Zoque.Forum
»
Ev almak hastalık mı?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Re: Ev almak hastalık mı?
Alıntı:
Saygı ve Sevgi ile.. |
||
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
ilk mesajı atan arkadaşın verdiği örneklerin biraz uç olduğunu düşünüyorum. en azından ben 3 tane lüks evi olduğu halde 4. sünü almak için çırpınan insan görmedim. dolayısıyla bunu insanların açgözlülüğüne bağlamak yanlış olur. birkaç çapulcunun halt yemesi o
![]() dünyanın her yerinde böyle değil midir? eğer "karnını doyurabiliyorsan" önce "başını sokacak" bir bark edinirsin, sonra "ayaklarını yerden kesmek" için bir araba alırsın. ihtiyaçlar hiyerarşisinin ilk 2 basamağı bu; temel gereksinimlerimiz ve güven duygumuz. hadi belki ne olur olmaz diye paramız varsa bir ev daha alırız. bunları yerine oturttuktan sonra bazı "lüks" hobilere merak salmaya başlayabiliriz. fahiş kiralarda sürünen birinin sanata yatırım yapması beklenemez. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
oky, fakat ben barınma ihtiyacını karşılamaktan öte mecralara atlamış zihniyeti eleştiriyorum, sizin çevrenizde bu tür insanlar var mı bilmiyorum ama ben yakınlarımda sıkça rastlamaya başladım bu doyumsuz insanlara. hatta yüzyüze birkaç kişiye derdimi anlattım kimse benimle aynı fikirde değil niyeyse.
bazı insanların kazandıklarını eve arabaya çevirmeden önce "o kadar aç ve açıkta insan var, şu üç kuruşun bir kuruşunu şununla paylaşayım" diye düşünmeyi bilmediğini düşünüyorum. |
|
|
#14 (permalink) | |
|
Alıntı:
2. paragrafa istinaden yazıyorum; elindeki parayı eve ve arabaya çevirmeden önce 3 kuruşun 1'ini yardıma muhtaç insanlara dağıtan kaç tane insan olabilir dünyada? kaldı ki evi olmayan bir insan bence doğrudan muhtaçtır. doğal olarak, "ilk önce kendini düşünme" güdüsünü "sonradan edinilmiş" bir saplantı veya hastalık olarak görmemek lazım. pek bilgim olmayan bir konu ama zekat vermek için bile sanıyorum belli bir hayat standardında olmak gerekiyor. bunların yanı sıra "tüketim toplumu" veryansınlarına aynen katılıyorum. |
||
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!