|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
Re: ingilizce ogrenmek
merhaba,
ingilizce öğrenmek bitmez kendini ne kadar geliştirebildiğine bağlı bir olay bu sonu yok yani kursa gidersin bi şeyler öğrenirsin ama devamlı olmasa içindeki istek derler ya "i"ngilizce çok nankör bir dil" diye aynen öyle unutursun - yeni başlayanlar için söz konusu- bence grammer o kadar önemli değil -tamam önemli ama bi süre sonra pratikte iş değişiyor- ne kadar pratik yaparsan o kadar öğrenirsin yabancı dergi,kitap , tv kendini geliştirmek için bulunmaz kaynak... ben her ay world soccer,fourfourtwo... gibi yabancı mecmualar alıyorum d&R'dan pahalı ama sonuçta bana yararlı oluyor ayrıyeten cnn,bbc prime, bbc world,eurosport... gibi kanallar izlemen de olumlu etki yapar ingilizcendeşöyle bir örnek vereyim benım kuzen 10 yaşında ve evlerinde türkçe kanal izlemiyor alman ve ve diğer kanallarını izliyor daha bu yaşta ve çatır çatır da almanca+ ingilizce konuşabiliyor ingilizce'ninde çeşitleri var mesela iş,spor,finans gibi farklı farklı anlamları var ör: buzzer beater nba maçlarında son saniye basketi anlamında ama 2 kelimeyi farkı farklı yorumlarsan o anlama gelmiyor kalıplaşmış bazı kelimelerde var ki bunları öğrenmende senin yararına olur... herşey sende bitiyor ne kadar istekli olursan o kadar gelişir
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Afyon
|
@wanadoo'ya katılıyorum gramer bi yere kadar yani kurslarla filan ancak o kadar öğrenebilirsin gerisini devamlı okuyarak dinliyerek izliyerek öğreniceksin, nasıl türkçeyi kursa giderek değilde dinleyerek okuyarak öğrendiysen ingilizceyide aynı şekilde öğrenicen..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
@wanadoo @zer0os +1
Gerçekten gramer sadece basit kalıpları bilmen için gerekli. Geçen sene Estonya ve İspanya'dan bir grup öğrenciyi çağırmıştık, tüm olayı kelime hazinesi götürmüştü. Artık zamanla onlar da neyi ne anlamda kullandığımızı anlamaya bile başlamıştılar. Tabii onların ana dili İngilizce değil sonuçta. Ama benim tavsiyem ilk basit gramer temellerini yine okul bazlı bi yerden alman, genel kullanımdaki gramer mantığını ve İngilizce'nin kelimeleri okuma mantığını çözdükten sonra kelimelere geçersin. Benim kendi yöntemim filmlerin orjinallerini altyazısız izlemek. Zaten gezdiğimiz internetin % büyük bir çoğunluğu ingilizce. Rusça'ları bile İngilizce'ye dönüştürüyorum. Ayrıca zaten okuduğum bölümde Türkçe dersi dışında Türkçe bile görmüyoruz. O da ayrı bi olay.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
2) Pratik : Hangi dil olursa olsun pratik önemlidir. Sonuçta bir yerden dinleyip. Telaffuzunu düzeltmen ve konuşulanı anlaman gerekir. 3) Kurs : Kitaptan öğrenilebileceği kousunda şüphelerim var. Grammer öğrenilebilinir belki. Kurs size hem grammer hemde kelime hazinezi geliştirebilir. 4) Bir Dil : Bir dili bilmek diğerlerini öğrenmekte işini kolaylaştırabilmektedir. Özellikle Almanca, Fransızca ve Rusca gibi benzer kuralla sahip olan diller arasında. Ama ingilizce bu konuda en basit dil. İlk önce ondan başlanılması tercih edilmelidir bence.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: kadikoy
|
oncelikle sahip oldugun anadilin ne kadar yeterli ise baska bir
dil ogrenme surecin de o kadar hizli olur.yanlis anlamamis isem sifirdan ogrenmek istiyorsun(?)bu konuda alacagin kitaplara kendin de calisabilirsin fakat bir "yol gosterici" olmadan alacagin kitaplardan (her ne kadar turkce aciklanmissa da) verim de alamayabilirsin. gelistirme konusu ise ingilizce her gun kendini guncelleyen bir dil.belli bir altyapiyi kendine kazandirdiktan hemen sonra daha cok okuyarak ve pratik yaparak verim elde edebilirsin. arkadaslarin belirttigi gibi yazili anlatimda grammar ne kadar onemli olsa da, oral surecte onemli olan karsidaki ile anlasabilmekten ibaret.bu da kelime yeterliligi ile aciklanabilir bir nebze.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Eğer liseden fln biraz temelin varsa hiç kurslarla boğuşma. Bence kursların bir faydası olmuyor. Arkadaşlarında dediği gibi bbc cnn.. times.. gibi yayınlar çok faydalı oluyo.
Turkish daily news i tercih ederim. Yabancı olmadığın konular hakkında ingilizce yorumlar elde edebiliyorsun. Gerek spor gerek politika. Tabii birde meslek ingilizcesi var iş oraya girince biraz daha karmaşık şekil alıyor bence. Bunla ilgili kurs bulabilirsen bence gidebilirsin. Çünkü burada önemli olan grammer den çok kalıplardır bana göre. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
benim hatun tam bir ingilizce katiliydi, english time gitti 3 kur sonunda canavar gibi oldu (tabiki arkadaşların dediği gibi biraz da kendi çabalarıyla) 1-2 ay işim çok var projeleri azaltır azaltmaz bende başlıyorum pahalı ama korkunç bişi. Açıkçası beni çok etkiledi, sağlam hocalar ve disiplin var
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
sifirdan baslayacagim derken geriden (liseden) gelen cat-pat ingilizce var ki bunun da sfirdan az farki var, bazi kelimelerin anlamini bilip diger kelimelerle birlestiriyorum, cumleyi kurmaya/anlamaya calisiyorum,yani ayni sey sifir diyebiliriz.
ana-dil'de oyle bi sorunum yok, iyi diyebilirim ama dil bilimcisi degilim ![]() bu arada bi kitap aldim, alistirmali inilizce dilbilgisi (g m spankie) tenslerle baslayior orta seviyeye kadar getiriyor-mus. bi kac hikaye kitabi(ingilizce) bir de redhouse sozluk almayi dusunuyorum ileri de. bir de bu kurslar var, hani yurtdisinda, ingilterede dil ogrenmek icin paradan baska bir seye ihtiyac var mi?vize islemlerini sirket mi hallediyor?(pasaport bizden zati) |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Hala satıldığını tahmin ettiğim bir kitap var : Yabancı Dil Öğrenme Teknikleri
İnce uzun bir kitap. Önce bu kitabı bulup okumanı tavsiye ederim. Yazarı onlarca dil konuşan bir adam ve tecrübeleri ile öylesine güzel öğütler veriyor ki insan kitabı okuduktan sonra 3-5 dil öğrenmek istiyor ![]() İngilizceye bu kitaptaki tavsiyelerle başlamıştım. Önce kelime!! Ve sonra korkusuzca dergilere vb. yazılı kaynaklara dalmak. Açıkçası hedefim bilgisayar kitaplarını rahatlıkla okumak idi ve o hedefe ulaşınca (1500 kelime ile ciddi bir noktaya geliniyor bunun altını çizeyim) çözülme yaşandı bende ama gelişim durmadı. Derdimi anlatacak kadar rahat konuşuyorum, konuşulanları tane tane olduğu sürece çok rahat anlıyorum (bir kaç yabancı projede de bulundum bu vesile ile) İnanması güç ama bunu çok kısa bir sürede 1500-2000 kelimeyi, kendi yazdığım bir Dos tabanlı kelime öğrenme - pekiştirme programı ile yaptım. Bu tip programlar download.com gibi adreslerde fazlasıyla mevcut, mutlaka böyle birşeyle pekiştir. Ve asla günlük 20 kelimeyi aşma. Ben 30 yapayım derken o sürecin son bulmasına sebep olmuştum. Sadece 3 ayda tam 1800 kelime eder bu ve inan çok rahat bu rakama çıkarsın. Eğitim sürecimiz boyunca dil öğrenme konusu, kompleksli hocalar tarafından öylesine abartılıyor ki (ve tabi sistem tarafından) kafamızda bir defa "yabancı dil öğrenmek zor bir şey" dediğimiz anda iş bitiyor. Halbuki Almanyadan gelen bir Türk çocuğunun 4-5 yaşında olmasına rağmen 2 dili konuşmasına nedense hiç şaşırmayız. Çocuk aklı sünger gibidir şeklindeki klişeleri de es geçip, bilinçli - yetişkin aklımızla bu işin daha da kolay olduğunu görebilmemiz lazım. Başarılar diliyorum. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!