Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Telekom + ADSL = komiklik

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.01.2005   #1 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
Telekom + ADSL = komiklik

dün gece (pazar) saat 02 gibi herzamanki gibi internet işlerimi halletmek için bilgisayarımın başına geçtim. ama nerdeeee... çatır çatır çalışan ADSL bi anda yok oldu sanki, mailler açılmıyor, sitelere giriş imkansız

aynı sorun bugünde devam etti, akşam üzeri saat 17 gibi Telekom 'u arayıp, sorun olup olmadığı sordum karşıma çıkan yetkili(!) kişiye. herhangi bir sorun olmadığını, sorunun bende olduğunu söylediler. Çok ilginç bi olay ama aynı siteler diğer arkadaşlarda da açmıyor.

neyse adama bi site adresi verdim, Türkçe içerikli bir site, ama açılmıyor. ".com" uzantılı bir site. yetkili kişi ne derse beğenirsiniz, ".com" uzantılı siteler Türkçe içerikli olamazmış, Türkçe içerikli sitelerin uzantıları ".com.tr" 'ymiş. Hiçbir şekilde ".com" altında Türkçe yayın vb. yapılamazmış....

ilginç bir yaklaşım, 1996 'dan beri sürekli giriyorum internete, girdiğim birkçok Türkçe site ".com" uzantılı (mynet, zoque, netbul vb)

sonra ufak bir araştırma yaptım ve telefona çıkan yetkili kişinin "herhangi bir sorun yok" cevabına karşılık, Telekom bir açıklama yapmış ;

Alıntı:
Marmara Denizi'nde bulunan MedTurk denizaltı kablosu henüz belirlenemeyen bir nedenle koptu. Türkiye'nin yurt dışı çıkışı olan 8,8 Gbps'lik yurt dışı internet kapasitesinin 3 Gbps'lik bölümü karşılanabiliyor. Bunun yanında erişimin en çok olduğu saatlerde kapasitenin yüzde 60 oranında sağlanabildiği kaydedildi. Ek kapasitelerle birlikte sorun hafta içinde çözülecek.
konu hakkındaki detaylı bilgiyi http://www.turk.internet.com/haber/y...3?yaziid=11774 adresinden bulabilirsiniz.

çalışanlarının bile birbirinden ve olaylardan habersiz olduğu bir kurumun, bizlere sağladığı hizmet ne kadar sağlıklı olabilir diye düşünüyorum kendi kendime. ayrıca sanki bize çoook iyi bir hizmet veriyormuş gibi, bide herkes yararlansın diye ücretleri düşürdü, yok kısıtlı paket, yok uzuz paket vb. sürdü piyasaya... bence bunlar halkın iyiliği ve bilgi alma hakkı adı altında yürütülen ticari kaygılara dayanan stratejiler.

* söylediklerim biraz ağır kaçmış olabilir ama şuanda sinir katsayım tavana vurdu
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.01.2005   #2 (permalink)

Gildor's Avatar

Yer: Eskişehir
Görsel: 3
Re: Telekom + ADSL = komiklik

benim anlamadığım nasıl kopar, evdeki priz değil ya birinin ayağı takıldı koptu diyelim??

@oxigen: +1
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.01.2005   #3 (permalink)

pureEvil's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

bir ilginc olay da ben yasamaktayim. ADSL baglantim kullanima acilali yaklasik 20 gun oldu, Hotmail'e hala ulasamiyorum. ilk bir iki gun Microsoft'tan kaynaklanan bir olaydir dedim, sonraki bes alti gun problem bende mi diye dusunup deneyebildigim herseyi denedim; on gundur artik problemin ne bende ne de Microsoft'ta olmadigini anlayip sucu telekoma bulmaya basladim.

hayir anlamiyorum nasil oluyor, catliyacagim.
pureEvil şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2005   #4 (permalink)

chirkinordek's Avatar

Yer: duck's world

Hotmail ile ilgili benimde bir sorunum var. messenger'dan tıklayarak inbox'a giriş yapıyorum. güvenlik sorusuna evet diyerek geçiyorum ama başka bişi olmuyor..

garip.. bunun suçlusu Telekom mu? yoksa başka bişi mi sorun yapıyor..
chirkinordek şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2005   #5 (permalink)

masaL's Avatar

Yer: ankara

hotmailin derdi sanirim IE ile ilgili, ilk zamanlar bende de ayni sorun var.
bastim formati windoz`a , duzelti...

siddet ve hiddetle onerilir.
masaL şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2005   #6 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun

@masaL; ancak ben biliyorum, @chirkinordek zaten yeni format atmıştı. eğer i. Explorer'dan kaynaklanan bir sorun ise farklı bir browser yüklemek sorunu çözecektir. mesela Firefox ile denediğinde açılması lazım..

ama eğer bağlantı yada Hotmail'den kaynaklanan bir sorun ise o zaman yine açılmayacaktır..
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 18.01.2005   #7 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir

arkadaşlar burda sorun sevgili Hotmail ile ilgili değil sorun Telekom. ama bazı arkadaşların, kişisel problemleri olabilir Hotmail ile

bu arada @Gildor+1000. bence deniz altında garip yaratıklar var, bu fiberoptikleri (ama sadece bizim telekomunkileri) kemiriyorlar
Old 18.01.2005   #8 (permalink)
mow

Yer: İzmir

şöyleki işyerinde Hotmail IE ile açılmıyor , fakat Firefox ile açılıyor, bu bana 1 adet tekila kazandırdı ben açarım sen açamazsın diye gaz verdim arkadaşa, iddiaya girdik, firefoxla açtım, o an süperdi yani böyle animelerde, çizgi filmlerde adamın ağzı içe doğru büzüşür ya (neyse işte ayıp olmasın) aynen onun gibi oldu bu kadar kolay kaybedince

kısacası IE de problem, telekomda değil. ama tabi Telekom daki adamın .com uzantılı siteler hakkıındaki düşünceleri çok ilginç ağlanası hatta. Şöyle 600 - 700 maaş veriyoalarsa bende teknik destek elemanı olmak isterim, geçen aradım, adam bişeyler yiyodu, abi dedim afiyet olsun ne yiyosun, "dürüm yiyom" dedi, rahatsız etmiyim dedim, yok bitmek üzere zaten dedi, yani bitmek üzere olmasa kapatçak telefonu
mow şu an çevrimdışı  
Old 18.01.2005   #9 (permalink)

chirkinordek's Avatar

Yer: duck's world

zaten oldum olası, telekomda 'teknik destek' veren kişilerin 'teknik destek'ten anladıklarını görmemişimdir. 1-2 'en çok' bilindik şeyleri öğrenirler, sonra geç telefonun başına..

bu arada o Hotmail sorununda son bi gelişme var.. örneğin, MSN Messenger'dan 'gelen kutusu'na tıkladığınızda açılmıyor, fakat 'bazen' explorerdan 'Hotmail.com' yazarak girdiğimizde açılıyor. garip..
chirkinordek şu an çevrimdışı  
Old 18.01.2005   #10 (permalink)

Punisher999's Avatar

Alıntı:
geçen aradım, adam bişeyler yiyodu, abi dedim afiyet olsun ne yiyosun, "dürüm yiyom" dedi, rahatsız etmiyim dedim, yok bitmek üzere zaten dedi, yani bitmek üzere olmasa kapatçak telefonu
Sabah sabah gülmeme sebep oldun teşekkürler

ADSL'in daha da kötüleşeceği günler yakındır arkadaşlar. Yabancıların devasa su kanalları yanında bahçe hortumu kalınlığında kalan yurtdışı çıkışını genişletmeden satıyorlar da satıyorlar. Bu günler iyi günler yani...
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

komiklik , adsl , telekom

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:43.