Zoque.Forum
»
Adsl ilk fatura sorunsalı
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Adsl ilk fatura sorunsalı
benim gibi afalladınız mı siz de?
bağlantım 256k sınırsız, kurulum ücretini ise taksitlendirdim, yani 12 ay boyunca her faturaya bir taksit yansıyacaktı, hadi en fazla 60 gelir diyodum fatura. 97 milyon geldi. bu Telekom faturayı da profesörlere gönderiyor sanki, doğru düzgün anlatsana, karmakarışık hiçbir şey anlamadım. bir bilen var mı? edit: http://forum.pclabs.gen.tr/lofiversi...hp/t50715.html herkesin başına aynısı geliyo galiba. fatura edilmemiş borç tutarını yediğimin telekomu ![]() Mesaj oky tarafından 30.12.2004 (22:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Adsl ilk fatura sorunsalı
ben 128k zamanında abone oldum. 49milyon baglantida peşindi. ilk ay hiç fatura gelmedi. 2. ay sonunda bir fatura geldi 147milyon.. 49x3 yani. (bağlantı + 2ay) yeni alanlara tek tavsiyem o ay ödücek gibi parayı kenara koymaları..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Balıkesir
|
Vaka şu: Diyelim ki 5 Kasım'da bağlantın başladı. Sonra Aralık ayının 25'ine kadar son ödeme tarihli bir fatura geldi. Sen bunun ücretinin 49 Milyon+bağlantı ücreti olacağını tahmin ediyorsun. Ama 5 Kasım - 5 Aralık arasındaki faturana ek olarak; 6 - 25 Aralık arasındaki bağlantı ücreti de senden ilk ay alınıyor. Yani bir dahaki aydan itibaren düzenli olarak 49 milyon öde diye.
Kaba bir hesapla: 90-(49+6)=35 (fatura edilmemiş borç) Yaklaşık olarak 22 gün fazladan kullanım olmuş. Son ödeme tarihini 30 Aralık kabul edersek; sen tahminen 8 Kasım'da bağlanmaya başlamışsın. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
valla son ödeme tarihim 30 aralık ve bağlantımın açıldığı gün 8 kasım. bravo
![]() ama faturanun sol üst köşesinde fatura tarihi olarak 5 aralık yazıyor. bu sanırım fatura kesim tarihi? hal böyle olunca fatura tutarının 8 kasım - 5 aralık arasındaki kullanım olduğundan tedirginim. bir de bunun üzerine internette herkes bu durumdan şikayetçi. Google'da (ADSL "ilk fatura") şeklinde aratınca kendimi yine de şanslı gördüm. kısacası @holydreamer sana şunu sormak istiyorum. şimdi ben bu 97 milyonu ödeyince, hangi terihe kadar olan bütün internet borcumu ödemiş olucam? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
aslında sadece kullandığın kadarını ödemiş olacaksın , diğer fatura 49 milyon gelicek faturaları düzenleme adına yapıyorlar doğrudur . ama belirtseler iyi olur diyorum herkes adına ben şanslıydım bana söylemişlerdi o yüzden bu durum karşısında hazırlıklıydım banada 128 bağlantı için ilk ay 102 gelmişti ama ödeme geçiktiği için
olur böle şeyler deyip fazla üzülmemek gerekiyor çünkü devlet aldığını geri vermiyor bu arada yeri gelmişken ; yeni konu başlığı açmadan herkesin yeni yılını kutlarım iyi seneler herşey tüm dünya insanları için hayırlı olur , herşey gönlümüzce olsun .
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ben 256 kullanıyordum. sonra ayın 5 inde 1024 için başvurdum ve kayıtlara girdi o gün. ardından 15 gün boyunca Telekom pazarlama md.lüğüne gidip geldim. çükü hızım hala 256 ydı. ardından telekomun ADSL teknisyenini evinden arabamla aldım ve resmen zorla 1024 e çıkarttırdım. 1,5 ay fatura ödememdim çünkü fatura göndermediler ve internetten baktığımda borcum görünmüyordu. ardından Telekom tarafında giden bir arkadaşımdan pazarlama md.lüğüne gidip bi sormasını istedim faturamı. tam 370 mly. çıktı! o gün ben sordurunca borcumu ödememdiğimi hatırladılar galiba ve hattım kesildi. neyseki bu sefer teknisyen hemen bağladı fatura ödenince. 370 = 110 (1024 için) + 40 (eski 256 için) + 59 (bağlantı! 256 da zaten ödemiştim) +?? geri kalan tutarın ne olduğunu açıklayamadılar! bana söyledikleri 1024 ve yukarısı bağlantılar için 2 ay sonraki fatırayı peşin tahsil ediyorlarmış. bu ay ocak ayı oluyor. şimdi faturayı bekliyorum. aralık ayının ki 169 yani normal geldi. hadi hayırlısı. işte hizmettede hızdada sınır tanımayan türk Telekom. dost kazığı yani.
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ADSL faturalarının gelmesinde bir sorun olabilir arkadaslar,benim tavsiyem her ayın belli bir günü gidip siz faturanız gelsede gelmesede o ayın parasını yatırın..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!