Zoque.Forum
»
Gurbet..
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Washington DC, USA
|
Gurbet..
Ey dost, bilir misin nedir gurbet?
Uyanir misin geceleri, geride biraktiklarinin cigliklari ile? Ister misin her an olmadigin yerde olmak? Ceker misin cilesini, ister giden, ister kalan olsan? Aglar misin anani ozleyip, babana sarilmak isteyip? Hayal eder misin sokaga ciktiginda havanin memleket havasi olmasini? Bitirir misin raki sisesini her gecen gun daha hizli? Hemserini gordun mu gidip gozlerini oper misin? Bilir misin nedir gurbet, her ne kadar yasamadan bilinmez deselerde? - Biktim artik, onumde raki sisem, radyomda Zeki Muren. saat sabaha karsi 01:35, 17 Eylul 2006, CBK.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: Gurbet..
Alıntı:
Yasamayan anlamiyor hakkaten... ![]()
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
ben de kendimi gurbette sanıyordum. Ah şu sıralar tatil de bitti çok doluyum. sanki benim için açılmış başlık. görünce tıklayıverdim.
![]() insan bir yere alıştımı, bir yeri sevdimi ayrılmak zor oluyor. mesafe iki saat olsun ya da iki gün olsun, insan o yerden o kişilerden ayrı ise gurbette oluyor.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
GURBET
Ne zaman duysam bebek bisküvüsüyle badem kokusu Bir bebek döşeğinde gülüşler duyarım Uzanan eller dokunan benler amcalar halalar ve teyzeler Sevgiyle karışan sesler Ne zaman dalgalanışını izlesem denizin Binbir ahenk binbir martı sesinde Dirilmiş nice neferin gürbüz sesini hatırlarım Ne zaman bir taş arasında büyümüş tek bir ot görsem O yalın yeşilde kendimi bulurum Koca bir çiçek tarlasında başka renkte açmış bir gül gibi Ama yalnız ama güzel ama tekil Ne zaman dinlesem pazarcıların bağırışını Ülkemin bağrını dinlediğimi duyarım Evlerinden bir nefesle çıkmış kadınların yüzlerinde Evlerin gurbetini alırım dört duvarın sılasını duyarım Ne zaman ellerim buluşsa Sabah çiyinde ıslanmış Atamın o güzel kıraç heykeliyle Bir okul bahçesinde vatanın geçmişini ararım Bin bir candan akan birliği ararım Gün olur kimseden koparılmayan Birliğin kokusunu duyarım tadını alırım Benle ayrılmış bir denizin sularına ağlarım Her noktaya aynı uzakta Çünkü hiç boşluk kalmamış dünyada Gurbetin yer değil ben olduğuma ağlarım Süleyman Sönmez / 25 Eylül 2006
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!