Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Virüs neden yazılır?

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.07.2006   #11 (permalink)
Karakan

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5
Re: Virüs neden yazılır?

Virüsler, solucanlar ve Truva atları nedir?
Yayımlanma tarihi: Haz 3, 2004

Virüs, solucan ve Truva atları, bilgisayarınıza ve bilgisayarınızdaki bilgilere zarar verebilecek kötü amaçlı programlardır. Ayrıca internet'i yavaşlatırlar ve hatta kendilerini arkadaşlarınıza, ailenize, çalışma arkadaşlarınıza ve web'in kalanına yaymak için bilgisayarınızı kullanırlar. Bununla birlikte, bir kaç önlem ve biraz sağduyu kullanarak, bu tehditlerin kurbanı olma olasılığını azaltabilirsiniz.

Virüs, solucan ve Truva atlarının birbirinden çok farklı karakteristik özellikleri olmakla birlikte, tümüne karşı korunmak için üç ana yöntem vardır.

Adım 1: Yabancı birinden gelen bir e-posta ekini asla açmayın.
Adım 2: Ekteki dosyanın tam olarak ne olduğunu bilmedikçe, bildiğiniz birinden gelen bir e-posta ekini asla açmayın.
Adım 3: Virüsten koruma yazılımınızın her zaman güncel tutun.

o kadar da zor degil korunmak..virus yazılımcılarının hiç birini idam edemeyiz bu durumda,adam tutarda "sen şu basit 3 adımı dahi yerine getirmediysen, müstahaktır bu sana" der..haklıdır..

Programcılık da en az grafikerlik kadar sanat gerektirir.heleki yazdıgınız program saatler içinde binlerce bilgisayarı ve iletişim ağını felç edebiliyorsa,bu sanata saygı bile duyulur,duyulması gereklidir (saygı duymayanlar bknz:xxxxx )

ve üzgünüm henüz "virus yazılımcılarını ahlaksız,onursuz ve insanlık dışı" şahsiyetler olarak değerlendirebilecek kadar elit bir dünyada yaşamıyoruz(siz yaşıyorsanız bilemem, ama emin olun coğu kişi yaşamıyor).

Not: Virus yazılımcılarına saygı duyarım,cıkarttıkları üründen ötürü,ama asla trojan yada benzeri amaclarla yazılmış programlara tahammul edemem.sonuçta ticari kaygı mevcut.

Mesaj cihangir tarafından 17.07.2006 (11:32) yeniden düzenlendi.. Açıklama: forumdaki diger bir tartismayla baglanti kurulmak istenmesinden ve konunun bölünmesini istemedigimizden dolayi, ilgili tartismaya ait link ve konu basligi cikartildi.
Karakan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.07.2006   #12 (permalink)
ba kubah

visual basic üzerinde yaptığım ilk pratiklerden biri sistemi çökertmeye çalışmaktı.tamamen ego tatmini veya "sistemi çökerttim ehehe" diyebilmek için, şu an farkındayım çocukça tabii.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.07.2006   #13 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul

iyide kevin mitnich'in söylediği bence mantılı. 18 öncesi içki içmemen söylendiği halde içiyorsan, içkili araba kullanamaman söylendiği halde kullanıyorsan, çimlere basmaman gerektiği halde basıyorsan bu senin tamamen yapabilitenle ilgilidir. yapabildiğin için bunları yapıyorsundur. çünkü kurallara aykırı hareket etmek kuralları gözetmemek ve yapabilmekle alakalı. Ben bunu yaptım diyebiliyor insan. Bu MS'in sitesini hacklemek gibi... yani kimsenin eline bi şey geçmiyo ama yapılmış, yapan adamda yaşasın ben yaptım diyor... her ne kadar yaptığının zerre kadar yararı olmasa da, insanlar da buna bakıp gülümsüyor siyasi nedenlerden dolayı... demekki olayın yapabilme boyutu günümüzde diğer birçok nedenden daha ön planda.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 18.07.2006   #14 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
UlgenKhan tarafından gönderilen mesaj:
meteryus,
soul ve wanadoo,

Yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz ve şimdiden özür diliyorum. Anladığım kadarıyla; zararlı yazılımların, hele ki etkisi güçlü ve geniş zararlı yazılımların üretilmesini "ego tatmini" vb. nedenlerden ötürü hoş görmek, hatta heyecanla karşılamak gibi bir düşünceye sahipsiniz. "Ego tatmini" vb. nedenler ile, histerik bir tutumla, seri cinayetler işleyen piskopat bir katilin ne kadar hoş görülebileceği ve savunulabileceği bir gerçekse, bu tür yazılımları her ne sebeple olursa olsun üretenlerin o derece hoş görülebileceği ve savunulabileceği de bir gerçektir. "Yapabiliyorsa helal olsun" , "etkileyici" gibi kelime ve tümceleri umarım seri katiller, tecavüzcüler, teröristler ve diğer insanlık suçluları için de sarf etmiyorsunuzdur, etmediğinize de eminim... Farklı olmak adına insanlığa ihanet etmek farklılık olmasa gerek, zira günümüzde son derece yaygın bir uğraş... Oysa ki bu kişiler, 2 gün içerisinde milyonlarca makinayı ve onlara bağlı olarak hayatlarını idame ettiren insanları mağdur edeceklerine, milyonlarca makinayı ve kullanıcısını faydalı icraatları ile ihya etseler minnetle anılır, itibar ve zenginlik görürler. Bu kadar yetenekli ve bilgiliyse bu kişiler, farklı olduklarını FAYDA ÜRETEREK göstermeliler. Zira tarih, fayda üretenleri saygıyla hatırlar. Zarar üretenler, daima lanetliler koğuşunda sürünmeye mahkumdurlar...

Kevin Mitnick isimli şahsın "çünkü yapabiliyorum" şeklindeki cevabı ise zekice değil, içler acısıdır... Sırf elinde silah bulunduğu için hedef gözetmeksizin herkesi vuran bir psikopatın mantığından (daha doğrusu mantıksızlığından) hiç bir farkı yok... Psikolojik hezeyan içerisinde söylenmiş bir söz olmalı...

Görüşleriniz için tekrar teşekkürler...
Hem yanlış anlıyorsun hem doğru, bence hitler etkileyici, bence Charles Manson etkileyici, bence ikiz kulelere yapılan terör eylemi ve dünyadaki bir çok terör eylemi etkileyici, bence swordfish' te anlatılan hikaye etkileyici lve evet ana neden ego tatmini.

Ama etkileyici olması hoş gördüğüm, desteklediğim anlamına gelmiyor. Bence birinin zekice bir şeyler yapması iyi veya kötü etkileyici bir şey.

Alıntı:
farklı olduklarını FAYDA ÜRETEREK göstermeliler
Kesinlikle ama gerçek hayattaki bir çok manyak gibi bu hayatta kendini gösteren bir çok manyak var. Bunun yanında genelde daha masum ve onlara göre de daha iyi niyetliler.

"Çünkü yapabiliyorum" ifadesi 8mm filminde de vardır, hatırlarsanız filmi çekmenin nedeniydi.

Yani özetle hiç bir şekilde bu tip şeylere sıcak bakmıyoruz (aslında bazen bakıyorum ama uzun ve detaylı bir konu) ama normal hayyat benzer işler neden yapılıyorsa burada da farklı bir durum yok.
Old 21.07.2006   #15 (permalink)
wanadoo

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Alıntı:
Hem yanlış anlıyorsun hem doğru, bence hitler etkileyici, bence Charles Manson etkileyici, bence ikiz kulelere yapılan terör eylemi ve dünyadaki bir çok terör eylemi etkileyici, bence swordfish' te anlatılan hikaye etkileyici lve evet ana neden ego tatmini.

Ama etkileyici olması hoş gördüğüm, desteklediğim anlamına gelmiyor. Bence birinin zekice bir şeyler yapması iyi veya kötü etkileyici bir şey.
ferruh bana söyleyecek söz bırakmamış. aynen düşündüklerim bu yönde.mesela o yıkılmaz denen kulelere yapılan saldırılar etkileyicidir ama kabul edilemezdir.farklı olduğu için etkileyicidir.

Alıntı:
"Yapabiliyorsa helal olsun" , "etkileyici" gibi kelime ve tümceleri umarım seri katiller, tecavüzcüler, teröristler ve diğer insanlık suçluları için de sarf etmiyorsunuzdur, etmediğinize de eminim...
yok yok senin için rahat olsun elbette öyle düşünmüyoruz.
Yanıt

Etiketler
yazilir , neden , virus

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:47.