Zoque.Forum
»
Neden önüne gelen blog açıyor..
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#41 (permalink) |
|
Re: Neden önüne gelen blog açıyor..
Her gün takip ettiğim gazetede bile beş para etmez bir sürü köşe yazarı var. Onlar para verip aldığım, ciddiyetle takip ettiğim, basılı bir yayını işgal ediyorlar ama edebilirler, zira düşünceden de öte ifade özgürlüğümüz var.
Benim de bir blogum var, siz yorum yapmadan ben söyleyeyim, evet bence de gereksiz. Başkalarının hükmüne gerek bırakmadan, madem topluma yazıyormuşuz, toplum için gereksiz olduğunu baştan ben söyleyeyim. Gereksizse ne olmuş? Okumayız. Gazete bayiine gittiğimizde her gazeteyi alıyor muyuz? Hayır. Okuyacağımızı alıyoruz. O gazetelere de kendi gazetemizi alırken göz atmak durumunda kalıyoruz, kalırız. Kalalım da, yazan yazdığının bir işe yaradığını düşünüyor, demek ki birileri de okuyor, hala yazmaya devam ediyor. Kimse kimseyi de bilinçlendireceğim diye büyük büyük laflar etmeye kalkmasın, herkes kendi işini olabildiğince iyi yapmaya baksın. -kimse üzerine alınmasın lütfen- |
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
El-Cevap: 'Neden önüne gelen blog açıyor..'a
Her önüne gelenin gereksiz blog açması tabi ki doğru değil, internet çöplüğe dönüyor ve bunun sonucunda da bilgiye erişim zorlaşıyor.
Ama bu gerekçeye şu şekilde bir antitezle karşılık verildiğinde ne cevap vereceğiz? Bir şeyin gereksiz olup olmadığına karar verecek merci kimdir? Bu kararı neye, hangi kriterlere ve kimlerin taleplerine göre verecektir? Bu karar sonucunda yasaklanan veya internette istenmeyen bir içerik bana gerekli olursa bu sorun nasıl çözülecek? Kısacası; ellemeyin kimseye, isteyen istediği kadar blog da açsın, site de açsın. Bir zamanlar çöp forumların en büyük düşmanıydım ama bu ücretsiz yazılım cennetinde bu işin önünü almak artık imkansız. |
|
|
|
|
|
#43 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Bu "önüne gelen mail adresi almasın" demeye benziyor. @Virtuozzo'nun dediği gibi bir blog'un gerekli ya da gereksiz olduğuna kim karar verecek? Sevgili Blog ustaları(!) mı? Bir kez daha izninizle tekrar etmek istiyorum: Ortalık; "etik değerlerden söz edenler, blogcular'ı yavşaklıkla suçlayanlar, bir hit uğruna bunlar yapılır mı diyenler, insanlara faydalı olun, boş zaman harcamayın, iğrenç, bayağı, aşağılık, seviyesiz yazılardan vazgeçinciler"den geçilmiyor. Onlar bu oluşumdan rahatsız, hatta -şimdi yaptığım gibi- onlardan bahsedilmesinden de. Ben tabiatım gereği bütün insanları severim. Kolay arkadaşlık kurar, kolay anlaşılır ve anlarım. Ama sadece burnu büyük tiplere -ki bunlar içi boş insanlardır genel olarak- dayanamam. İşte bu konuda okuduğum her ukalalık kokan yazıda tiksintim bir kat daha artıyor. Biz internet’te sansürü protesto ederken, "internet yaşamdır" dedik. Yaşamın tüm renklerine burada yer var. Herkes aynı düşünmek, davranmak yazmak zorunda değil. Bizler kendi düşünce kalıplarımıza sahip çıkarak ama onları kimseye dayatmadan, başkalarının düşünce kalıplarına saygı duyarak, kimseyi aşağılamadan, saldırmadan, vahşileşmeden yaşadığımız sürece insanız. Dün bizimle beraber internet’te sansürü protesto eden, tekelciliğe karşı çıkanlar, bugün internet kendi parselli arsalarıymış gibi insanlara baskı uygulayarak gözümüzde en alçak yere oturmaktadırlar. Bu tartışmaya baktığım zaman ben kendimi hiçbir tarafa koyamıyorum. Ben makul olandan yanayım. Lütfen kendimizi bu tek yönlü bakıştan kurtaralım. Evet, "internet yaşamdır" ve burada herkese yer var. |
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
bilgiye ulasim zorlasmaz daha kolaylasir.. Az kaynaktan mi bilgi bulmak zordur coktan mi? Bence rekabet daima daha kaliteli seyi sunmaya yonelik pazarlama stratejisine iter. Ve bu baglamda iyiler kalir, kotu olanlar ise gider. Bu nedenle blog sayilarinin cogalmasi oldukca fayda saglar bence kaynak arayanlara. Internetin copluk olmasi gibi bir kavramida anlamis degilim. Kirlenen, dejenere olan, kaybolup giden birsey goremiyorum ben. Bilakis kalite anlaminda her gecen gun daha iyiye giden birseyler var.
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
İsteyen istediğini açmakta serbest. Ne olmuş ki yani. İnternet sanki bizim Uludağ Üniversitesi'nin kütüphanesi mi ki düzenli tertipli ve de her şey yerli yerinde olacak.
Ben de 3-5 tane açtım blog. Kafama göre de açarım ne olacak ki. Sağolsun SEO kullananlar ve bunu abartanlar yüzünden aradığımız veriyi bulamaz olduk. "Armut" yazınca "Armut web hosting", "leblebi" yazınca "bilmembilmemneseoyarisması.blogspot.com" vs. daha bir sürü alakasız sonuç çıkıyor. Ben blog'a günlük gözüyle bakarım, kafama göre yazarım. Sanki yazılı bir kanunu mu var ki internetin blogun da kanunu, kuralı olsun. Bence herkes blog açıyor... sözü geyikten öte değil. İşin mantığına aykırı bir kere. blog anında istediğini yayınlamanı sağlıyor. Örneğin ben, yazınca nasıl rahatlıyorum anlatamam. Öyle böyle değil. Kimse okumasa bile derdimi döküyorum bomboş Wordpress sayfalarına. Kıscası isteyen dilediği gibi site açar.
|
|
|
#46 (permalink) |
|
|
Cevap: Neden önüne gelen blog açıyor..
Öncelikle kullandığımız çöp tabirini açıklayıp ardından neden bilgiye erişimin zorlaşacağına geleyim.
Benim burada kullandığım çöp'ten kastım (orijinal içerik üreten birçoğumuzun bundan şikayetçi olduğuna da şüphe yok) başka sitelerden elde edilen yararlı bilgilerin kopyala/yapıştır yöntemi ile onlarca siteye yayılmasıdır. Bence bu tür çalıcı siteler çöptür ve internette bilgiye erişimi zorlaştırmaktadırlar. "Çok olan şey daha kolay bulunur, bu tez yanlış" diyenlere cevabım ise biraz dolambaçlı bir yolla olsun; Orijinal içerik üreten, makale yazan birçok blog sahibi, emeklerinin bir-iki dakikalık bir hareketle çalındığını gördüklerinde artık içerik üretme isteklerini, heveslerini kaybetmekte ve bunun sonucu olarak da ortaya çıkması muhtemel onlarca makale yerine birkaç makale yazmaktadırlar. Yazdıklarına değer verilen insanın üretkenliği ile yazdıkları çalınan insanın üretkenliği bir değildir ve sonuçta internette ulaşacağımız sağlıklı, iyi, nitelikli bilgi sayısı azalmaktadır. Bu konuda asıl sorgulamamız gereken şeyin "Neden önüne gelen blog açıyor.." değil de "Neden insanlar başkalarının emeklerini çalıyorlar?" olması gerektiği düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
hazır'a hayır...
kendim yazıp üretmediğim hiç bir sistemde yazmak bana zevk vermez. Çok az zaman ayırıp yavaş ilerlemiş olsamda blog yapılanması şeklinde hazırladığım www.farukbeser.com yakında hayata geçirecem inşallah.
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Re: Cevap: Neden önüne gelen blog açıyor..
Alıntı:
Ben mesela sitenin birinde ferruhmavituna'nın ip gizleme ile ilgi yazısını görmüştüm. Adam harfi harfine kopyalamış. Sadece sitelerin isimlerini kendi sitesiyle değiştirmiş, kendi adını yazmış. Örnek çok. Hani artık yazanlar izin vermemeyi de bıraktı, sadece bir alınıt ibaresi bir eposta olsun ona dahi razılar. Vatandaş artık onu da siliyor, değiştiriyot.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!