Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Neden önüne gelen blog açıyor..

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.07.2006   #21 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Neden önüne gelen blog açıyor..

kalitesiz işler kaliteli işlerin ortaya çıkmasını sağlar.
ayrıca çöplükler de gereklidir. senin işine yaramayan benim işime yarayabilir.
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.07.2006   #22 (permalink)
"aLiKaYHaN"

"aLiKaYHaN"'s Avatar

Yer: Ankara - Adana

Bence bırakınız efendim, her önüne gelen açsın, herkese blog açma zorunluluğu getirilsin. Hiç olmazsa insanlarımızın internete olan ilgileri artar ve normal hayatta bile iki cümle sınırını aşmamaya pek özen gösteren insanlarımız yazmak için azıcık kasılır, başkalarını okur, geyik de olsa kafasında bir şeyler canlanır. Dünyanın server'ları mı tükendi canım?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.08.2006   #23 (permalink)
hAppyBoy

Yer: İstanbul

Ben tamam sakin dedikçe agrasifleşiyor bazılarınız.
Bunun nedenini de cevap yazan hemen hemen herkezin bir blog sahibi olması ve üstüne alınması diyebiliriz.

Rahat olun arkadaşlar, herkez özgür. Ben düşüncemi belirttim.

(!) En azından bundan sonra daha dikkatli yazılar yazarsınızda bizlerde tıkladığımız bir blogda farklı paylaşımların zevkine doya doya varabiliriz.
hAppyBoy şu an çevrimdışı  
Old 01.08.2006   #24 (permalink)
gravity

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1

@happyboy, agresif olduğumu düşünmediğim için üstüme alınmadım, umarım sen de benden alınmamışsındır

blog'um yok benim mesela. Ama ben şu sebepten açmayı düşünmüştüm: Çok uzun süreli ve kötü biten bir ilişkimin ardından içimdekileri sayfalarca yazsam, rastgele açıp okuyan bir kaç kişi olur veya olmaz, yine de paylaşılan sıkıntılar azalır mantığı ile kendime terapi yaparım...

Sonra gerek kalmadı o ayrı. Ama sırf paylaşım amaçlı değil bence blog'lar. Hatta çoğu zaman kişisel tatmin amaçlı. Bazıları da paylaşım kabuğu altında bu amacı taşıyor.

Ne tür olursa olsun insanları internete alıştırması gibi güzel bir yönü var tabi...
Old 01.08.2006   #25 (permalink)
selected

Alıntı:
hAppyBoy tarafından gönderilen mesaj:
Ben tamam sakin dedikçe agrasifleşiyor bazılarınız.
Bunun nedenini de cevap yazan hemen hemen herkezin bir blog sahibi olması ve üstüne alınması diyebiliriz.

Rahat olun arkadaşlar, herkez özgür. Ben düşüncemi belirttim.

(!) En azından bundan sonra daha dikkatli yazılar yazarsınızda bizlerde tıkladığımız bir blogda farklı paylaşımların zevkine doya doya varabiliriz.
siz sakin demesini bilmiyorsanız karşı taraf ne yapsın.
selected şu an çevrimdışı  
Old 01.08.2006   #26 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

insanların yazı yazabilmesi kadar fikir belirtmek de -olumlu olsun, olumsuz olsun- demokratik ortamda bir özgürlük biçimidir. eğer sizler bu ya da benzeri bir konuda kişisel gerekçelerim olduğu halde fikirlerime bu şekidle hoşgörüsüz yaklaşırsanız konuşma, fikir beyan etme özgürlüğünden ne kadar konuşabilirsiniz? tamamen karşısında olmadığımı, ama niteliği tercih ettiğimi belirttim, sizlerin herkes yazsın, çizsini belirttiğiniz gibi. lakin sizin bana tepkiniz ile benim size tepki arasında bariz bir fark var... bu konuyu düşünmeyi ve demokratik ortamın gerektirdiği gibi katılmasanız da fikirlere ve insana saygı duymayı hatırlamanızı rica ediyorum.
Old 01.08.2006   #27 (permalink)
Kommix

Kommix's Avatar

Yer: Ankara

Konudaki mesajların tamamını okuyamadım, fakat gördüklerimin çoğu ilk mesaja karşı görüşte. Ben de karşı görüşteyim. Sanırım ilk nedeni benim kendi yaşantımı anlattığım bir blog'umun olması Günde en az iki yazı yazıyorum. Yalnız ortada şöyle bir durum var: ben bu işi hayatım boyunca sürdürmek istiyorum. Tabii ki bu sitenin güzel yapan veya sitenin gereksizlikten çıkaran bir sebep değil. Ama olay şu ki blog, günlük yazmak için en elverişli yazılım. Ve şu avantajları var:

- Tüm yaşantımı bir blog'a yazmak gerçekten güzel bir şey.
- Yaptıklarımı yazarken tekrardan yaşama, irdeleme ve objektif bir açıdan bakma olanağı oluşuyor. Bu olanak bana, hayatımda yapmış olduğum hataları görmemi sağlıyor.
- Kötü-iyi her şeyi yazdığımdan kendime güvenim artıyor.
- Özeleştiri ve empati kapasitem artıyor (cidden).
- Klavyeyle yazma hızım bile arttı
- Kelime dağarcığım ve dilimi kullanma yeteneğim gelişiyor.
- blog'da dürüst yazılar yazdığımdan insanlara karşı da dürüst olabiliyorum.
- web tasarımına feci şekilde meraklı olduğumdan sitemi tasarım ve altyapı olarak da güncelleme olanağım var ve bu, blog'a devam etmemin en büyük sebebi: Deneye-yanıla öğrenmek.

Tabii bu şekilde blog yazan (günlük dolduran) çok az kişi var. Lütfen benim yaptığımı milletin MSN space'ine yazdığı "ya geçen ayvalığa tatile gittim muhteşemdi adeta" tarzı abidik gubidik yazılardan oluşan blog'ları hazırlayanların yaptığıyla karıştırmayın. Çünkü oradaki blog'a yazanlar günlük yazmıyorlar, sadece yaşadığı en güncel anıyı bozuk bir MSN Türkçe'siyle yazıyorlar, bir albüm koyuyorlar ve "sitem var" diyorlar. Onların egolarını tatmin edişleri dışında kendilerine bir yararları olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca tekrar vurgulamak istiyorum: blog'uma hayatım boyunca devam etme niyetindeyim. Yukarıdaki avantajların hayatım boyunca yaşam kalitemi ne kadar yukarı çekeceğinin farkında mısınız? Benim yaptığımın bir günlük doldurmaktan farkı yok, zaten yazı boyunca kullandığım cümlelerde ve blog'umun sloganında yazdım bunu, bu benim halka açık günlüğüm. Zaten yaptığım tek reklam da izin verilen forumlarda imzama eklediğim site adresi ve tanımı, onun dışında tek bir toplist'e kayıt olmuşluğum veya Google'da üste çıkayım diye saçma sapan anahtar kelime atraksiyonları yapmışlığım yok (tamam Technorati var bir tane blogosfere girdiğim ). Veya siteden elde ettiğim bir kazanç yok.

Yani diyeceğim o ki gereksiz site yoktur, kötü site vardır (fikrimce tabii). Bir sitenin tasarımı berbattır, ama içeriği siteyi kendi branşında neredeyse tekel yapar (bkz. amazon.com, imdb.com). Bazı siteler de vardır ki içeriği size hoş gelmez, fakat tasarımı hoştur, güzeldir. İki site de internette yer edinmiştir ve takdir eden çoktur ama. Benim sitemin içeriği naçizane kendi yaşantım olduğundan ilk seçeneğe girmesi mümkün değil, ben de ikinci seçeneğe girmeye çalışıyorum

Saygılarımla...

Mesaj Kommix tarafından 24.12.2006 (11:55) yeniden düzenlendi..
Kommix şu an çevrimdışı  
Old 01.08.2006   #28 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

senin gibi yazanlara ASLA karşı değilim ki; hatta günde 2 yazı gibi bir disiplin gösterebilmen ne güzel...dediğin gibi, türkçesi bozuk chat diliyle abidik gubidik yazıları ben tasvip etmiyorum. her ne kadar kötü blog'dur, ziyaret etmezsin deseler de Google gibi sistemlerin sağlıklı işleyişinişine az-buçuk etkendir oradaki kelime kalabalığı. hoş, onu da Google'daki indexing ile ilgili programcılar düşünsün. neyse...
Old 02.08.2006   #29 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Biz ne desek de, vakti zamanın portal scriptleri gibi bloglar da her türlü çoğalmaya devam edecek; iyi veya kötü. Çünkü internetin özgür tarafı bu, isteyenin istediğini yapabilmesi. Gerçek dünyada çok mu farklı? İstanbul'da önüne gelen araba alıyor, trafik karman çorman. Ama insanlara araba almayın diyemeyiz ki...

Kabul edilmesi gereken iyisiyle kötüsüyle internet büyümeye devam edicek. Önemli olan yukarıdaki söylendiği gibi, içinden işimize yarayanı almak bize kalmış. Gerisini gözardı etmek ise sadece bir tık ,)
Old 02.08.2006   #30 (permalink)
hAppyBoy

Alıntı:
selected tarafından gönderilen mesaj:
siz sakin demesini bilmiyorsanız karşı taraf ne yapsın.

Anlamak istediğiniz gibi anladığınız için birden heyecana kapılıyorsunuz ve başlıyorsunuz yazmaya...
Ben kendimi camdanda atsam senin gibi düşünenlere maalesef fayda etmez.
hAppyBoy şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
aciyor , blog , gelen , onune , neden

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorun