|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Telekom + ADSL = komiklik
dün gece (pazar) saat 02 gibi herzamanki gibi internet işlerimi halletmek için bilgisayarımın başına geçtim. ama nerdeeee... çatır çatır çalışan ADSL bi anda yok oldu sanki, mailler açılmıyor, sitelere giriş imkansız aynı sorun bugünde devam etti, akşam üzeri saat 17 gibi Telekom 'u arayıp, sorun olup olmadığı sordum karşıma çıkan yetkili(!) kişiye. herhangi bir sorun olmadığını, sorunun bende olduğunu söylediler. Çok ilginç bi olay ama aynı siteler diğer arkadaşlarda da açmıyor. neyse adama bi site adresi verdim, Türkçe içerikli bir site, ama açılmıyor. ".com" uzantılı bir site. yetkili kişi ne derse beğenirsiniz, ".com" uzantılı siteler Türkçe içerikli olamazmış, Türkçe içerikli sitelerin uzantıları ".com.tr" 'ymiş. Hiçbir şekilde ".com" altında Türkçe yayın vb. yapılamazmış.... ilginç bir yaklaşım, 1996 'dan beri sürekli giriyorum internete, girdiğim birkçok Türkçe site ".com" uzantılı (mynet, zoque, netbul vb)sonra ufak bir araştırma yaptım ve telefona çıkan yetkili kişinin "herhangi bir sorun yok" cevabına karşılık, Telekom bir açıklama yapmış ; Alıntı:
çalışanlarının bile birbirinden ve olaylardan habersiz olduğu bir kurumun, bizlere sağladığı hizmet ne kadar sağlıklı olabilir diye düşünüyorum kendi kendime. ayrıca sanki bize çoook iyi bir hizmet veriyormuş gibi, bide herkes yararlansın diye ücretleri düşürdü, yok kısıtlı paket, yok uzuz paket vb. sürdü piyasaya... bence bunlar halkın iyiliği ve bilgi alma hakkı adı altında yürütülen ticari kaygılara dayanan stratejiler. * söylediklerim biraz ağır kaçmış olabilir ama şuanda sinir katsayım tavana vurdu
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Telekom + ADSL = komiklik
bir ilginc olay da ben yasamaktayim. ADSL baglantim kullanima acilali yaklasik 20 gun oldu, Hotmail'e hala ulasamiyorum. ilk bir iki gun Microsoft'tan kaynaklanan bir olaydir dedim, sonraki bes alti gun problem bende mi diye dusunup deneyebildigim herseyi denedim; on gundur artik problemin ne bende ne de Microsoft'ta olmadigini anlayip sucu telekoma bulmaya basladim.
hayir anlamiyorum nasil oluyor, catliyacagim. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
@masaL; ancak ben biliyorum, @chirkinordek zaten yeni format atmıştı. eğer i. Explorer'dan kaynaklanan bir sorun ise farklı bir browser yüklemek sorunu çözecektir. mesela Firefox ile denediğinde açılması lazım..
ama eğer bağlantı yada Hotmail'den kaynaklanan bir sorun ise o zaman yine açılmayacaktır.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
arkadaşlar burda sorun sevgili Hotmail ile ilgili değil
sorun Telekom. ama bazı arkadaşların, kişisel problemleri olabilir Hotmail ile bu arada @Gildor+1000. bence deniz altında garip yaratıklar var, bu fiberoptikleri (ama sadece bizim telekomunkileri) kemiriyorlar
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
şöyleki işyerinde Hotmail IE ile açılmıyor , fakat Firefox ile açılıyor, bu bana 1 adet tekila kazandırdı
ben açarım sen açamazsın diye gaz verdim arkadaşa, iddiaya girdik, firefoxla açtım, o an süperdi yani böyle animelerde, çizgi filmlerde adamın ağzı içe doğru büzüşür ya (neyse işte ayıp olmasın) aynen onun gibi oldu bu kadar kolay kaybedince ![]() kısacası IE de problem, telekomda değil. ama tabi Telekom daki adamın .com uzantılı siteler hakkıındaki düşünceleri çok ilginç ağlanası hatta. Şöyle 600 - 700 maaş veriyoalarsa bende teknik destek elemanı olmak isterim, geçen aradım, adam bişeyler yiyodu, abi dedim afiyet olsun ne yiyosun, "dürüm yiyom" dedi, rahatsız etmiyim dedim, yok bitmek üzere zaten dedi, yani bitmek üzere olmasa kapatçak telefonu
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: duck's world
|
zaten oldum olası, telekomda 'teknik destek' veren kişilerin 'teknik destek'ten anladıklarını görmemişimdir. 1-2 'en çok' bilindik şeyleri öğrenirler, sonra geç telefonun başına..
![]() bu arada o Hotmail sorununda son bi gelişme var.. örneğin, MSN Messenger'dan 'gelen kutusu'na tıkladığınızda açılmıyor, fakat 'bazen' explorerdan 'Hotmail.com' yazarak girdiğimizde açılıyor. garip.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() ADSL'in daha da kötüleşeceği günler yakındır arkadaşlar. Yabancıların devasa su kanalları yanında bahçe hortumu kalınlığında kalan yurtdışı çıkışını genişletmeden satıyorlar da satıyorlar. Bu günler iyi günler yani... |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!