»
Bak Dergisi | 4. Sayı Yayında!
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
Bak Dergisi | 4. Sayı Yayında!
Görsel sanatlar e-dergisi Bak'ın "2050" temalı dördüncü sayısı yayında! Dergide; Emrah Yücel, Vince Frost, Chaz Maviyane Davies, Joseph Kosinski, Richard Foster, Russ Murphy, Sophie Toulouse ve Erkut Terliksiz röportajlarına ulaşabilir, yeni "Kitap Tanıtımı" bölümünü inceleyebilir, "2050" konusu için gönderilen işler arasından seçilen 72 çalışmayı görebilirsiniz. Bak Dergisi'nde 5. sayının konusu ise "Oyun" olarak belirlendi. Konuyla ilgili illüstrasyon, grafik tasarım, fotoğraf, resim ve özgün baskı çalışmaları 15 Ağustos 2006 tarihine kadar bak@bakdergisi.com adresine gönderilebilir. Şimdiden ilginiz ve değerli yorumlarınız için teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Bak Dergisi | 4. Sayı Yayında!
4. sayının 127. sayfasındaki çalışmayı dergiye koyanları kınıyorum.
Türkiye haritasının doğu kısmına terör örgütünün (kürdistan) bayrağı koyup batı kısmına da başıörtülü kadınları koyan ve bu iki kutpu aynı doğrultuda gören kişiyi, bunu da dergide yayınlayan dergi yöneticilerini kınıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
birincisi, sanırım burda bir "tehlikenin farkında mısınız?" vurgusu söz konusu. yani sizin bu yazıya gösterdiğiniz tepki doğrultusunda bir tepki var ortada. aslında aynı şeylere dokundurulmuş.
ikinci olarak, sanırım terör örgütü diyerek bahsettiğiniz şey PKK/Kadek terör örgütü. Eğer öyleyse o bayrak, terör örgütünün bayrağı değil. ikincisi "terör örgütü (kürdistan)" kısmını anlayamadım. kürdistan bir terör örgütü müdür? bayrak hayali Türkiye içerisindeki kürdistan bayrağına benziyor. tam emin olamamakla birlikte Irak Kürdistan Özerk Bölgesi de bu bayrağı kullanıyor. Yani burada vurgu böyle bir tehlike olduğuna dair. üçüncü olarak da, ülkenin batı kısmında başörtülü hanımlarımız değil, türban takan hanımlarımız gösteriliyor. bu da türbanın simgelediği Siyasal İslam'ın tehlikesini işaret ediyor, 2050'yi düşünürken.(*) Sonuç olarak iki durumda da T.C. Devleti'nin resmen tehlike saydığı iki konu -Siyasal İslam ve terör- ele alınmış. Konu biraz politik olarak algılanabilir fakat bir grafik üzerinden gittik. Politika böylesine işlerimizin ve hayatımızın içinde olunca dışına çıkmadan yanıtlamak zor oldu. ![]() * buraya hemen not düşme ihtiyacı duydum. kastettiğim şey türban kullananların suç işledikleri değil, bunun simgesel olarak kullanılmasıdır. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
O kadar güzel bir açıklama olmuş ki üzerine bir kelime daha söylemeye gerek yok sanıyorum.
"2050" konusunu seçerken, tahmin edilen teknolojik gelişmelerin ve ütopik anlatımların ötesinde sanatçıların ve sanatçı adaylarının kaygılarını ortaya koymayı amaçladık. Bugün Türkiye'de cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri olan "laiklik" tartışılmakta, Büyük Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'de sözünü ettiği "dahili ve harici bedhahlar", ülke toprakları ve rejim üzerinde çirkin oyunlar oynamaktadırlar. 2050 için en büyük ortak endişemiz bu olmalı. Sanatçı ve sanatçı adayları da bu tür olayları en güçlü vurgulayan, en etkili biçimde sunabilen insanlardır, öyle olmalıdırlar. Söz konusu çalışmada bu tehdit, oldukça etkileyici ve güçlü bir grafik anlatımla sunuluyor. Eleştiriniz için teşekkür ediyor, yanıtımın, rahatsızlığınızı bir ölçüde giderebildiğini umuyorum. Sevgi ve saygılarımla...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
tunca @
Kurdistan diye tabir ettiğim ifade sadece bizim doğu bölgesinde kurulmaya çalışılan Kurdistan devletinin simgesi. Doğal olarak bu devleti kurmak isteyenlerde pkk terör örgütü. Anlıyamadığım ifade ise kadınların başına tattığı başörtüsünün adının türban diye lanse edilmesi. Başıörtülü bir kadın x kısmını, başı açık başka bır kısmımı temsil ediyorki, çalışmadaki haritada başörtülü kadınları kullanmış. Çalışmadaki bu tavır başörtülü kadınları rahatsız etmezmi sizce? Bu yapılan çalışma bariz bir şekilde başıörtülü kadınlara ayrımcılık yapmaktadır. Başıörtülü kadınları böyle bir simge olarak kullanmaya hakkınızın olduğunu düşünmüyorum. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Saygısız, seviyesiz bir garip manifesto.Her şeyi bilen, her şeyi gören...
2050'de görüşmemek dileğiyle..
www.karsidurus.net - Karşı Duruş! Mesaj Anticapital tarafından 13.07.2006 (16:05) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Terör örgütü (sözde)bayrağı veya değil arkasında gördüğüm kadarıyla APO' nun resmi var.
Bunların yanına başörtülü bayanları koyanları kınıyorum!
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!