Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Yaşasın Türk Telekom

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 20.07.2006   #1 (permalink)
ysfozy

Yer: İstanbul
Yaşasın Türk Telekom

Canımız, bitanemiz, telefon operatörümüz, Türk Telekom, 38 milyonluk konuşma ücretime eklediği vergi, çeşitli borçlar vs. ile borcumu 166 milyon yapmış ve faturamı yollamış. Özellikle gelen 77 milyonluk çeşitli borçların, geçmiş dönemlerden kalma küsüratlardan (nasıl küsüratmış bu da 77 milyon yapıyor) ve bazı servislerden kaynaklanıyormuş. Müşteri hizmetlerinden her zamanki gibi yine "Lütfen ana birimi arayın" diye oyalayıcı bir yanıt aldım. 77 milyonluk sözde borcumun dökümanını istedim, onada "müdüriyetle konuşun" dediler. Bu 166 milyonun üstüne bi de 256 sınırsız ADSL parası gelince, ne kadar büyük bir mevla ödeyeceğim ortada - ve ben sadece 38 milyonluk görüşme yaptım.

Artık dayanamıyorum, canıma tak etti. Evdeki telefonu da kapatıyorum. İnternet içinde kablolu internet'i tercih edeceğim. Bundan böyle turk telekomu tamamen protesto ediyorum. Ödediğim 166 milyona, hediye kontorleriyle birlikte ayda 1500 kontor rahat satın alırdım.

Ne diyeyim, Türk Telekom sudan bir bahaneyle fazladan 130 milyonumu aldı. Hiç değilse siz dikkatli olun..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.07.2006   #2 (permalink)
Passion

Passion's Avatar

Yer: ankara
Re: Yaşasın Türk Telekom

Alıntı:
ysfozy tarafından gönderilen mesaj:
..İnternet içinde kablolu internet'i tercih edeceğim..
o hizmeti de türk Telekom veriyor, biraz ironik olmuş sanki?
Passion şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.07.2006   #3 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

walla oluyor böyle 'bilgisayar' hataları; sanki bilgisayarlar oradaki akıllı (!!!) sekreterlerin IQ'suyla orantılı gibi... eğer kablonet'e geçmeyidüşünüyorsan elimde fazla bir kablomodem var, problemsiz ve temiz çalışır durumda. modem için eksradan çok para vermek istemezsen ve ilgilenirsen mesaj at.
Old 20.07.2006   #4 (permalink)
bgul

Kablonet TurkSAT olmadi mi? Bildigim kadariyla TT ile alakasi kalmadi...
bgul şu an çevrimdışı  
Old 20.07.2006   #5 (permalink)
Dhilgul

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul

ADSL'i de Superonline'dan alabilirsiniz. Ama kalitesi konusunda bi fikrim yok tabii.
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 20.07.2006   #6 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

Superonline ADSL in de altyapısı Telekom hatları üzerinde , telekomdaki santrallerin bir kısmı superonline'e ayrılmış durumda sadece, arada ufak bir kalite farkı var , bu da superonline'ın kullandığı santrallerin kendi kullandıklarına oranla daha yeni olmaları, ve müşteri hizmetleri departmanının biraz daha çalışmasından kaynaklanıyor.
Old 20.07.2006   #7 (permalink)
mrtksn

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara

Kablo internet TürkSat a geçti; kablonet, ultra kablo gibi bölgelerin işletimini yapan firmalar var; Türksat onların varını yokunu alıp Tekel konumuna gelmeye çalışıyor. Onlar sütten çıkmış ak kaşık mı? Hayır; sizden destek bedeli altında para toplamaya çalışıyorlar, ödemediğinizde bağlantınızı kesik kesik veriyorlar; Benim oturduğum bölgedeki taşeron firma hizmet bedeli talep etmemekte;

fatura olayına gelince, bu ay bana da benzer bir şey oldu; Kablo internet ve Tv faturam 68Ytl geldi; Türksatı aradım, hemen bir muhattab buldum, sebebini sordum ve bana faturamı açıkladı; hız arttırımı yaptığım için haziran ayından kullandığım gün kadar 128 + kullandığım gün kadar 256k faturası(sınırsız 128k dan sınırsız 256k ya geçtim) ve de temmuzun faturasını gönderdiklerini, bir sonraki faturamın ağustos faturası olacağını ve bunun için 37 ytl internet + 7 ytl kablo tv parası ödeyeceğim söylediler. Sorunum çözülmüştü, hiç sinirlerimi Telekom çalışanlarına yıprattırmadan.

hız konusunda bir endişeniz olmasın, tanıdığım herkesin ADSL bağlantısından daha yüksek başarım elde ediyorum. bağlantım sadece elk kesintilerinde kesiliyor: mesela şu an modemin dediğine göre systemuptime: 4Days 23hr:26min:32sec
yani son elk. kesintisinden bu yana bağlantımda bir kesilme olmamış. Hız ise teorik maximum hıza neredeyse eşit; ping sürelerim de iyi; örneğin 256k bağlantım ile zoque.org a ping süresi 97ms ,Microsoft.com.tr ye 9ms,Google 66ms,osym ye 18ms

Telekomu en iyi protesto alternatiflerini tercih etmektir; oyüzden Telekom dışşındaki tüm şirketleri destekliyorum
Old 21.07.2006   #8 (permalink)
Passion

Passion's Avatar

Yer: ankara

servisi işleten şirketlerle servisi veren şirketleri karıştırmayalım. türkiye'de bireysel son kullanıcı olarak halen Telekom'un omurgasından çıkan internete mahkumuz. eh, durum böyle oldukça da bu manzaraları görmeye alışığız.
Passion şu an çevrimdışı  
Old 21.07.2006   #9 (permalink)
mrtksn

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara

evet, malesef haklısınız; endonezya depreminin olduğu günki kesintiden kablo internet de etkilendi telekomun omurgasını kullandığı için. lakin düşük hızlar(ADSL santrale uzaklığınızdan bile etkilenen bir teknolojidir) , hizmetin sürekliliğinin sağlanamaması gibi sorunlara karşı alternatifiniz var; müşteri desteği sorunlarınız için de var; her yerde kablo internet i övüyorum ama emin olun bundan bir çıkarım yok; sadece kulanıcıların ADSL dışında da seçeneklerinin olduğunu farketmesi, bunu telekoma hissettirmesini istiyorum . nazar deymesin, kablo internet #1

wiki bakalım ne demiş kablo hakkında: http://en.wikipedia.org/wiki/Cable_m...nternet_Access
örüldüğü üzere DSL daha az hız, ancak tarifelerde daha çok çeşitlilik sunuyormuş;
Old 21.07.2006   #10 (permalink)
ysfozy

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
walla oluyor böyle 'bilgisayar' hataları; sanki bilgisayarlar oradaki akıllı (!!!) sekreterlerin IQ'suyla orantılı gibi... eğer kablonet'e geçmeyidüşünüyorsan elimde fazla bir kablomodem var, problemsiz ve temiz çalışır durumda. modem için eksradan çok para vermek istemezsen ve ilgilenirsen mesaj at.
teşekkür ederim cgencer, donanımım elimde vardı, yinede saolasın

38 milyonluk görüşme bedeli için 160 milyon alınmasına yinede inanamıyorum. Yani düpedüz soygun bu. "Acaba birisi benim hattıma kaçar girmiş olabilir mi" diye düşünmeye başladım şimdi.
Yanıt

Etiketler
telekom , turk , yasasin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Ente