Zoque.Forum
»
Ferruh'un Anti-Korsan adlı projesi hakkında
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Ferruh'un Anti-Korsan adlı projesi hakkında
haa, yazılım aldığımda alma sebebim, sistemin beni cici bir tüketici olmadığım için cezalandırmasından çekinmem ve gerektiği yerde parasını verdiğim içim gerçek bir destek servisi alabilme fantazim.
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Yalniz burada kendinizle celisiyorsunuz.
Muzisyen muzikten para kazanmamali. Amac onu paylasmak olamali bu arada da kendisini rahat sekilde yasatacak kadar kesinlikle kazanmali. Eger sizin dinlediginiz gruplar sahnede size o pustlugu yapiyorsa, bir sarkilik EP cikartip sonra da hadi bunu alin diyorsa, Sizi duzmek icin binbir yol ariyorsa ve siz de bu grubu dinliyorsaniz sorun grupta veya muzikte degil sorun sizde. Secim basit dinlemeyince parasini da odeme ishtiyaci olmaz. Komisyon paralarina gelince katiliyorum bu paralar o insanlara direk gitmiyor aracilar aliyor neden ama bunun konuyla alakasi bu sadece reklamci ve kapitalist dunyanin dogal bir getirisi. Bunun yanin belki biliyorsunuzdur Stephen King zamaninda dediki ben bu yayincilarin anasini satayim 1$ dan tum kitaplari tek basima satiyorum ama sonra olmadi. Muhtemelen ana nedeni insanlar siteden bu kitaplari almadi vs. Su an ki durum nedir bilmiyorum. Mesela pragmatic yayinevi %50 sini kitao yazarina veriyor simdi onun parasini verceksiniz ama OReilly %10 veriyor diye onu vermeye gerek duymayacak misiniz? Son olarak bu komisyondaki durum da ayni muzike benzer kendi isinin arkasinda durup bunu da goze alan insanlar kitaplari da muzikleri de her bir seyi de kendileri satiyorlar. 37signals bunun bir ornegi. Bir cok sarki satan site de var zaten bunu da biliyoruz. Sonuc olarak komisyon veya bu adamlar bizi soyuyor yihuuu o zaman biz de cevap verelim mantikli bir yaklasim gibi gelmiyor bana. Olayi kendinize cevirelim unlu bir albumunuz bir plak firmasi uzerinden satiyorsunuz TR de 10.000 kopya sattiniz 50.000 kopya da MP3 ile cekildi - beles tabii ki- . Bu size ne hissettirir? Bir sonraki album icin rahatca calisabileceginiz bir para istiyorsunuz. ya da daha iyisi isinizden ayrilip tamamen kendinizi bir sonraki albume verip istediginiz bir seyler yapmak istiyorsunuz. Eger derseniz ki ben buyuk bir plak firmasi ile anlasmam konu gene degismiyor. Son olarak siz bu duruma OK olsaniz bile bu hala diger insanlarin OK oldugu anlamina gelmiyor. Sonucta da insanlardan calmis oluyorsunuz (oluyoruz).
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Proje bir açıdan da pek doğru bir proje değil; Bazı yazılımlar haketmedikleri fiyatlara satılıyorlar sırf alternatifleri yok diye; O tür yazılımların satın alınmasını doğru bulmuyorum; Öte yandan gerçekten çok başarılı olan bazı yazılımların ücretini ödeme isteğini hissediyorum ve ödüyorum;Müzik ve filmler çin de bu geçerli; Ama eğer bir yazılımdan maddi kazanç elde ediliyorsa o yazılımın fiyatı ister fahiş olsun ister olmasın satın alınmadan kullanılması ahlaksızcadır gerçekten de;
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
okulda olduğum için uzun uzadıya yazamayacağım ama konu ile ilgili düşüncem şudur: eğer bilgisayar üzerindeki yazılımlarla -ps. dw. vs..- birşeyler üretip bundan para kazanıyorsanız, bunları korsan kullanma hakkınız yoktur. her ay 100 dolar mı ayırırsınız, baştan lisanslı mı alırsınız...
çünkü bu adamların yazdıkları programlardan para kazanıyorsunuz. yeri geldiğinde bir tasarıma en az 500-600 dolar para isteniyor. bir tasarımcı haklıdır da. ortada emek var. bu paraları gerçekten hak edebilmek için lisanslı yazılım kullanmak ahlaki bir zorunluluktur düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!