|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara/Adana
|
KAbaca bile olsa SuperOnline ne kazaniyor; içerik ortagi siteler ne kazaniyorlar* Para mi, ne kadar peki; ziyaretçi mi; tek basina ziyaretçi ne ise yarar veya ne kadar bir ziyaretçi? yani nedir bu isin asli... İcerdekiler bile birbirleriyle alakasi olmayan seyler soyluyorlar. Yoksa yeri burasi degil mi? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
Aslında içerik ortağı olunca o iki şirket birbiri ile çok yakın sıkı fıkı olmuyor benim gördüğüm, mesela mezun.com' dan bir hizmet aldım ben, ve sorun çıktı adamlara ulaşmam lazım acilen ama sitede bir iletişim bilgisi yok. Anlarım fiziki bir şirket değildir, yoktur adresi faxı telefonu, bende superonline' ı aradım belki biri telefon verebilirler diye ama haberleri yok, biliyor ve kabul ediyorlar içerik ortağı olduklarını ama diyemiyor adresi şu yada adresi yok.. ama kendilerinde bir bilgi yok neyse adamlar Amerika'da evlerinde yürütüyorlarmış işlerini..
İçerik ortaklığını Altavista da görmüştüm ilk defa image arattığımda muhakkak bulduğu ilk image ler corbis'ten olurdu, büyük bir kitleyi yönlendirme vardı yani ortada, elbet bu işten elle tutulur bir kazancı var corbis'in şimdi eyewire aldı bu arama sonuçlarındaki ilk sırayı. İçerik ortaklığı iyi birsey aslında, ama bu kadar habersiz, alakasız olmamalı şirketler. Kişisel fikrim bu işlerin para karşılığı antlaşmalarla olmadığı yani oyunsaati bir site çıkarıyor, altyapısını kuruyor, reklamını yapıyor ortaya bir potansiyel çıkartıyor ve rakipleriyle rekabet içinde bu tür bi ortaklığa gidiyor.. Sol'ın da kazancı haber/ astroloji/ eğlence/ spor/ eğitim gibi pe çok dalda kendi altyapısını kurmak ve götürmek yerine bu tür sağlam şirketlerle birleşiyor sanal ortamda.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Hep bi network kurmayi hayal ettim; en guzel ornek bence http://www.bla-bla.com
http://www.go.com 'da bi cok konuda cok alakasiz sirketlerle isbirligi icinde.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Türkiye
|
Evet..
Superonline ile içerik ortakları arasında bir bağ vardır. Bu bağ maddi bir bağ olmakla birlikte bazı durumlarda teknik yardıma da dönüşebilir. Maddi bağı açmak gerekirse, içerik ortağı olan site kendi sitesinde bulunan banner'lardan para alabiliyor. Neden para alabiliyor dediğimi sorarsanız. Çünkü müşteriyi bulan superonline oluyor. Belli bir pay superonline alıyor. Diğer kalanı da içerik ortağı site kendine alıyor. Teknik yardım ise, anlaşmalara göre isdn bağlantı gibi şeyler olabilir. Ya da superonline içinde server tahsis edilmesi gibi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!