Zoque.Forum
»
Komunite.com - Blog Komünü
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Komunite.com - Blog Komünü
etrafımızın bloglar tarafından kuşatıldığı ve tartışmalarla internetin adeta çalkalandığı şu günlerde, bloggerlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir komün oluşturduk. eskiden saniyede kaç bebeğin doğduğu gibi istatistiklerle meşgul olurken artık saniyede kaç blogun açıldığını hesaplıyoruz. gerçi bunlardan bahsetmeme gerek yok, hepiniz olup bitenlerden haberdarsınız. hem sizler için, hem de konuya sizler kadar hakim olmayan blogger adaylarına yol gösterici olmak adına buradan sitemizin duyurusunu yapmak istiyoruz.
www.komunite.com kısaca bir blog forumu. henüz bir hafta önce açıldı ve yavaş yavaş bölümleri doldurmaya başlıyoruz. tabi bu tek başımıza bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığı için sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. forumumuzun blog camiası isimli ana bölümüne dahil şimdilik 5 tane yan bölüm var; yeni başlayanların karşılaştıkları sorunlara yardımcı olabilmek için açılmış bir bölüm, blog tanıtımlarının yapılabileceği bir bölüm, olayın magazinsel boyutunu işleyeceğimiz bir bölüm (ehahe), laf yerindeyse eğer işin felsefesini tartışmayı planladığımız bir bölüm (öhöm) ve yakın bir zamanda yapmayı planladığımız aktiviteler için açılmış bölüm. sitemiz blog ağırlıklı gibi görünse de kapımız herkese açıktır. bekliyoruz ![]() ayrıca örnek aldığımız zoque.forum'a da desteğinden dolayı teşekkür ederiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: kadikoy
|
Re: Komunite.com - Blog Komünü
pesinizdeyiz.
![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
destekler için teşekkürler
![]() @çekirge; Explorer ile de girdim ama tuhaf ki hiçbir problem göremiyorum? @sahip; hocam çok teşekkürler, sunipeyk'teki tanıtım için de ayrıca mutluyum. ancak sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. forumu sıfırdan yazmadık. hazır ve ücretsiz bir theme kullanıyoruz, biz sadece üzerinde biraz oynadık ve çeşitli modifikasyonlar kurduk. forum phpbb forum yani. bu arada bir duyuru daha yapayım. komünite forum içinde yeni bir kategori oluşturduk "blog kareşliği" isminde ve www.blogkardesligi.com projesi için bloggerlar arası iletişim de komünite forum üzerinden yapılacak. ![]() ayrıca RSS desteği de en kısa sürede gelecektir. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
www.blogkardesligi.com sitesine blogumla üye oldum. Test sayfalarını tesadüfen referrer site url ile gördüm. Çok hoşuma gitti. Kardeşliğe giren arkadaşların sitelerinden seçme bloglar, random site seçimleri RSS adres sunumları ile son derece anlaşılır, sade ve güçlü bir ortam olacak gibi. Güzel bir olay.
Komüniteyi de takip ediyorum. Ellerinize sağlık...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Biliyorum 1,5 sene konuyu hortlatıyorum. Ancak blogger'ın kendi sunduğu tasarım ile yetinirken, bir arkadaşımın ricası ile blogger yapısının üzerine basit bir tasarım yapmamı istedi. oky'nin o meşhur filli banner ını hatırlıyorum. Ki sıfırdan siteyi tasarlamak için güzel bir yardımcı siteydi...
Fakat az önce siteye ulaşmaya çalışıyorum, ancak kapalı... Oky'nin blogunda ve hazır gelen sistemlerdeki CSS kodlarını inceledim. Mesela sayfanın üst tarafında bütün CSS kodları yazılmış. Daha sonra ilgili CSS class'ı ile <$BlogItemBody$> gibi sunucudan gelen veriler bütünleştirilmiş... İşte banner, pattern gibi tasarım öğeleri kendi sunucundan yada bir yerlerden çekilerek siteye aktarılıyor. Peki aldığımız domaini bloga nasıl yönlendireceğiz. Son olarak bu konu ile alakalı önerdiğiniz türkçe bir kaynak var mı? Komünite'nin arşivine ulaşmak mümkün mü? |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!