»
Neden önüne gelen blog açıyor..
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Neden önüne gelen blog açıyor..
Bilen bilmeyen, önüne hazır blog scripti gelen herkezin bir bloğu var artık... Birinin 6 aylık yazdığı şeylere bakıyorumda kayda değer en fazla 2 makale var, gerisi şuraya gittim şunu yaptım, ay konsere gittik çok eğlendik. Hatta abartıp aşk şiirleriyle blog arşivi yapanlar... Yahu banane? Yakın bi zamanda çöplük halini almaya başlıyacak o güzelim serverlar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Neden önüne gelen blog açıyor..
zaten internet çoktan çöplük olmuş durumda, bırak blog'ları gerekli gereksiz milyon tane site var, benim internet'te olmam gerekir mi gerekmez mi diye düşünmeyen onca insanın. ehh, blog'da bu modanın kişiselleşmiş versiyonu.
ben de 3-4 tane blog sitesi sahibiyim; ama bunları özellikle temalarına göre tasarlayarak açıyorum; nitelikli olmadığı sürece de yazı yamıyorum. ama bir amacım var; paylaşmak istediğim düşüncelerim var. yoksa niye vaktimi harcayayım.... dediğin gibi, çok geyik içerikli blog'lar da var. blog yazınca topluma yazdığını düşünebilmeli insan. ve ona göre de nitelikli içerik sunabilmeli. blog, dergi yazısı yazmaktan pek de farklı değil. ama herkes dergilere yazı yazabilir mi? hayır. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sizlere katılmıyorum. İsteyen herkes internette kendine bir yer edinebilir. Niye bu kadar katı yaklaşıyorsunuz olaya? Herkes kendini işe yarar bir şeyler yapmak zorunda mı hissetmeli yani? İnsanların, yazdıklarını birilerinin okuduğu/okuyabileceği bilincini taşıdığına eminim ben; zira kendileri başkalarının yazdıklarını okuyorlar. Hiç bir server çöplük olmaz. Hareket görmeyen hesaplar zaten otomatik siliniyor.
İnsanlar interneti daha etkili kullanmayı böyle böyle öğrenecekler. Hiç bulaşmasalar daha mı iyi yani? Ben çevremde internette tek satır yazı yazmamış insanın kalmasını istemem açıkçası. Ya bırakın interneti, insanlar hayatlarını etkili kullanma konusunda zayıflar. Nerde kaldı internet. Niye bu kadar dert edindiniz bunu? Herkes istediğini yapsın... kime ne zararları var?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Ben de katılmıyorum.internetle tanıştığımda web sitelerinin nasıl yapıldığını çok merak ederdim.Sonra Wordpress'le çok kolay yapılabileceğini öğrendim ve kurdum bir tane ama yazı yazmanın zor olduğunu anladım blogumda kendime ait çok az yazı var.Ama bunu yaptığım için serverları kirelettiğime inanmıyorum,kendimi denemek istedim sadece.
Mesela blog kardeşliğne girip herhangi bi bloga tıklıyorum ve 10-15 dakika yazılarını falan okuyorum.Ne kadar kötü de olsa bir kaç yazı oluyor ve zaman geçiriyor.Herkes süper blog yazmalı diye birşey olamaz bu biraz da birikim işi..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Süleyman Sönmez'in imzasında vardı sanırım... "yazmak kendini tanımaktır."
Bırakın herkes yazsın, yazarken hem insan olmayı öğreniriz, hem dili daha iyi kullanırız, hem de kendimizi ifade ederiz. Oyun oynamak, chat yapmak veya forumlarda lagaluga yapmak yerine blog yazsın insanlar.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Bu görüşlere ek olarak bir de kime ve neye göre yararlı yazıyı da düşünmek lazım. Biz weble uğraşanlar için ajax veya PHP makalesi ne kadar yararlı bir yazı ise sinema ile ilgilenen biri için sinema yazısı o kadar yararlıdır. İnsan pisikolojisi üzerine tez hazırlayan biri içinse hiç konusu olmayan blog yazıları etkili olabilir, veya o kişiyi tanımaya çalışan insanlar için.
Hem internetin sahibi yokki biz insanları kısıtlayalım, ya yararlı iş yap ya da hiç yapma diyerek.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kastettiğim insanların yazmasını kısıtlamak değil ki? herkes öyle anlıyor. ama geyik haline gelen binlerce blog yerine nitelikli, insanlara birşeyler veren yüzlerce blog olması daha hoşuma gider. sonuçta geyik blog'ları okumamak da bize kalmış, haliyle isteyen istediğini açar, isteyen de istediğini okur. tabii ki sansürlemek değil düşüncem, sadece niteliğin artması.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Uzun zamandır blog yazan biri olarak kendi adıma şunu söyleyebilirim: web ortamında Bildiklerimi/Öğrendiklerimi paylaşmanın, sesini duyurmanın en kolay yolu bir blog sahibi olmak. İnsanlar bugün 2 dk. içinde site sahibi olabiliyor, istediği şeyi, istediği kişilerle paylaşabiliyor. Bizim beğenmediğimiz bir içerik başkasına harika gelebilir. Milyonlarca insan, milyonlarca beyin, milyonlarca düşünce ve yaşam var. Bunların herbirine sansür koyup, tek tipte bir içerik bekleyemeyiz. internet'in özü bu: çok çeşitlilik. Tıpkı yaşam gibi.
Buna benzer sızlanmalar hep olur. En son 1 Milyon olayında fırtına kopartılmış ve havanda su dövülmüştü. Yine bir takım üstad(!)'lar çıkıp internet'i ve içeriğini sahiplenmeye kalkışmıştı. Buna o zaman da karşı çıkmıştım, şimdi de karşı çıkıyorum. Kaldı ki internet'teki kirlilik, bloglara has bir şey değil. Yüzbinlerce işe yaramayan site, portal, forum, yorum, yazı vs. var. Önemli olan karşındakilere karşı saygılı olman. Sana çok avam geliyorsa karşındaki içerik, kapatırsın o pencereyi ve bir daha dönmezsin, olur biter. Ama sırf beğenmiyoruz diye insanların sesini kısamayız. Zorbalık yapamayız, aşağılayamayız. Benim konu ile ilgili düşüncelerim özetle bunlardır. Saygılar... Mesaj manhem tarafından 04.08.2007 (22:37) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Sevgili imla :) |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Aslında şu anda bu başlık altına yazılmış her yorum kendince haklı kişiler tarafından eklenmiş.
blog kavramı yeni bir kavram ve herkez sebeplenmek, kendine meşgale edinmek için ucundan tutmuş durumda. Bunlardan kimileri bunu gayet başarışı idrak ediyorlar. Tabii ki gereksiz yazılar yazanlar da var ancak şunu da belirtmem gerekir ki, bu arkadaşların bile bir okuyucu kitlesi mevcut. Yani birebir yapılan bir sohbeti açılan bir başlık üzerine farklı şehirlerden, farklı ülkelerden yorumlayabiliyor, görüşlerini paylaşabiliyorlar. Bunun çöplük kavramı ile benzeşmesi konusune gelirsek bu çok katı bir yaklaşım olur sanırım. blog tutan, bilgi ve becerisini paylaşan insanlar kadar sadece hobi olarak blog ile ilgilenenler de olmak durumunda. çünkü herkesin paylaşım esası ve paylaşım anlayışı farklı olabiliyor. Bir kişi gittiği bir konseri anlattığında birden sanatçı hakkında yorumlarla konu farklı bir yöne kayabiliyor. Ya da paylaşılan bir makale üzerine insanlar kendilerini geliştirebiliyor. İnternet özgür olmalı diye her yerde düşüncelerimizi dile getiren bizler, bu konuda da aynı şeyi söylemeliyiz. Nasıl eskiden geocities altında sadece resimlerden ve kayan yazılardan oluşan sitelerimiz olduysa ve şu anda bu işi profesyonel olarak yapıyorsak, sadece okuduğu kitabı anlatan bir blog yazarının sonradan kendini geliştirip bir okuyucu kitlesine hitap etmesi de olası. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Dünyadaki düzen internetteki bloglar içinde geçerli. Gerekli bloglar, gereksiz bloglar, vs. Burada sana gereksiz gelen bloglar bir başkası için belki gereklidir. Tepkin anlamsız bence. Kimsenin zorla sana blog sitelerini gezdirdiği yok. İstemediğin bloga girmessin olur biter.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!