Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Akademi İstanbul, İstanbul Akademisi.. ve diğerleri

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.08.2006   #1 (permalink)
cruelstroke

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
Akademi İstanbul, İstanbul Akademisi.. ve diğerleri

merhabalar, bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak;

liseyi bitirene kadar olan dönemde izmir ve sonrasında da samsun'da yaşamış biri olarak kendime uygun bir çevre yaratamadım. samsun'da bir reklam ajansına girdim ama bir öğle molası bile vermeden işleri bitirmem istendi. bilgisayar başında tüm işleri eksiksiz yapmama rağmen evime gidemedim. akşama kadar boş boş koltukta oturtuldum.. güler yüzlü ve yapıcı bir insan olduğumdan olaylar gelişirken oluruna bırakır, pek şikayet etmem. ama ertesi gün aranmamak için telefonumu kapatıp bir daha o yere uğramadım, olan boşa giden tam günüme ve bana oldu. freelancer işlerimde de sorunlar yaşadım. yaptığım işler beğenilmesine ve kullanılmasına rağmen iş bitince vadedilen ücretin tamamını alamadım, kimi zaman hiç para alamadım. bilemiyorum bende mi bir şanssızlık var hep cimri insanlara denk geliyorum, yoksa küçük ilde olmanın bir dezavantajı mı. ama emin olduğum birşey var, o da bu şehirde daha fazla kalmak istemediğim.

işte bu nedenden ötürü Istanbul'da yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. bir arkadaşımdan akademi istanbul, istanbul akademisi, bilge adam.. vb kurslar olduğunu öğrendim. forumda ki bilge adam konusunu okudum, ancak o konuda daha çok eğitimin kalitesi üzerine tartışılmış. benim sormak istediğim ise daha başka bir şey. Istanbul'a yerleşmeyi düşündüğüm için piyasayı pek fazla tanıdığım söylenemez. bu kursların sonunda anladığım kadarıyla staj imkanı sunuluyormuş. ben bu staj sayesinde çevre edinebileceğimi ve piyasayı tanıma imkanı bulacağımı düşünüyorum. bir de bu işin sonunda sertifika almak var..

yanlış bir düşünce içinde olmaktan korktuğum için kesin karar vermeden önce bu işin içinde olan sevgili zoque forum üyelerine danışmak istedim. düşüncelerim doğrultusunda yanıldığım noktalar neler? hedefime ulaşmak için hangi kursu önerirsiniz? ve son olarak sizce Istanbul'a gelme kararım doğru bir karar mı?

şimdiden teşekkür ederim, mutlu sabahlar
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.08.2006   #2 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul
Re: Akademi İstanbul, İstanbul Akademisi.. ve diğerleri

istanbula geldikten sonra kendi isini yapmak konusunda israrciysan, sonuclarina da katlanacaksin ki, bu durumda en kotu ihtimali bile dusunmen gerek. eh tabi 'risk x kazanim' olaylari vs. vs...
neden baska bir firmaya basvurupta orda calismaya baslamiyosun? bu yolla, hem dedigim gibi cevre edinirsin, hem de referans bulursun kendine. ozellikle universite mezunu degilsen, en onemli nokta referanslarindir.
Unutmaki buyuk sehirlerde de, isten anlamayip sirf cevresi sayesinde isleri goturen insanlar var. Yaptiklari islerin rezalet olmasina ragmen yine de cevre araciligiyla isi alanlar var. Bu insanlarla ugrasacagini aklindan cikarma. ayrica bi arkadas konu acmisti gecen haftaydi sanirim, nasil sirket batirilir diye. onu da iyice bi oku...

kararinda sana basarilar.
bgul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.08.2006   #3 (permalink)
emremer

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Yaptığın işler gayet güzelse, sırf cv'ine 2 satır yazı eklemek içinse kursa gitmene bile gerek yok.
(ki bugün, gelişmeleri iyi takip eden xhtml-CSS ya ruby kursu veren sadece 3 kurs söyleyin.)

Herşey ters gitse ve aç'lıktan ölecek olsam bile İstanbul'da olmak isterim. Ne Türkiye'de ne de avrupa da yok böyle bir şehir. Yaşayan.. Hayat dolu..
emremer şu an çevrimdışı  
Old 09.09.2006   #4 (permalink)
cruelstroke

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun

konuyla ilgili çok kapsamlı bir yazı bu hafta yayınlanan aktüel dergisinde bulunabilir. benzer durumda olan arkadaşlara hatırlatmak istedim.. vakit ayırıp mesaj atan herkese teşekkürler.
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
digerleri , akademisi , istanbul , akademi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:16.