Zoque.Forum
»
Minibüs kaç kişiyi tartar
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Minibüs kaç kişiyi tartar
Sürücü kursunun ders kitabından soru:
Minibüsün sürücüsü ile birlikte taşıyabileceği yolcu sayısı hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur? a- En çok 12 b- En az 9, en çok 15 c- En az 16 d- En çok 10 Kitaptaki bilgi: MİNİBÜS: Yapısı itibariyle sürücü dahil 9 ile 15 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıttır. Testin cevap anahtarı ve yukarıdaki bilgiye göre doğru cevap: “b- En az 9, en çok 15″ MEB tarafından 10.Aralık.2005 tarihinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı‘nda Trafik ve Çevre Bilgisi bölümünün 4. sorusu yukarıdaki sorunun aynısıdır. Cevap seçeneklerinde ise sadece c seçeneğindeki “En az 16″ ibaresi yerine “En az 16, en çok 23″ konulmuş diğer seçenekler de aynıdır. Ama cevap anahtarına göre doğru cevap: “En çok 12″ sınav kitapçığı: http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/So...MtsaSinviY.pdf cevap anahtarı: http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/So...SinviY_Key.pdf arkadaşlar bu sorunun cevabı nedir bir minibüs kaç kişiyi tartar...
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Minibüs kaç kişiyi tartar
hyundai starex de bir minibüs, mercedes sprinter da bir minibüs,, değil mi? her ikisi de faklı sayıda yolcu taşımıyorlar mı?
isuzu'lar var, onları midibüs diye biliyorum. yanlış mı biliyorum? ![]() yani, minibüs deyince ben tam olarak neyin kastedildiğini anlayamadım maalesef. fakat MEB sorunun c şıkkını tahminimce güncellemiş, yukarıdaki minibüs tiplerine göre. bence de doğrusu c şıkkı ![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Kanunlara göre;
b- En az 9, en çok 15 diye biliyordum.. starexleri fln bilmiyorum da magirus denilen dolmuş minibuslerde 14kişiliktir ibaresi görmüşlüğüm var..e birde şöför 14, ama bence bunun sabit bi degeri degilde minibusdeki oturabilecek yolcu sayısına göre olması,yani Ayakta yolcu kalmayacak şekilde olması gerekir (:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
doğruymuş
![]() mercedes (WV volt diğer bir benzeri) sitesinde 14+1 koltuklandırma ibaresi var. (dikkat! mercedes türk sitesi Firefox'ta görüntülenememektedir, lütfen tarayıcınızı IE yönüne çeviriniz) starex sitesindeise Oturma Kapasitesi (Sürücü Dahil) 10 kişi demekte. dolayısıyla 9+1 ve 14+1 olup b şıkkını seçiyoruz ![]()
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
sınavın gerekliliği gereksizliği konusuna hiç girmeden bu şıkkı "9-15" işaretleyip cevabı yanlış kabul edilip 70'in altında kalanları düşünmeden edemiyorum. Umarım sadece basım hatasıdır. Mahallede zaten kafalarına göre salak tipleri bana gösterip "bak bu bir seferde aldı ehliyeti sen alamazsan..." diye bi baskı var bi seferde alamazsam kendimi Sakarya Nehri'ne atacam. Bu sorudaki muallak canımı sıktı.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!