Merhaba bu yazıyı aslında uzun zamandır yazmak istiyordum, kısmet bugüneymiş.
Alıntı:
Power Club
Türkiye'nin ilk yasal alternatifi Power Club'ın (PC) en büyük avantajı web tarayıcı üstünde çalışması. Böylece kullanmak için yazılım yüklemek, sürekli güncel tutmak, bilgisayarı sileceğiniz zaman yedekleme derdine düşmek zorunda kalmıyorsunuz. Farklı işletim sistemlerine has sorunlar da ortadan kalkıyor. Sistemde hem yerli hem de yabancı şarkılar yer alsa da şu an yalnızca Türkçe şarkılar satın alınabiliyor. Şarkıların tanesi 1 YTL. Dolayısıyla şarkılarının toplamı albümden pahalıya geliyor. Şarkılar WMA formatında. (www.powerclub.com.tr)
|
kimse kusura bakmasın ama ben sadece Türk
Telekom'un bizi enayi yerine koyduğunu sanırdım.meğerse özel sektörde de böyle oluyormuş demek ki.yukarıda da okuyacağınız üzere eğer kullanıcı illegal yola başvurmayıp bu siteden mp3(ki şarkılar mp3 formatında değil o ayrı komedi ) indirmek isterse bu olay kullanıcıya normal albüm fiyatından daha pahalıya patlıyor.o zaman niye internete koyuyosunuz ki ben alırım albümü+evimde mp3 formatına da çeviririm.hem albüm hem mp3'üne sahip oluyorum.1 taşla 2 kuş.ne güzel değil mi?.ha güzel özellik -ki zaten diğer müzikçalar hizmeti veren sistemlerde de mevcuttur- kişi canının istediği şarkıyı indirebilir.ama siz de biliyorsunuz ki gittiğimiz müzik marketlerde almak istediğimiz albüm için bu özellik yok.
Şarkıların fiyatı 1ytl.utanmadan arlanmadan böyle yapıyorlarsa sonra kimse neden albümler(imiz) almıyor,kasetlerimiz neden satmıyor palavralarına sığınmasın.astarı kendinden pahalı olan şey nerede görülmüş?.ayıptır.biraz insaflı olun.
Alıntı:
Muzi Play
Muzi, Türkiye'nin en geniş içeriğe sahip müzik portalı olma iddiasını taşıyor. Sisteme üyelik ücretsiz. Şarkı satın alabilmek için MuziPlay adlı özel (ve ücretsiz) bir yazılımı sitesinden çekmek gerekiyor. Arayüz olarak iTunes'a benzerliği ve kolay kullanımı dikkat çekiyor. WMA formatında satılan şarkılar Power Club'da olduğu gibi iPod uyumlu değil. Hizmetin sürpriziyse uzun zamandır beklenen Müslüm Gürses'in rock şarkıları yorumladığı albümünün ilk defa ve sadece bu ortamda sunulması. Şarkıların tanesi 1 YTL'den satılıyor.
www.muziplay.com
|
Mesela bende ipod var.illegal işlere de bulaşmak istemiyorum.yasal iş yapıp keyfimi sürmek istiyorum ama o da ne sitelerin sunduğu müzikler
dijital müzik çalarımla uyumlu değil.ee ben ne anladım bu işten.tamam elbette uyumlu olması gerekmiyor.ama bu da
site sahipleri için bahane olmamalı.siteler kullanıcı dostu olmalı.
e bari indirilen yazılımı da ücretli yapın tam olsun.
lütfen artık kullanıcıları yolunacak kaz olarak görmeyin.
Alıntı:
|
Web'de şarkı için korsandan başka seçeneği olmayan Türk kullanıcıları aslında e-şarkıya para vermeye yabancı değil. GfK raporuna göre Türkiye'de cep telefonu aboneleri zil sesi olarak kullanacakları melodilere yılda 100 milyon dolarlık bütçe ayırıyor.
|