Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Bilgisayarlarınız dosya düzeni nasıl?

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.01.2006   #1 (permalink)
enesreyhan

enesreyhan's Avatar

Yer: İstanbul
Bilgisayarlarınız dosya düzeni nasıl?

Çoktandır bilgisayarımın dosya düzenini değiştirmek istiyordum. geçenlerde de Süleyman Sönmez abimizin blog sayfasındaki "Klasörleri Resme Dönüştürmek" adlı konudaki harddiskteki dosyaları gösteren bir resim, dosya düzenemi değiştirmem gerektiğinin gazını verdi

merak ettiğim diğer arkadaşların dosya düzenleri nasıl? sizlerin de dosya yapılarını gördükten sonra kafamda yeni yapmak istediğim düzeni şekillendirmek istiyorum. genel kategorize olarak benim dosya sistemi aşağıdaki gibi.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif 1.gif (6.5 KB, 143 defa görüntülendi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.01.2006   #2 (permalink)
flasher

flasher's Avatar

Yer: Ankara
Bilgisaya Düzeni...

Bir dönem bu düzen olayına aşırı derecede takmıştım. Böyle görsel yenilikler yapmak değil de örneğin HDD'ımdaki bütün MP3 dosyalarının ID3 v1 ve v2 taglarını düzenlemek gibi psikopatça bir işe soyunmuş ve bu konuda (Bu işi gerçekleştirmek üzere yazılmış olan MP3 Collector sayesinde) önemli bir oranda da başarılı olmuştum. Gelgelelim artık inanılmaz derecede zamanımı almaya başladığını düşünerek bu konuda kendi kendimi terapiye tabi tuttum ve vazgeçtim. Şimdilerde odamla, bilgisayarım ahenkle dans ediyor...

Bence bir yenilik olaya işlevsellik katmadığı sürece devrim olamaz, moda kalır. (Hatta kalamaz da! Geçicidir...)
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone"
flasher & eiNsteiN
flasher şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.01.2006   #3 (permalink)
KARUM

KARUM's Avatar

Yer: antalya
Re: Bilgisayarlarınız dosya düzeni nasıl?

Bu kadar detaylı olmasa da benim de bir düzenim var. Örneğin tüm programları downloads dizininde, divxlerimin izlediklerimi filmler, izlemediklerimi filmler1 dizininde, txt lerin tamamını belgelerimde tutarım. Bir dosyayı arayacağımda mutlaka Total Commander kullanırım. Windowsun standart aramasından çok daha hızlı çalışan bu programı herkese tavsiye ederim. Bir txt dosyasının içinde metin aramam gerektiğindeyse search&replace programını kullanırım. Bunlar benim olmazsa olmaz programlarım. Düzenli yapılarda bile çok hız kazandıran programlar.
Old 24.01.2006   #4 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Ben ana bölmeleri partition olarak ayırıyorum, mesela "Download", "Main", "Development", "Library" gibi partition' larım var.

Genelde "Main" kısmı sadece "program Files" a gelecek programları yüklüyorum, oyunları farklı bir partition' a yüklüyorum.

Ama onun harici felaket Genelde 1-2 ayda bir oturup bir gün harcayıp etrafı toparlıyor, aynı dosyaları siliyorum, unuttuklarım DVD' lere basıyorum vs.

Bu arada benim de bir TXT dosyam var şu an 65 küsür mb. http://www.ferruh.mavituna.com/article/?799 adresinde bahsettiğim şekilde indexleme olarak onu kullanıyorum ve genelde dosyaların geniş bir kısmına buradan ulaşıyorum özellikle de az kullandıklarıma.

Ortalama programların %60 için "quick launch" u %30 için de desktopı kullanıyorum. Bu basit önlemlere rağmen hala bilgisayarım bir felaket
Old 24.01.2006   #5 (permalink)
Atlantis

Atlantis's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye

aslında windowsun yapısından faydalanmak işi bayağı kolaylaştırıyor. resimleri "resimlerim" müzikleri "müziklerim" geri kalan dosyaları belgelerim, programları "program files".. böyle..

onun dışında masa üstüne 2-3 ayda bir "old desktop" adı altında bir klasör açıp içine hemen hemen tüm simgeleri taşıyorum. iç içe 4 tane old desktopum oldu.

vel hasıl, benim bilgisayarda işler gayet düzenli gidiyor.
Old 24.01.2006   #6 (permalink)
adoxus

adoxus's Avatar

Yer: Başkentimsi Şehirimtırak

Ben 7-8 GB'lık bir partition içine sistem ana dosyalarını ve gereken program files'ları doldurduktan sonra geri kalan işlerimi demirbaş partititonlarımda hallederim. o 7-8 GB'tan 3-5 tane vardır. Her zaman için bir tane yedek sistemim vardır. İçinde acil Partition Magic olsun, veri kurtarmalar olsun, acil iş çıkar diye Dreamweaver, Photoshop olsun bulundururum. Geri kalan sistemlerde coşarım ama buna hiç dokunmam. Sonrası MP3 ID3'leme olayında ben de yapmaya korkardım ama mp3 player için şart oldu, MediaMonkey imdadıma yetişti, amazon.com'daki cd bilgilerinden ID3'leri doldurabiliyo. Cillop yani. Daha sonra eski MP3'ler D içinde MSX, MDX MRX olarak kategorileme mantığına göre farklı şekillerde klasörlerin altında. Emule dosyaları E'de, My Pictures herhangi bir soruna karşı E'nin içinde. Tabi bunda asıl büyük boş yeri E'ye bırakmış olmamın da etkisi var. C'ye boot dışında DVB kayıtlarını koyuyorum. C ve K ise tampon misali indikten sonra CD'ye aktarılacak dosyaları biriktirmeye yarıyor. C'de apache kurulu, her sistem ordan tanıyo dosyaları.

Masaüstünü rahat bırakırım ki duvar kağıdını görebileyim.. Masa üstünden hiçbirşeye tıklayarak açmam, sadece gözüme güzel görünsün diye bırakırım simgeleri orda. Normalde bende başlatın yanındaki güncel çalışan programlar kısmında güncel program yoktur. Hepsi kullanım sırama göre eklediğim demirbaş programlardır. ordan ulaşırım. Alt menü çubuğu 3 satırdır. QuickLaunch'ı pek sevmem ama olmazsa olmazdır.

@Atlantis
Bende de 'dosyalar' klasörü var bayaa, aynı mantık.

_ _ adoxus.net _ _ bir gün en az 35 saat olmalı!!!
adoxus şu an çevrimdışı  
Old 24.01.2006   #7 (permalink)
oky

oky's Avatar

Görsel: 12

Alıntı:
Atlantis tarafından gönderilen mesaj:
aslında windowsun yapısından faydalanmak işi bayağı kolaylaştırıyor. resimleri "resimlerim" müzikleri "müziklerim" geri kalan dosyaları belgelerim, programları "program files".. böyle..

onun dışında masa üstüne 2-3 ayda bir "old desktop" adı altında bir klasör açıp içine hemen hemen tüm simgeleri taşıyorum. iç içe 4 tane old desktopum oldu.

vel hasıl, benim bilgisayarda işler gayet düzenli gidiyor.
birebir aynısını yapıyorum ve aynen işler gayet düzenli gidiyor
Old 24.01.2006   #8 (permalink)
SiNYoL

Bir klasör içine dosyalar için farklı kategori klasörleri oluşturdum. Ana klasör için bir araç çubuğu oluşturdum. Görev çubuğumun sağ köşesine bu araç çubuğunu sıkıştırdım ve resimde göründüğü gibi bir yapıya sahip oldum. Bu sayede tek tıkla bütün arşivimi gezinebiliyorum.

İnternetten inen dosyaları ilgili klasörlere yerleştirmek bazen zor gelse de arşivde birşey aradığım zaman bulmak çok kolay oluyor. Tavsiye ederim.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: png arsiv.png (5.4 KB, 65 defa görüntülendi)
SiNYoL şu an çevrimdışı  
Old 24.01.2006   #9 (permalink)
TrankoBuskas

TrankoBuskas's Avatar

Yer: Ankara

valal PC 4 yıldır format yemediği için karman çorman yinede fotolarımı yıl-ay-gün oalrak ayrı klasörlerde tutuyorum, GS maç fotolarını sezonu-maçı-yılı tutuyorum mp3lerdede başladım yavaş yavaş önce Türkçe Rap klasörünü şarkıcı & albümler oalrak ayarladım ama iş zor..

Mac'de ise bi kaç aylık olduğu için özen gösteriyorum herşeye =)
Old 24.01.2006   #10 (permalink)
ba kubah

ben kendime bir dizin açıp herşeyi en alt kategorisine kadar ince ince ayırıp sonra bunların yer imlerini sanal bir hdd bölümü açıp içinde topladım.oldukça rahat ve çok hızlı kullanılabilir hale getirdim dosya ve dizinlerimi.

kısayolları tek tek isimlendirirken biraz sıkıldım, bunun için visual basic de bi program yazdım fakat xp de çalışmıyor, c öğreniyorum yavaş yavaş belki c ile bu işi daha kolay yapabilecek bi araç yapmayı başarabilirim.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg 1.jpg (66.1 KB, 96 defa görüntülendi)

Mesaj ba kubah tarafından 25.01.2006 (00:02) yeniden düzenlendi..

Yanıt

Etiketler
nasil , duzeni , dosya , bilgisayarlariniz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program