Zoque.Forum
»
ADSL Bağlantı türü ..
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
ADSL Bağlantı türü ..
Evde ADSL bağlantısı için nihayet portlar geldi başvuruda bulunacağım ancak hangisine başvurayım sonra pişman olmak istemiyorum.
Ben daha çok geceleri çalışan biriyim buna birde fazladan saatleri yani dayanma limitini zorladığımı düşünün + bir çok program kod 3d ve video clipler indiren biriyim. Limitsiz olan ADSL yi tercih etmeliyim herhalde.. Fiyatlar aşağıda ; LİMİTSİZ ADSL 256/64 bağlantı için: Aylık: 50 YTL ADSL 512/128 bağlantı için: AYLIK: 102 YTL %15 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hariç olduğu için bunuda ekledim. Şimdi fiyatlara baktığımda 256/64 düşünüyorum ama sizede sormak istedim.Sizde programcısınız bol miktarda 3d video yada program kod site vs. indirdiğinizi ve yüklediğinizi sanıyorum. Şimdi sizler hangi bağlantı türünü kullanıyorsunuz ve memnunmusunuz bana hangisini tavsiye edersiniz. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ADSL Bağlantı türü ..
Kesinlikle limitli tarifeyi kullanmanı önermem.
Her gün düzenli olarak gezdiğim 10 - 15 site var. Başka bir şey yapmayıp sadece bu siteleri gezsem bile 3 GB limitin 2 GB'ı tükeniyor (en kısa zamanda limitsize geçeceğim). Gelelim asıl sorduğun soruya: Eğer youtube veya googlevideo gibi siteleri sıkça ziyaret ediyorsan ve yeterli bütçen de varsa 512, eğer "olsun, ben sabırlıyım, beklerim" veya "o kadar para veremem" diyorsan 256 öneririm. Ama bence biraz daha bekle. Paul amca, bir hafta sonra tarife ücretlerinde indirim yapacağını söylemişti (3-4 gün geçti). Ben de tarife değiştirmek için o indirimi bekliyorum.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Büyük ihtimalle TT düzenlemesi 256'yı kaldırıp 512 limitsizi 50 YTL yapmak olacak ben bunu düşünerek 256 limitsize geçicem bir iki gün içinde. 100 ytl hayli yüksek bir ücret verilen hizmete göre değmez bana kalırsa.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
kablonet bağlatma şansın varsa hiç ADSL bağlatma
![]() ben şu an 256k kaliteli bağlantı için 37ytl ödüyorum, daha kalitesiz bir bağlantı için 50 ytl ödeme ![]() şurda bu konuda gözleme ve bir kaç objektif veriye dayanan bir değerlendirmem var, mutlaka oku: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...l%2F%239678628 videoklip fln indiriyorsan zaten limitli bağlantı sana göre değil. hız konusuna gelecek olursak; 256k websiteleri gezmek için oldukça yeterli, eğer çılgın bir sörfçü(aynı anda en az 10 tab açık tutan ve her an yenilerini açan cinsten) değilsen iki kat para ödemek anlamsız. download konusu da önemli;256kbps bir bağlantı için şu söylenebilir; ADSL de ortalama 25kb/s ile download yaparsın , kablo internet ile de 30kb/s civarı; bu da şu demek; 15mb lık bir klibi ADSL ile , kablonet ile yaklaşık 9dk da indirirsin ADSL ile de 10 buçuk dakikada; bu senin için nasıl yeterli mi? hızını ona göre değerlendiriver ![]() ADSL de indirim dedikoduları var, ancak bu Telekom, dereyi görmeden paçaları sıvamak çok yanlış, kaldı ki kablo internet de atak yapmaya hazırlanıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: ISTANBUL
|
Alıntı:
Ben biraz daha bekleyeceğim.. Hepinize teşekkür Ederim Arkadaşlar .. Not: Kablonet nerdeeee... ADSL bile binbir güçle bir sene sonra oldu..ALLAHIM... Bulunduğum yer kuşadasına 25 dakika galiba Hahha Konuşmak istemiyorum çok doluyor insan konuşsak ne oluyor şükür özelleşti bakalım artık.. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
kolay gelsin,şu dialog aklıma geldi de yazayım dedim:
tarih 1 ocak 2004 00:01 : -olm yaşasın ttelekom artık özelleşebilecek,bunların rakipleri çıkabilecek ucuz ucuz girebilecez nete,aynı avrupadaki amerikadaki gibi... -evet lan neydi o öyle ttnet işkencesi felan.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!