Zoque.Forum
»
MSN titretmek için 1000 dolar ödemek
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Re: MSN titretmek için 1000 dolar ödemek
Alıntı:
hocam haklısın da o zaman winamp versiyon 2.x falandı (belki de 1.x) şimdi 5.2x , tabii ki doğal olarak fazla harcama olacak.görselliği ön plana çıkarmak için ram artışı oluyor.aslında kullanıcının burada şu tercihi yapması lazım.bu tıpkı hatırlarsanız regal reklamları vardı bi ara.onun gibi işte.aynı işlevi görüyorsa niye daha fazla yoranı kullanayım ki? diyebilir yada önem vermeye bilir.kullanıcının tercihine kalmış.ama sadece onun elinde de olan bir şey değil.
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Tabii ki konu MSN değil
Alıntı:
Bunu genellemek yanlışl olur. Onlarca kurumsal yazılım var ki son versiyonları da ilk versiyonlarına göre çok fazla resource gerek duymuyor. Mesela saçma yazılımlardan biri Nero, son versiyonu installer' ı kullanmaya ihtiyaç duymadığım 20 tane kadar ek program ile geliyor (tabii ki custom install dan kaldırabiliyoruz ama bu nero nun bunları geliştirmiş ve bundle etmiş olmasını değiştirmiyor). En küçük installer' ın 100mb+ olması da başka bir saçmalık tabii ki. Açık Kaynak kodlu yazılıma gelince gene iki konu var yazılımı satan en büyük faktörlerden biri tasarımd ve görselliktir. Buna kimse itiraz edemez bırakın direk son kullanıcıyı bu sistem yazılımlarında bile bu şekilde olabiliyor. Dolayısıyla ticari bir yazılımın görselliğe çok önem vermesi üzerine bir de MSN deki gibi flash atraksiyonları eklemesi, manyak gibi bir skin desteği eklemesi vs. de bununla ilişkili. Halbuki açık kaynak kodlu yazılım hem felsefe itibarı ile minimaldir hem de görsele genelde bakmaz. Yani commercial yazılımların haybeye fonksiyon yazabileceklerine yada benzer şekilde fazla resource a ihtiyaç duyacak bir yazılımı bilinçli geliştirdiklerine inanmak biraz uçuk gibi. Bir de ilginç bir konu ama bence önemli. Mesela açık kaynaklı olarak yazılım geliştirien biri bir işin kolay kodu yerine genelde performanslı koduna kaçar. Çünkü biri gelip abi bu ne ya dediğinde rezil olacaktır. Ancak kapalı kaynak kodda bu şekilde bir kritik birebir yapılamadğından bu yazılımlarda bu tip durumlar daha çok ortaya çıkar. Aynı şey server-side kod geliştiricileri için de benzerdir. Bu ne kadar sonuca etkiler bilemem ama bu şekilde bir durum da var.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bugün kendime veya başkasına bilgisayar alsam, para da varsa çok iyi bir bilgisayar alırım.
bilgisayarı kullanan adam geleceğede yatırım yapmalı yani o bilgisayarı duruma göre bir 5 sene kullanabilmeli. 2 sene kullanıp atmamalı veya 2 sene sonra şu oyun neden çalışmıyor bu işletim sistemini neden kullanamıyorum dememeli. Bundan daha önemlisi performans yani adam arka tarafta capture yaparken, MSN 8.0, Firefox, nero vs. çalıştırabilmeli. Veya sadece capture yapıyorsa bundan en iyi performansı almalı. DVD yazıyorsa mesela medya 16x destekliyorsa HDD ve RAM den dolayı 4x te yazmamalı. Şu anki 256 RAM, IDE diskli bilgisayarımda düzgün bağlayıp ayarları yapmama rağmen en düşük hız 4x te DVD yazarken HDD ağlıyor. Uğraştığı şeyden en iyi performansı alarak en kısa zamanda bitirmeli yani zaman kaybı minimum olmalı. Bu kendim ve kendi bilgisayarlarını bana aldırtan eş dost vs. için şimdiye kadar geçerli olan şey ve bundan sonra maddi durum uygun olduğu sürece geçerli olacak. 512 RAM, 2.8 CPU... vs. donanımlı bir bilgisayar alacak kadar param olsa, almam. Şu an ihtiyacım olduğu halde almam. Üzerine biraz daha para katıp 200x2 SATA2 RAID-0, 2 GB DDR2 li bir sistem almaya çalışırım. İlk sistemle VMware' de tek OS çalıştırabilirken 2. sistemle denemedim ama 5 taneyi rahat çalıştırabilirim, bu da benim için daha fazla deneyim ve bilgi demek. VMware vs. kullanmayan ev kullanıcısı içinse performans, hız ve zaman demek, 3 sene sonra çıkacak bir işletim sistemini rahatça çalıştırabilmesi demek. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
performansli olan mi yoksa kolay olan mi arasinda secim yapmak zorunda kaldigimda. cogu zaman performanstan yana tercihimi kullansam da. oyle zamanlar oluyor ki, bosver performansi yeter ki bitsin diyorum. gerci acikta olsa kapalida olsa bir de wtf konusu var, ama buradaki mevzu o degil. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Moore yasasının devamı için maddi kaynak gerektiğinden bilerek programların hızı stabil tutuluyor bence.
Ben bunu komple teorisi olarak değil basit bir satış manevrası olarak görüyorum. Mesela Photoshop programı 1995'te tanıdığımdan beri çok az değişti. Ama bilgisayarım neredeyse 10 kat hızlandı. Halen efektler yavaş. 2 GB Ram'da bile. Yine bence işletim sistemi temel olaydır. Kullanılan dil ne olursa olsun doğrudan assembly bir ROM programlama yapılmadıkça ve donanıma uzanılmadıkça, Delphi C++, C# ne olursa olsun Windows kütüphanelerini kullanıyor. Bir program ne kadar akıllıca tasarlansa ve programlansa da windows rutinleri bilmem kaç satır olmuşken optimize etmek zaman kaybettirirken "programcılar bir de Ram'e dikkat edin" diyen olur mu? İşte görünen örnek Vista. Bir daha ertelendi. Programcıların başında boza pişiyor. Şirket hisseleri değer kaybediyor her gecikme haberinde. Kim alloc ları mallocları düşünür )Hafızada CPU'da nasılsa hızlanacak hatta bu sayede bilgisayar satışları artar. Ama düşünüyorum da ilk gününden beri office kullanıyorum. Word ve Excel çok ileri düzey kullanıcı hariç, orta kullanıcı için hep aynı. Bir diğer olay da oyun tasarımlarında olduğu gibi çoklu katmanlama, windows libraryleri yetmiyormuş gibi directx yazılımlar ve bunları kulanan oyun motorlarının komut dizgeleri ve bunları kullanan oyunların kütüphaneleri. O kadar çok katman üst üste biniyor ki object oriented sağolsun sonuç bu oluyor... Ama bence sorun değil. Bana sorarsanız, adamlar yapay zeka çalıştırabilen bilgisayar yapacaklar biz halen windows mista ya da pista derken. Şok olacağız bu bilgisayar bu işlemi yapamaz derken bir bakacağız aslında elimizdeki cihaz binde bir marifetle kullanılıyor. )Tıpkı 64 kilobyte ta 5 dakika animasyon yapan adamların bir de arkada müzik çalmaları gibi. Bu arada MSN titretme bence günümüzün çalan telefon sesidir. Benim gibi lak laktan ziyade sorun çözmekte kullananlar için vazgeçilmezdir. Bin dolar verir miyim? Bir milyon dolarım olsun elbette veririm )
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!