Zoque.Forum
»
ingilizce ogrenmek
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Gothem-Merkez
|
Re: ingilizce ogrenmek
Lang Master eğitim CD leri, Chip dergisi bir tanesini dergiyle beraber vermişti. Sanırım 12 cd den oluşuyordu. bir de sözlük vardı. Her CD de bir hikaye vardı. Aramızda Bu seti alan arkadaşlar varsa daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
cevapların tamamını okuyamadım ama bu adresdeki Lodos Lugat 2000 programı çok işine yarayabilir. tabiki kitap ya da kurs gibi olmaz ama güzel bir program. kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İskenderun
|
Valla ben hep oyunlardan geliştirmiştim. Çok yararı oluyor. Hem yazısını görüyorsun hem telafuzunu duyuyorsun. Hangi oyun diye soracak olursanız. ESCAPE FROM MONKEY ISLAND. Oyun da silah milah yok tam bir adventure oyunu ve Lucas Arts klasiklerinden. Elinden sözlüğü ayıramıyorsun. Tavsiyemdir. Tabi bunlar kurs ve kitaptan sonra ki adımlar olabilir. Yani sadece geliştirme amaçlı.
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
oyunu da tavsiye ederim.hala bulunabiliyorsa. the curse of monkey island.başlangıç için süperdir.adventure oyunlarla tanışma oyunum ve favorilerimdendir hala.
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Ben oyunlar ve programlardan kelime haznemi geliştirdim, ayrıca gramerim çok kötü olsa dahi orta seviyede okuduğumu anlarım.
Benim tavsiyem televizyonla uğraşma. İnternette podcastler var ve bir sürü konuda binlerce podcast bulunuyor. Örneğin tasarım veya programlama konularında podcastler indirip ister bilgisayarda, ister -varsa- mp3 çalarında dinleyebilirsin. Ayrıca "telaffuz" konusunda önemli bir noktayı belirtmek isterim; sözlüklerde her kelimenin yanında telaffuzunun nasıl yapıldığını anlatan işaretlemeler vardır, bu işaretleme mantığını öğrendiğin ve o dilde genel olarak hangi harflerin nerede nasıl okunduğunu öğrendiğinde, sadece sözlük kullanarak bütün telaffuz sorununu çözebilirsin, bir de podcast dinle. Zargan.com'u tavsiye ederim, hem kalıpları hem kelimeleri gösteriyor. Hem de İngilizce-İngilizce açıklamasını veren bir sözlüğe linklenmiş durumda. Not: Gerçekten gramer eksiğim var ve bu yaz -pek inanmasam da- bu açığı kapatmak istiyorum.
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
|
http://seslisozluk.com
arayüzünü hiç sevmesem de (zaten bu yüzden uğraşıp kendi arayüzümü yaptım) sesli sözlük faydalıdır. |
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: mugla
|
Merhabalar,
Elbette internet üzerinden ingilizce öğrenmek, reel eğitim alarak ya da yurtdışında belirli bir süre geçirerek öğrenilen ingilizceden farklı olacaktır, bunu unutmamak gerek. Nerelerden ingilizce öğrenebilirsiniz? www.herkeseingilizce.com www.ingilizce.tk www.ezgi.com www.ingilizce.name Bu adresler oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim bir adres daha var www.engilizce.com Rumuzumdan da anlaşılacağı üzere, tamamen ücretsiz (ve üyeliksiz) ingilizce eğitimi vermeye çalıştım. Ekstradan ingilizce videolar-karikatürler-fıkralar da cabası. Umarım faydalı olmuştur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!