|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ingilizce ogrenmek
@punisher999 kitabın yazarini hatirliyor musun veya bulabilir misin? arkadaşların dediği gibi okumak için kelime öğrenmek şart, kelime hazinenizi en kolay sevdiğiniz yayinlarin ingilizcesini okuyarak arttırabilirsiniz bana göre, çizgi roman olur, dergi olur. konuşmak ve yazmak için bol bol pratik yapma imkani aramak gerekiyor, kim demiş irc zararlı diye? : ), çevrenizde bir şekilde yabancılar olmalı. kendi durumum; okumam hiç fena değil eskiden sözlükle 2 saatte 1 sayfa okurken şu aralar türkçe kadar rahat okuyabiliyorum, özellikle bilgisayar ile ilgili ise, iş yazmaya ve konuşmaya gelince yerlerde sürünüyorum
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
Alıntı:
hocam yazarin ismini hatirliyorsaniz, hemen bu kitabi edinmeye calisacagim, bi sekilde bulmaya calisacagim yani, cevabinizi (eger hatirliyrosaniz) sabirsizlikla bekliyorum, zaman ayirip mesaj yazan arkadaslara tesekkur ederim, |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
malesef yazarını hatırlamıyorum. kitabı ödünç verdiğim bir arkadaşım malesef geri vermedi. (yaklaşık 5 yıl oluyor) böyle insanlar yüzünden kimseye kitap vermez oldum
neyse; kitabı kanımca sahaflarda bulursunuz. ince uzun sarı renkli bir kitaptı. malesef başka da bir bilgi sunamıyorum. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
keşke hatırlasaydınız hocam neyse, piyasayi araastırıp guzel bir kaynak edenilier ayrıca.
bedava-ingilizce kapsamlı bir site, genel olarak degerlendirmek laızm ,dersimiz ingilizce gramer, quiz, reading ve writing gibi konular var, e-ingilizce buda hoş bir site, pratik ingilizce konuları filan var, sozluk adi uzreinde sözlük. bildiginiz ingilizce ögrenme geliştirme sitesi/programi bilen arkadaslar link paylaşırsa güzel bir kaynak olusturulabilir. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Internetten veya kitaptan kolay İngilizce öğrenilebileceğini düşünmüyorum, bu iş için en iyi yöntem biraz paraya mal olacak olsa da daha iyi çünkü hem pratik yapma şansın var, hem bir başka kişiden öğreniyorsun hem de rahatlıkla soru sorma imkanına sahipsin.
![]() Bir kez dilbilgisini kaptıktan sonra yapabileceğin en iyi şey newsweek gibi aboneliği çok pahalı olmayan bir yabancı yayına abone olmak (kitap fuarında çok ama çok ucuza yapıyorlar, iki sene önce yanlış hatırlamıyorsam 52 milyon gibi bir ücrete (senelik) abone olmuştum İngilizcem bozulmasın diye.) ve yabancı yayın izlemek, kulaklardaki pası aldığı gibi telaffuzu da güçlendiriyor ki bir süre sonra filmlerde altyazı kullanmaz oluyorsunuz. Zaten altyazı kullanmayı bırakana kadar da tavsiyem Türkçe değil İngilizce altyazı kullanmak. ![]() İstanbul'da British Council tavsiye edebileceğim yerlerden, ayrıca oraya üye olmak da iyidir.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ingilizce nasıl öğrenilir?
ben dil olayını ikiye ayırıyorum 1. Yazmak için öğrenmek 2. Konuşmak için öğrenmek Yazmak için öğrenmek istiyosan kurslar ve kitaplar. fazla bi bilgim yok. zaten gerekli yazıları benden önceki arkadaşlar yazmışlar. Eğer konuşmak ve okuduklarını anlamak içinse öyle kurs vs ile uğraşmana gerek yok. nasilki okul çağı gelmemiş bi ingiliz çoçuk takır takır ingilizce konuşabiliyor ve karşısındakini anlıyabiliyorsa seninde öğrenme sistemin bu olması lazım. ingilizcede belirli kalıplar vardır türkçede olduğu gibi onları ezberlicek ve pratikte uygulayacaksın. kalıplarlarla birlikte temel kelimeleride öğrenmiş oluyorsun az çok. kelime ezberide yaparsan olayı bitirirsin. boşu boşuna dil kurslarına o kadar para bağlamana hiç gerek yok. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
valla grameri çok iyi bilseniz bile aradan geçen zaman hepsini alıp götürüyor. bence telaffuz eksikliği ve kelime ezberi işin asıl önemli kısmı. bunu hızlandırmak için önerebileceğiniz yöntemler nelerdir?
p.s: amerika yada kaba aksanlı ingiltere'ye gitme olanağım maalesef yok
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Ingilizceyi bolumlere ayirarak bu ise baslamalisin.
1-) Grammer ile butun tensleri ezberledikten sonra bu tensleri kullanarak haftada 1, 2 ya da 3 tane kendi sectigin bir konu uzerinde kompozisyon yazmani onerebilirim.. 1 sayfalik kompozisyonlar.Tensler bittikten sonra bazi kaliplasmis kelimeler, kurallar var bunlarida ogrenmek gerek. Ingilizce-turkce sozluk kullaniyorsan bunu kitaplarinin en ustune, kolay erisemeyebilecegin bir yere koy ve derhal English-English sozluk edinmelisin ki bu ince bir sozluk olmamali, en kalinlarindan ornek cumleler iceren aciklamali ve resimli.. 2-) turkce konusanlarla Ingilizce pratik yapmani hic tavsiye etmem. Aksan her seyden daha onemli. Ingilizceyi a'dan z'ye kadar herseyini biliyor olsanda aksan olmadiktan sonra hic bir ise yaramiyor, en basit kelimeleri bile Turk aksani ile soylemen karsindaki insanda hic bir anlam ifade etmiyor. Telafuz problemini Tv'deki yabancilarin telafuzlerini taklit ederek halledebilirsin. 3-) Yabanci kelime hazneni gelistirip bunlari tekrar cumle icinde kullanmani oneririm. Ingilize roman,hikaye yardimci olacaktir, anlamini bilmedigin kelimenin altini cizip bunlari bir defterde topla, sonra anlamlarini bul tabi kitabi bir gunde bitirme, her gun 10-15 sayfa ile sinirla kendini bu da ortalama kitaba gore 5-10 yeni kelime eder. Kitabi sadece kelime icin okuma tabi, anlayarak oku. 4-) Ingilazca ogrenme istegini kaybetme. May power be with you.
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Yer: St.Petersburg
|
Alıntı:
Ece VahapoğLu - Yabancı DiL Öğrenme YoLLarı http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...=2632&id=68943 Çok akıcı, espriLi ve ikna edici bir üsLup vardı. atiLLa.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!