Zoque.Forum
»
Virüs neden yazılır?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Virüs neden yazılır?
Virüsler, solucanlar ve Truva atları nedir?
Yayımlanma tarihi: Haz 3, 2004 Virüs, solucan ve Truva atları, bilgisayarınıza ve bilgisayarınızdaki bilgilere zarar verebilecek kötü amaçlı programlardır. Ayrıca internet'i yavaşlatırlar ve hatta kendilerini arkadaşlarınıza, ailenize, çalışma arkadaşlarınıza ve web'in kalanına yaymak için bilgisayarınızı kullanırlar. Bununla birlikte, bir kaç önlem ve biraz sağduyu kullanarak, bu tehditlerin kurbanı olma olasılığını azaltabilirsiniz. Virüs, solucan ve Truva atlarının birbirinden çok farklı karakteristik özellikleri olmakla birlikte, tümüne karşı korunmak için üç ana yöntem vardır. Adım 1: Yabancı birinden gelen bir e-posta ekini asla açmayın. Adım 2: Ekteki dosyanın tam olarak ne olduğunu bilmedikçe, bildiğiniz birinden gelen bir e-posta ekini asla açmayın. Adım 3: Virüsten koruma yazılımınızın her zaman güncel tutun. o kadar da zor degil korunmak..virus yazılımcılarının hiç birini idam edemeyiz bu durumda,adam tutarda "sen şu basit 3 adımı dahi yerine getirmediysen, müstahaktır bu sana" der..haklıdır.. Programcılık da en az grafikerlik kadar sanat gerektirir.heleki yazdıgınız program saatler içinde binlerce bilgisayarı ve iletişim ağını felç edebiliyorsa,bu sanata saygı bile duyulur,duyulması gereklidir (saygı duymayanlar bknz:xxxxx ) ve üzgünüm henüz "virus yazılımcılarını ahlaksız,onursuz ve insanlık dışı" şahsiyetler olarak değerlendirebilecek kadar elit bir dünyada yaşamıyoruz(siz yaşıyorsanız bilemem, ama emin olun coğu kişi yaşamıyor). Not: Virus yazılımcılarına saygı duyarım,cıkarttıkları üründen ötürü,ama asla trojan yada benzeri amaclarla yazılmış programlara tahammul edemem.sonuçta ticari kaygı mevcut.
Makale || Matematik yalan söylemez. || ArtDusunce || differentiate yourself from others. Mesaj cihangir tarafından 17.07.2006 (11:32) yeniden düzenlendi.. Açıklama: forumdaki diger bir tartismayla baglanti kurulmak istenmesinden ve konunun bölünmesini istemedigimizden dolayi, ilgili tartismaya ait link ve konu basligi cikartildi. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
iyide kevin mitnich'in söylediği bence mantılı. 18 öncesi içki içmemen söylendiği halde içiyorsan, içkili araba kullanamaman söylendiği halde kullanıyorsan, çimlere basmaman gerektiği halde basıyorsan bu senin tamamen yapabilitenle ilgilidir. yapabildiğin için bunları yapıyorsundur. çünkü kurallara aykırı hareket etmek kuralları gözetmemek ve yapabilmekle alakalı. Ben bunu yaptım diyebiliyor insan. Bu MS'in sitesini hacklemek gibi... yani kimsenin eline bi şey geçmiyo ama yapılmış, yapan adamda yaşasın ben yaptım diyor... her ne kadar yaptığının zerre kadar yararı olmasa da, insanlar da buna bakıp gülümsüyor siyasi nedenlerden dolayı... demekki olayın yapabilme boyutu günümüzde diğer birçok nedenden daha ön planda.
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | ||
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Ama etkileyici olması hoş gördüğüm, desteklediğim anlamına gelmiyor. Bence birinin zekice bir şeyler yapması iyi veya kötü etkileyici bir şey. Alıntı:
"Çünkü yapabiliyorum" ifadesi 8mm filminde de vardır, hatırlarsanız filmi çekmenin nedeniydi. Yani özetle hiç bir şekilde bu tip şeylere sıcak bakmıyoruz (aslında bazen bakıyorum ama uzun ve detaylı bir konu) ama normal hayyat benzer işler neden yapılıyorsa burada da farklı bir durum yok.
|
|
|
|
#15 (permalink) | ||
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
aynen düşündüklerim bu yönde.mesela o yıkılmaz denen kulelere yapılan saldırılar etkileyicidir ama kabul edilemezdir.farklı olduğu için etkileyicidir.Alıntı:
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!