Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Bilgisayarlarınız dosya düzeni nasıl?

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.02.2006   #21 (permalink)
Skeleton

Skeleton's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Bilgisayarlarınız dosya düzeni nasıl?

Eski HDD yetmemeye başlayınca (120) şimdi yeni bir tane daha takviye yaptım (250 GB) ve eski HDD'de olan tüm verileri yavaş yaavş kategoriler şeklinde yeni HDD'ye aktarıyorum. Eskiden pek düzensiz değildi ama D: ve E: diye 2 tane bölümden oluştuğu içi eski HDD yer kalmayınca aynı kategoriye giren dosyalar ayrı 2 bölümde toplanmaya başladılar. Şimdi hepsini tek bölümde topluyorum. (Ekte yeni dizin yapımın ekran görüntüs var)

Ayrıca Ava Find diye bir program var, harika bir şey. Herkesin bilgisayarında bulunması gereken bir şey. Windows'un saçma aramasına bir daha ihtiyacınız kalmıyor. program kurulunca sağ alt köşeye, System Tray'e, yerleşiyor ve tüm dosyalarınızı cachelemeye başlıyor. Bir kere tüm dosyalarınızı cacheledikten sonra bir daha tüm dosya ekleme, değiştirme, silme, vs. gibi işlemleri takip ediyor (tabii ki program devamlı açık kalmak şartıyla). Eğer bir doys arama ihtiyacı duyarsanız ya sağ alt köşedeki simgesinden açıyorsunuz veya daha kolay olan Shift + Esc kısayol kombinasyonunu kullanıyorsunuz. Aramak istediğiniz dosya ismini yazmaya başladığınız anda hızlı bir şekilde uyumlu sonuçları karşınıza listeliyor. Şiddetle tavsiye ettiğim bir program.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: png ekran.png (165.4 KB, 48 defa görüntülendi)
Skeleton şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.02.2006   #22 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Yer: Sakarya, Ankara
Görsel: 36

bilgisayarım C ve D olarak bölünmüştür.

C'de Sistem ve program dosyaları bulunur.
D'de arşivlenmek üzere geçici belgeler bulunur. Bunlar klasörler olarak: BELGELER, MP3, 1869 (video içeriği), GECICI (bu klasörde arşivlenmek üzere program dosyaları bulunur), RESIM (bu klasörde arşivlenmek üzere görsel ögeler bulunur)

BELGELER klasörü içerisinde fotoğraf çalışmalarım, yazılarım, fotoğraf albümlerim (tektek kimle çekildiğim, yer, tarih yazılmıştır), oyun kayıtlarım, messenger kayıtlarım ve mail kayıtlarım bulunur.

Alıntı:
HDD'ımdaki bütün MP3 dosyalarının ID3 v1 ve v2 taglarını düzenlemek gibi psikopatça bir işe soyunmuş ve bu konuda (Bu işi gerçekleştirmek üzere yazılmış olan MP3 Collector sayesinde) önemli bir oranda da başarılı olmuştum. Gelgelelim artık inanılmaz derecede zamanımı almaya başladığını düşünerek bu konuda kendi kendimi terapiye tabi tuttum ve vazgeçtim.
MP3 klasörü içerisinde ID olayına çok takıldım ve kafayı yicem lütfen bana takmamam konusunda terapi uygulayın.

Yedekleme işlemine gelince notebook diski aldım herşeyi ona atıyom. Daha önce dvd'e yazıyodum ama ne bu bi dünya dvd dedim böyle bi çözüm buldum. Yalnız doğru mu yaptım hala kafam takık.

Alıntı:
Çünkü doldur sonrakine aktar diye gidiyor. Öyle ki NASA bile nasibini almış Ay'a gidişle ilgili pek çok bilgi artık yokmuş.
ben olsam böyle bilgileri 30 tane hdd'e ayrı ayrı yüklerdim öyle saklardım. nasıl olsa bi hdd'e askeri ücretin yarı parasını vermiyorlar hoş! sakız alır gibi 30 hdd alıp bu işi halledebilirlerdi... Sanki kendi yedekleme sorunumu çözmüşüm gibi NASA'ya el attım
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.02.2006   #23 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
MP3 klasörü içerisinde ID olayına çok takıldım ve kafayı yicem lütfen bana takmamam konusunda terapi uygulayın.
Sanırım bilgisayar ile ilgili herkesin genel bir hastalığı bu ID tag olayı. Arşiv büyük oldukca sorunda büyüyor tabi. benim de ömrümü yedi ama sonunda istediğim düzeye geldi. Artık eskisi kadar uğraşmıyorum.

Ama ilya bir çözüm varsa oda mp3 leri kökten yok etmek. Ben bunu yapamadığımdan dolayı. Zamanla sevmediğim dosyaları silerek işimi kolaylaştırdım.
Binus şu an çevrimdışı  
Old 04.06.2006   #24 (permalink)
enesreyhan

enesreyhan's Avatar

An itibari ile benim dosya düzenek şeklim ekte olduğu gibidir.

Mesaj enesreyhan tarafından 06.12.2006 (17:14) yeniden düzenlendi..
enesreyhan şu an çevrimdışı  
Old 04.06.2006   #25 (permalink)
ba kubah

ben de değiştirmiştim önceki gönderdiğim dosya düzenimi.biraz daha iyi kategorize etmeye çalıştım:
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif Untitled-2.gif (7.9 KB, 31 defa görüntülendi)

Old 04.06.2006   #26 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Sanırım burada daha önceden lafı geçmemiş ancak "FolderIcon XP" diye bir yazılım var ve klasörlere renk yada ikon atama konusunda çok pratik. Bir süredir kullanıyorum kesinlikle çok başarılı.
Old 04.06.2006   #27 (permalink)
manhem

manhem's Avatar

Alıntı:
enesreyhan tarafından gönderilen mesaj:
An itibari ile benim dosya düzenek şeklim ekte olduğu gibidir.
Efendim biz de o kaynaklardan faydalanmak isteriz Özellikle de "Etnik Müzik", "İslam Muskisi", "Ortodoks Kilise Müziği" ve "Osmanlı Musikisi" klasörlerinden

Sulanmak gibi olmasın ama. @ba kubah'ında "World Music" klasörü güzelmiş

Ben de genel de C: ve D: şeklinde yapılandırırım diski. C:'de sistem dosyaları durur. Başka bir şey koymam ki Windows şiştikçe kendine yer aramasın. Koca kıçını rahatça dolaştırsın.

MP3'lerdeki tag konusunda psycho bir takıntım var benim de. Öyle ki (iTunes sağolsun, o başlattı bunu da) albüm kapaklarına kadar. Bunun için zamanında bir program kullanmıştım: tag and Rename diye çok başarılıydı. Şarkı sözlerini bile gömüyordu içine. O bayağı bir yükten kurtarmıştı beni.
manhem şu an çevrimdışı  
Old 05.06.2006   #28 (permalink)
enesreyhan

enesreyhan's Avatar

Masaüstümün kullanım şeklinide aşağıdaki ekte sundum.

@Manhem ; o istediklerini artık bir dahaki dolmakalem buluşmasında veya alkolsuz bir mekan seçilirse zoque toplantısında sana ulaştırmış olurum. nede olsa bende senin gibi göcebe hayatı notebookla geziyorum

Windows'un kategorileme sistemi yok, sormak istediğim tag sistemli, dosyaları ve klasörleri birden fazla kategori içine alabilen bir program varmı?

Örnek verecek olursam benim e-kitaplarım içerisinde ingilizce, rumca ve türkçe tarih kitapları var. Ben bunları hem dilleri bakımında hemde tarih konuları bakımından ayrı bir şekilde kategori yapmak istiyorum. Bunu sağlayabilecek bir program varmı acaba?
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Untitled-1.jpg (129.2 KB, 24 defa görüntülendi)
Old 05.06.2006   #29 (permalink)
manhem

manhem's Avatar

Collectorz programları istediğin her işi rahatlıkla görecektir. Benim gibi kolleksiyon ve kategorileme manyağı olanlar için birebir Müzik exchange için Zoque veya alkolsüz mekan toplantısı beklemeye gerek yok. İstanbul içinde herhangi bir yerde buluşup yapabiliriz. Ben de bir external HDD var. Haberleşir, buluşur yaparız. Ben genelde World, Enstrumental, New Age, Latin ve Soundtrack gibi türler dinlerim. Yani insan sesinden ziyade enstrumanların ön planda olduğu müzikler. Ciddi de bir arşivim vardır bu türlerde sürekli geliştirmeye çalıştığım. Ama albüm konusunda çok hassasım. Bir parça bile eksik olsa o albüm benim için yok demektir Tabii ki bu teklif tüm Zoque'çular için geçerli
manhem şu an çevrimdışı  
Old 05.06.2006   #30 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Görsel: 24

Bu arada Ferruh Mavituna'nın belirttiği klasör-dosya renklendirme işlemini MacOSX Tiger'da da yapabiliyoruz. Mesela en önemli dosyalara kırmızı renk atayarak, silinmesini bir nevi engelleyebiliyorsunuz. (engelleme derken, kırmızı renkli olduğu için daha dikkat çekici ve silmeden önce bir kere daha düşünmenize yol açıyor. )
Yanıt

Etiketler
nasil , duzeni , dosya , bilgisayarlariniz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript