Zoque.Forum
»
1 aylık lensi 2 ay kullanmak
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
1 aylık lensi 2 ay kullanmak
Bundan yaklaşık 4 ay önce 3 aylık lens almıştım (3 çift her biri bir aylık). İkisini tükettim, kullandım. En sonuncusunu mayıs ayının başında kullanmaya başladım. Başlayalı neredeyse iki ay olacak ama hala kullanıyorum. Takarken biraz zorlansam da idare ediyor
![]() Aslında her gün takmıyorum lenslerimi. Sadece hafta içi hatta bazen haftada 2 - 3 gün ancak. Bu nedenle fazla yıpranmadı. Daha ne kadar kullanmaya devam edebilirim ve bir sakıncası olur mu?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: 1 aylık lensi 2 ay kullanmak
Bildiğim kadarıyla lenslerin yıpranma süreci kullanım süreciyle eşdeğer değil, belli bir yıpranma kotaları var diye biliyorum, "yani kullansanda kullanmasanda şu kadar süreden kullanılması sakıncalıdır." gibi.
Ayrıca bunu lensi aldığın optikçinin seni uyarması gerekiyordu, sonuçta en değerli varlığımız göz sözkonusu.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
göz dokusu cok hassas bir yapıdarır bunun ısıgında diyebilirimki yaptıgın sakıncalı birsey..
lenslerin kullanıldıktan sonra degistrilmesinin nedeni şudur lensin uzerine lipit ve protein birikir bunlarda senin gozunde alerji veya göz kuruluğu bile yapabilir.ondan bence lenslerini vaktinde degistirmeyi ihmal etme. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Aslında çoğu kişi lensi fazla yıpratmamak şartıyla 2 - 3 aya kadar kullanabileceğimizi söylüyor. Eğer yıpranmışsa ve değiştirilmesi gerekiyorsa zaten kendini belli ediyormuş hem fiziksel görünüş bakımından hem de takıp çıkarmada zorluk bakımından.
İlk lensimi daha takıp çıkarmayı bilmediğim için çok yıprattım ve bir aya kalmadan 25 - 26 gün sonra takamamaya başladım. Ama bu lensi fazla yıpratmadım ve rahat takılıyor. Tabi @genom'un dediği gibi görünmeyen tehlikeler de olabilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Lenslerden lenslere fark var, ben lens almaya gittigimde, benden öncelikli olarak doktor muayenesine girmem, doktorun tavsiyesine göre ne tür bir lens alacagima karar vermem istenmisti.
Daha sonra muayeneyi yapan doktordan ögrendim ki, lenslerden lenslere fark var, bir ay kadar kullanilabilecek ve ayrica 3 ay kadar kullanilabilecek olanlar (fiyatlari farkliydi) ama su nokta cok önemli demisti: kullandigin lensi 2 saat gibi bir sürenin üzerinde gözünde bulundurma, zira gözlerinin acikta kalip hava almasi gerekir, lens hergün takilmamali, o yüzden senin haftada 2-3 gün sadece lens kullanman zaten cok dogru, sonucta önemli olan, göz sagligi, lensin ömrü deil. Ihtiyatli olmakta fayda var. Zorlamamani tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Lensin kaç saat kullanılacağı da kişinin gözüyle alakalı bir şey! Sonuçta lens öyle kolayca ve her yerde takılıp çıkarılacak bir şey değil. "2 saatten fazla gözünde bulundurma" lafı saçma geldi bana şahsen. Lens takan bir insan hemen gözlüğe de alışamaz, yani lensi çıkar gözlük tak gibi bir ihtimal söz konus değil. Göze daha çok zarar verir, çünkü her seferinde mevcut odak noktasına göre göz kendini ayarlar ve yorar bir süre sonra. Zarar bile verebilir. E peki, gözlük alternatifi de yoksa lens takmadan nasıl görecek insan?
Şimdi; 24 saatlik lensler de var, normal gündüz takılan (yani maksimum 12 saat gibi) lensler de var. Misal ben aylık lens kullanıyorum, yatmadan önce çıkarıp sabah geri takıyorum. Gün içindeki kullanımım 12 saati geçtiğinde lensler ve gözüm kuruduğu için görme problemi oluşuyor ve lensler rahatsız etmeye başlıyor. Bu gayet normal çünkü lenslerin yumuşak olup göze iyice oturması gerekiyor. Kuruduğunda göze göre şekil alması güçleşiyor ve görme problemi oluşturuyor. Ayrıca lens teknolojisi de ilerliyor; göze daha iyi bakan, hava almasını sağlayan lensler üretiliyor. Biraz paraya kıyıp bunlardan alırsanız çok daha rahat edersiniz. Yaklaşık olarak 12 sene gözlük takmış biri olarak hiçbir şeyi lense değişmem ![]() Son olarak; aylık lensleri de 2 ay veyahut 3 ay kullanmak yanlış. Sonuçta göz sağlığı bu, telafisi olmayan önemli organlarımızdan biridir göz. Maddi durumumuzu ayarlayıp gözümüze en iyi şekilde bakmalıyız. Lens rahatsız mı ediyor veya görüş problemi mi yaratıyor. 1 ay dolmamış olsa da atın çöpe yenisini kullanın. Giden para olsun, sağlığınız değil ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bir şeyi yazmayı unutmuşum. Lensi kullanmaya başladığınız tarihten çok lensi kaç gün boyunca aktif olarak taktığınız önemli.
Yani aylık lensi hafta 5 gün takarsanız 6 hafta boyunca kullanabilirsiniz. En azından lensi aldığım yerde bana söylenen buydu ve oldukça da mantıklı ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!