidiyeköyde Rusça,Çince,Japonca gibi dil eğitim ilanlarını görmüştüm. Burda Speaking Clublar da var. Medikasev gibi çok ortaklı yerlerde pazarlık şansınız düşük. Bu dersane Kadıköyde.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
gayrettepe dil kursu iyiymiş öyle diyorlar -diyenlerin yalancısıyım-
detaylı bilgi için www.gayrettepe.com.tr
|
|
|
#4 (permalink) |
|
benim zamanindan üsküdar detay'da tanistigim bir ingilizce hocam vardi..
adi imran rashied idi simdilerde nerede bilmiyorum.. kendisi beyin cerrahidir.. (egitimini abd'de tamamlamis) hastaneden kendine ayirdigi zamanlarda ingilizce ogretirdi bizlere.. en son eminonu'nde karsilastik bir kurstan bahsetti gene ders verdigi (galiba eminonunde) arastirmayi planliyorum ama bilmiyorum bulabilirmiyim.. onu tavsiye edecektim..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Benim arkadaşlarım var kursa giden. Avrupa'daki ENGLISH TIME'a, Anadolu'daki de DIALOGUE'a gidiyor. İkisi de memnun ama ayrıntıları bilmiyorum tabii.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
İmran Hoca benim de hocalığımı yapmıştır kaliteli bir hocadır ama pek sabit bir yerde kalmaz. Değişken hobileri vardır kendisinin. Benim size tavsiyem şuan devam ettiğim FÜSEM (Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi)
www.fusem.fatih.edu.tr gayrettepe de. Birçok iyi kurs var ama burası yoğunlaştırılmış İngilizce programları ile akademik takvimi izleyerek (aynı hazırlık sınıfı öğrencilerine uygulanan sistem gibi) kişileri baya bir zorlayarak hem gramer hem pratik yaptırıyor. Hakikaten müşteri olarak değil öğrenci gibi değerlendiriliyorsunuz ve hocalar da bayaa kaliteli. Bu anlamda tavsiye edebiliriz. Arkadaşlar İngilizceyi laylaylom öğrenemezsiniz. Ben ce bu anlattığım yerler gibi ciddi zorlayan dersanelere gitmeniz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
ve ben de olaya farklı bir açıdan yaklaşayım. kağıt üzerinde öğrenilen ingilizce, sadece kağıt üzerinde size fayda sağlayabilir. maksat madem öğrenmek değil de geliştirmek aslında kurs yerine farklı arayışlara girilebilir. turizm denen bir şey var mesela. altı ay antalya'da çalıştım. sekiz senedir ingilizce eğitimi alan biri olarak orada farkettim ki ben hiçbir şey öğrenmemişim. tamam bu biraz işin abartısı ama en azından grameri kapıp, pratiği turistlerle halledebilirsiniz. üstelik sen Istanbul'da oturuyorsun sanırım. antalya'dan aşağı kalır yanı yok. rehberlik gibi bir şeylere başvursan, tamam onlarda çok zor ama bu şekilde işin peşinden koşsan çok daha faydası olur görüşündeyim.
biz otelde şöyle derdik, "dile ingiliz dili değmeden öğrenilmiyor ingilizce" tabi bu sözü çıkarları uğruna kullanan çok insan oldu :P ben kursları bilmiyorum. illa ki ingilizce öğretmenler de vardır değil mi? ama mecbur kalıp da konuşmaya çabalamak var ya, ah hiçbir şeye benzemiyor. ehe. gramer ise en doğru olarak özel hoca ile öğrenilebiliyor. kısacası benim bu kurslara pek güvenim yok. dar kafalı olabilirim. ehe. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Efendim, izninizle konuyu yeniden hortlatmak isterim.
Benim derdim konuyu açan arkadaşa göre biraz farklı ama sonuçta aynı eksene oturuyor: İngilizce. Şöyle ki: Mesleğim gereği gelişmeleri ve yeni edinilecek bilgileri İngilizce kaynaklardan takip ediyorum. Ama gramer bilgim taa liseden kalma. Yani sıfır. Okuduğum bir dökümanı veya altyazısı olmayan, izlediğim bir filmi anlayabiliyorum. Örneğin birisi İngilizce "Bu çok yanlış, aslında şöyle olmalı" dediğinde anlayabiliyorum ama bana bu cümleyi İngilizce söyle dediğinizde, kuramıyor veya telaffuz edemiyorum. Yani kelime dağarcığım iyi, fakat onları birleştirip cümle kuramıyorum. Peki bu hali ile bana yeterken, neden geliştirmek istiyorum bu İngilizceyi? Özellikle İngilizce makaleler de yazmak, roman veya günlük bir gazeteyi de yavaş yavaş değil hızlıca okuyabilmek, TV'de biri konuşurken "hmm" diye düşüne düşüne puzzle birleştirmek yerine simultane tercüme yapabilmek ya da altyazısız bir filem alyazı yazabilmek. Benim derdim bunları yapabilecek seviyede İngilizce öğrenmek. Forumda konu ile ilgili iki konu var. Diğerinde mevzu dallanıp budaklanmış ve mesaj sayısı çoğalmış. Özetle söylenenler aynı. Bu konuda ise hem daha az mesaj var, hem de merakıma daha odaklı. Geçen süreyi de göz önüne alırsak; hem kullanıcı hem de deneyim sayısı artmıştır. Hortlatma nedeni olan soruma gelirsek: sizce bu istediğimi bana hangi kurs verebilir? Ücret sorun değil ama süreler ve vakitler çalışan birine göre esnek olursa hoş olur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!