Zoque.Forum
»
Türkiyedeki En ucuz kitap sitesi
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Re: Türkiyedeki En ucuz kitap sitesi
Alıntı:
kesinlikle ideefixe.
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Böyle fuarlar çok yararlı oluyor da, keşke şu kitap fiyatları hep böyle ucuz tutulsa ve herkes orjinal kitap alsa... (Hayat bayram olsa, savaşlar olmasa... :P ) "Korsan morsan olsun da yeterki halk okusun" fikri de belki desteklenebilir ama konu sapmasın boşverin. |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Türkiye'de çok çok iyi bir online alışveriş sitesi yok ne yazık ki. Var olanlar içinde ideefixe kötünün iyisi durumunda. Çünkü diğerlerine göre daha uzmanlaşmış gibi duruyor. Aslında ilk açıldığında bu uzmanlaşmış olma durumu daha iyiydi, sadece kitap satıyorlardı. Daha sonra ürün yelpazesi genişleyince kaliteyi bozdu.
Kitapyurdu sadece kitap satma iddiasıyla açılmış olmasına rağmen, hem iğrenç görsel tasarımı hem de yüksek fiyatlarıyla hiç cazip değil. Tüketicide alışkanlık yaratmadan yüksek fiyat politikası uygulamaları bence bu işten hiç anlamadıklarını gösteriyor. En iyi fiyatlar normalde Hepsiburada'da. Normalde diyorum çünkü bu ideefixe'in fuarı sayesinde fiyatları Hepsiburada'nın altına inmiş durumda. Fakat Hepsiburada kadar laubali, amatör, iğrenç bir alışveriş sitesi daha yok bence. Aldığınız üründe sorun çıkarsa sizi hiç adam yerine koymuyorlar ve aylarca uğraştırabiliyorlar. Bunu nedeni devasa cirosu. Ucuz fiyat politikası sayesinde iyi iş yapıyorlar, çok sağlam bir müşteri hizmetleri sunuyor olma iddiasında değiller. Bidolu'da işe profesyonelce yaklaşmaya çalışan ama çok yerde hata yapan bir site. En büyük hataları da stok takibi konusunda çok çok zayıf olmaları. Stoklarında var gözüken 10 tane dvd alırsınız 4-5 tanesi ellerinde yoktur, bulamazlar, dağıtıcı göndermez vs... Ürünleri gönderdik derler, 3 gün sonra arayıp "ürünlerden birini bulamadık, eksik göndersek olur mu" diye sorarlar. Bidolu amatörlük yani... Bugüne kadar hiç denemediğim GarantiAlışveriş, Weblebi, Vesaire gibi sitelerin fiyatları ciddi yüksek ama nasıl hizmet veriyorlar bilmiyorum. Şahsi düşüncem, online alışveriş sitelerinin alanlarında uzmanlaştıkları ölçüde başarılı olduğu. Ya da en azından olması gerektiği, çünkü KitapYurdu ve DijitalCenter gibi kötü örnekler de var. Fakat zamanla rekabet artacak ve kalite yükselecektir sanıyorum ve umuyorum. Biz tüketicilere düşen ise şu aşamada kaliteli hizmet vermeye çalışan yerlere destek olmak ve kaliteli hizmetin prim yaptığını site sahiplerine göstermek ve kalitenin hizmetin artmasını sağlamak... Fakat HepsiBurada prim yaptığı sürece bu pek mümkün gözükmüyor. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kitapyurdu.com'un kötü bir örnek olduğunu düşünmüyorum açıkçası. pek çok kez kullandım, hayli memnun kaldığımı söyleyebilirim. attığım emaillere aynı gün içerisinde cevap verdiler, stoklarında olmayan bi kitabı görüp haber verdiğimde bi kaç gün içerisinde eklediler vs..
fiyatları yüksek olabilir, açıkçası çok daha aşırı fark olduğunu da düşünmüyorum. 500bin ya da 1 milyon için emin olmadığım sitelerden alışveriş yapmak bana ters geliyor. son bi nokta da; site tasarımıyla satış ve müşteri memnuniyeti arasında direkt bir ilişki kurmak da ne kadar doğru bilemiyorum. evet, kitapyurdu'nun sitesi tasarım açısından yeterli olmayabilir ama nereye kadar önemli bir etkendir o da ayrı bir husus.
[we got a winner!] Mesaj nikita tarafından 23.11.2005 (13:57) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ben D&R' a hiç bilmiyordum burada önerilince baktım, kesinlikle en ucuz fiyat. 15YTL' lik bir kitapta kitapyurdu ile 5YTL oynuyor, çeşit fazla (stok hakkında henüz kesin bilgim yok).
Artık kitapları D&R dan almaya karar verdim.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Konu epey eski ama güncelliğini yitirecek bir konu olmadığından faydalanabilecek arkadaşlar olduğunu düşündüm;
http://www.nadirkitap.com sitesini kesinlikle tavsiye ederim,özellikle 2. el için,sahafları tek tek dolaşmak epey vakit istiyor,bu noktada da rahatlıkla iş görebilecek bir site.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!