»
Bit Pazarına para vermek
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#32 (permalink) |
|
Re: Bit Pazarına para vermek
Aslında yorgan duruyor. Sadece ucundan ayaklarımız görünüyor.
Anlatılmak istenmeyen ve bildirilmeyen bir çok konu Türk ananelerinden kaynaklanıyor. Ayıp olmasın diye söylenmiyor. Bu nedenle bangır bangır duyurma yolundan kaçınılıyor. Ama açıklansa daha iyi olurdu kişisel kanaatim. Aslında bir yabancı ülkede para istemek ayıp değildir. Paranın bir araç olduğu gayet net bilinir. Sorumluluklar ve paylaşım grup çalışması en küçük yaştan verilir. Okulundan, fabrikasına sosyal etkileşimde olmak hep vardır. Ülkemizde ise sosyal bir alanın sorumluluğu büyük ihtimalle açanın üstündedir. Bu kişinin manevi kazanımlarıyla tatmin olması beklenir. İşte Zoque adı biliniyor ve insanlar için bir merkez oluyor bu çok güzel. Ancak bilinmeyenler şunlar: Saldırılar sonrası güvenli hosting ihtiyacını kendi serverimizi kiralayarak giderdiğimizde, yöneticiler ve editörler bir çok şekilde taşın altına ellerini koyup hostingmiş, kurulummuş, forum lisansıymış vb. karşılayarak yardım ettiler. Şu anda da aynı konukseverlik ve gerçekten ortama duyulan sevgi sizlere duyulan saygıdan kaynaklanan nedenlerle söylenmeyen bir gerçek var. Sistem düzenli olarak birkaç aylık ödemeler şeklinde yönetici ve editörlerin katkılarıyla sürüyor. Bunu bugüne dek ifade etmedik, sizlere yansıtmadık. Üstüne basarak söylüyorum hiçbirimiz zengin denecek ölçülerde değiliz. Yaşıyoruz. Bir günümüz ikincisini getiriyor. Sizin gibi çabalıyoruz. İmkanlarımız nispetinde gerekli neyse yapıyoruz. Bizim istediğimizse burada "sırtımızdan bu yükü alın" la ifade edilecek kadar basit değil. Bulunduğumuz ortamı daha iyi yapma çabası. İlkeli, kaliteli ve güçlü bir forum sistemini kuracak teknolojik yatırımları yapmaya devam etmek. Burada verilmek istenen mesaj bu. Bütün bunları duymak ve "boşver ben ücretsiz yerlere takılırım" dememek şunu gösterir. Burada ben de varım. Birey olarak sorumluluğumu alıyorum.
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben HALA VIP-üyelikle insanlara imkan eklerinin verilmesini ve bununla bir gelir elde edilmesini öneriyorum.
teklifim şu;galerilerde kapasite sınırı getirilsin; 10 mb gibi (aslında bayağı çok da resim alır). daha çok isteyenler VIP üye olarak bunu kullanabilsin. VIP üyelere mini bir portfolyo sayfası sunulabilir.VIP üyelerin ücretsiz gönderebileceğii ama 100'den az mesajı olan üyelerin ücret vererek ilan bırakabilecekleri bir ilan kısmı olsun. böyle düzenlenen ve geri dönüşü kullanıcıya da olan bir şeye hepimiz seve seve katkıda da bulunuruz. sonuçta ssonmez çok haklı; sorumluluğu biraz olsun paylaşmak sağlıklı. |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bence foruma takılan her üye aylık 1$ veya 2$ gibi cüzi bir ücret ödese maddi açıdan hiç bir problem kalmaz. Ama Türklerin "devlet baba" mantığı, "her işi yapan üstlenir" düşüncesi ile böyle bir şeyin yapılması biraz zor...
cgencer'in teklifinide "devlet baba" mantığından farklı görmüyorum. İnsanlar ücretsizi varken Vip üyeliğine pek geçeçeğini sanmıyorum. Çok az sayıda bir insan bu tarz birşeye girişebilir oda forumun giderini karşılayacak cinsten bir para olmaz. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Böylesine ayrıcalıklı bir ortama sahip, hepsi kendi alanında kendisini alaylı/mektepli yetiştirmiş üyeleri olan, sanıyorum ki aylık hit sayısı son derece ikna edici seviyelere yaklaşmış bir site olarak zoque'nun ciddi firmalardan reklam almasının zor olmayacağını düşünüyorum. Gerek ulusal ölçekte, gerekse uluslararası ölçekte bilinen markalardan alınacak reklamlar ile zoque her türlü idari ve atılıma yönelik masrafını karşılayacaktır diye düşünüyorum. Dahası; sadece hosting ya da teknik alt yapı hizmetleri ile ilgili olarak değil, her türlü ihtiyacın giderilmesinde barter sistemi kullanılarak önemli ölçüde mali kaynak yaratılabileceğine kaniyim. Bu konuda foruma dahil üyelerden istenecek yardımlar, eminim, nakite dayanan yardım talebinden daha fazla verimli sonuçlar doğuracaktır. Zoque, bir çeşit lonca/meslek kuruluşu/sendika gibi bir birlik ruhu oluşturma fırsatını bu şekilde yakalayarak, başka başlıklar altında tartışılan dernek vb. çalışmaların da öncüsü konumuna gelecektir.
Mutlak surette katılmaktayım ki; zoque'nun finansal yükü bir kaç kişinin sırtına bırakılamaz. Ancak şunu da kesin olarak söyleyebilmekteyim ki; ne yazık ki, ücretli hizmet veren bir sitenin kitle potansiyeli düşük olacaktır. Zoque'nun her geçen gün hızla büyüyen bir MESLEKİ DEV olmasını isteyen bir üye olarak önerim şöyledir : 1- Barter sisteminin hayata geçirilmesi/yoğunlaştırılması 2- reklam alanlarının ve imkanlarının yoğunlaştırılması/Önemli markalarla reklam anlaşmaları yapılması 3- Anasayfa ve/veya diğer sayfalarda cüzi ücretler karşılığında üyelerin site linki yayınlaması, sponsor/reklam konusunda herhangi bir şekilde dolaysız yardımı dokunan üyelere belli sayıda link yayınlama hakkının tanınması Tekrar hatırlatmak isterim ki, 1 Euro elbette düşünüldüğünde komik bir rakamdır. Ancak unutulmamalıdır ki; önemli olan sitenin "ücretsiz yararlanma" imajının zedelenmesi, kredi kartı, paybal vb. araçları kullanmaktan imtina eden kişiler ile gerçekten 1 Euro'yu dahi ödeyemeyecek üyelerin siteden kopması daha düşündürücü olacaktır. Yeni başlayanıyla, öğreneniyle, bileniyle, ustasıyla, iyi kazananıyla, hiç kazanamayanıyla bu topluluk bir mesleki gruptur. Bu grube kimliğini kazandıracak ve gerçek bir zemine oturmasını sağlayacak olan da ZOQUE'DUR. Zoque'nun bu misyonu sahiplenmesi, zoque'ya yakışan bir sorumululuk örneği olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Oldukça uzun bir zamandır bu forumun üyesi olarak, şu ana kadar foruma maddi bir katkım olmadığından dolayı kendimi kötü hissetmeye başladım. Birşeyi itiraf etmek istiyorum. Doğrusu şu Paypal hesabı açıldıktan sonra ve bir ara Türkiye'den bir banka hesabı verilmişti, o günden beri içim içimi yiyor; bu kadar yararlandığım, benim bu günlere gelmemdeki en büyük vesile olan Zoque forum'a kendimi bağış yapmak zorunda hissediyorum ama bir yandan da bazı harcamalara bakıyorum ve keyfiymiş gibi geliyor.
Özel mesajdan mı söylemeliyim emin değilim ama örneklerimi yine de buradan yazayım: Mesela Zoque'un Vbulletin kullanması. Ortada bir sürü bedava ve Zoque topluluğuna fazlasıyla yetecek forum script'leri varken hatta bu kadar yetenekli coder biraraya gelmiş kendi forumumuzu kodlayabilecekken neden bu kadar lüks ve en iyi olanı seçiyoruz ki? Ondan sonra kendi server'ımızın olması. Zoque forum büyük bir topluluk ama kendi server'ımızı kiralamamızı gerektirecek kadar oluyor mu trafik veya alan? Hiç mi yok güvenli hosting hizmeti veren firma, belki Yahoo'dan hosting hizmeti alsak daha ucuza gelir hem de güvenli olur bilemiyorum araştırmam lazım? Mesela şu an forum uçuyor, biraz daha yavaşına da katlanabilirdim ben bu kadar hızlı olmasına gerek yoktu. Bunlar biraz aklımı karıştırıyor benim. Yani güzel bir topluluk ve birşeyler vermeyi hakediyor. Ben de, bilgimin yeterli olduğu ölçüde insanlarla paylaşarak bunu yapmaya çalışıyorum. Ekstra para vermemi gerektirecek hizmetlerin lüks ve keyfi olduğunu düşünüyorum. Belki de bu harcamalar yapılmasa şu Google reklamlarını çıkarmak için bile bağış yapabilirdim ama param ona değil bu ekstra özelliklere gidecek. |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Evet abi hala güncel
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
@La Haine -- Genel geçer şeylerden bahsettiğimi ve tartışma zeminini başka yönlere kaydırdığımı yazmışsın. Sanırım ben anlatamadım... İnsanlar diyor ki bit pazarı ve iş ilanları paralı olmasın. Ben de dedim ki bu uygulama hosting masraflarına destek olunması için. Bir yerlerden gelir gelmezse altından kalkılamayacak bir yük var. Madem ücretsiz olsun istiyorsunuz herkes ayda 1euro bağış yaparsa sorun ortadan kalkacak.
Bunun neresi tartışmayı saptırmaktır anlamadım. Genel geçer şeylerden bahsediyorsun bunlar fix olaylar derken ben ve benim gibi her ay buraya maddi yardım yapan kişilere de güzel bir giydirme yapmış oluyorsun çünkü biz genel geçer olduğuna pek inanmıyoruz. Madem ssonmez açıklamış artık ben de susma gereğini duyamıyorum kusura bakmayın. Bilgi paylaşımıyla lütfedip forumu çiçeklendiren arkadaşlar... Bu kadar özel bir iş yaptığınızı, foruma bilgilerinizle katkıda bulunduğunuzu ve üstüne para vermek istemediğinizi söylüyorsunuz. Bu forumdan kazandığınız maddi manevi hiçbirşey olmadığını söylemeyin. Öyle olsa buraya günde 3 kere girip yazmazdınız. Bunun karşılığının ayda sadece 1euro olmayacağını hiç söylemeyin... "Fiks" ve "genel geçer" değildi bu iddiam. Tam tersi son derece gerçekçi bir yaklaşımdır. |
|
|
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Alıntı: