Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » sizce elimizden tutan olur mu?

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.12.2006   #1 (permalink)
madHatter

madHatter's Avatar

Yer: İstanbul
sizce elimizden tutan olur mu?

sponsor arıyoruz !

Ülkemizde ne kadar destek olunmasa da sürekli gelişmekte olan online-gaming alanındaki oyunculara hitab eden bir site açtık.Sitemizin amacı çeşitli organizasyonlar ve aktiviteler düzenleyerek oyunculara birşeyler kazandırmak ve oyuncuları korsan oyun değilde lisanslı oyuna yönlendirmek.Nitekim bu amacımıza ulaştık sayılır.

Oyunda en büyük etken performans yani donanım olduğu için oyuncular bu aktiviteler sayesinde donanım yenileme ihtiyacı duyabilmektedirler.Bu nedenle donanımları kolay ve hızlı bir şekilde yani internet üzerinden alarak elde etmek isteyeceklerdir.Bu nedenle sitemize bize donanım, oyun sunucusu konusunda sponsor olabilecek kuruluşlar aramaktayız.

Bir artımız olduğuna inandığım şey ise sitemizi tamemen kendimizin hazırlamış olmamız olacaktır.(kodlama,...)

Ciddi anlamda görüşmek isteyenler var ise ö.m veyahut MSN aracılığıyla bana(bize) ulaşabilirler.
Teşekkür ederim.

Raşit K.
MSN : creaxtive[at]codturkey.com
www.codturkey.com
CALL OF DUTY SERIES
madHatter şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.12.2006   #2 (permalink)
ba kubah

Re: sizce elimizden tutan olur mu?

http://hostbul.net

burada firmalarla temas kurmayi deneyebilirsin.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.12.2006   #3 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Görsel: 1

Başlığı sabote etmek istemem, ama "siteyi tamamen biz hazırladık" yazıp, bir de 'kodlama'dan sonra parantez içine ", ..." yazmanız , tasarımı da sizin hazırlamış olduğunuza dair izlenim veriyor. Bilindiği gibi sitenin teknik olarak en temel iki unsuru tasarım ve programlamadır.. Kodlama, yani programlamanın yanına konan virgülün akabinde bulunan 3 nokta (...) hemen herkesin aklına tasarımı da getirecektir. Oysa bu tasarım bir template.. Dolayısıyla size ait bir tasarım değil..

http://www.templatemonster.com/websi...tes/11627.html

Benim sorum şu olacak, acaba kullandığınız template lisanslı mı? Lisanslıdan kastım ücretini ödeyip de aldığınız bir template mi, yoksa lisanslı CD leri teşvik ederken, farkında olmadan ücretini ödemediğiniz bir template üzerinden kendinize sponsor arayarak bir tutarsızlığın içine mi düşüyorsunuz.. Sakın yanlış anlamayın, bu sadece kendinizi ifade etmeniz için size atılmış bir pas. Eğer kullandığınız template e ücretini ödemişseniz (ki sitenin en altında codturkey.com :: tüm hakları saklıdır yazdığına göre ödemiş olmanız lazım..) zaten sorun yok, siz bunu ifade edeceksiniz ve zan altından kurtulacak, hatta çalıntı template kullanan arkadaşlara da çok güzel bir örnek teşkil edeceksiniz. Eğer çalıntı bir template ise template avcıları sizi çoktan şikayet etmiş olacaktır templatemonster.com'a.

Sevgiyle..

Mesaj David Wenham tarafından 31.12.2006 (08:57) yeniden düzenlendi..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 31.12.2006   #4 (permalink)
madHatter

madHatter's Avatar

ardaşım tasarımın tamanını ben yapmadığım için için zaten o şekilde (....) koydum.Tasarım ne direk TM değil, doğru tm tasarımı ama warez hack sitelerinden indirilmiş bi tasarım değil.Zaten resim dosyalarına bakılırsa anlaşılır.Tasarımı ben TM dekine bakarak PS de hazırladım.

Bu şekilde yapmamın sebebi TM den onu alamayacak oluşumdur.Tamamen türkçe ve bankadan parayı havale edip alabileceğim yer var mı?Ben bulamadım.Türkçe siteler var fakat satın alma işlemlerini gerçekten anlamış değilim.

Teşekkür ederim

Mesaj madHatter tarafından 31.12.2006 (10:39) yeniden düzenlendi..
Old 31.12.2006   #5 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Görsel: 1

Benim görüşüm, onu satın alamayacak olmanız, ona bakarak aynısını yapmanıza haklılık kazandırmaz. Hadi onu da yaptınız diyelim, en azından "sitemizi tamamen kendimiz hazırladık" dememeliydiniz. Hadi bunu da diyecekseniz "altyapısını tamamen biz hazırladık" diyebilirdiniz. Ve (...) koymak yerine direkt yaptıklarınızı yazsaydınız. Zaten onlarca şey yapılmadı, kodlama, tasarım ve içerik. Bunun için (kodlama, ... vs) yazmaya gerek yok diye düşünüyorum ben.

Bu olayda benim dikkatimi çeken şey, hem lisanslı CD lere destek veriyoruz deyip yasal olmayan bir şey yapmanız, hem yasal olmayan bir iş yapıp, yapılan işin kendi kreatif zekanızın eseri olduğunu ima etmeniz, hem de tüm bunlara rağmen "sizce elimizden tutan olur mu?" sorusunu yöneltmeniz. Benim bu soruya yanıtım, tamamen özgün olmayan böyle bir proje için üçüncü sınıf hosting firmalarından başka sponsor bulamazsınız. Yine de bunlar benim görüşüm. Madem orjinal CD almayı destekliyorsunuz, o halde oyun sitelerinin Türkiye distribütörlüğünü yapan firmalarla temas kurmalısınız. Fakat bunun için de sağlam hitiniz olması lazım. Bu şekilde belki reklam alabilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun için de önce sağlam hit lazım diye düşünüyorum. Zamanında kişisel bir projem için günlük tekil hiti 8-9.000 ziyaretçi olan bir sitede 468*60 banner reklam vermek için benden aylık 1.000 YTL talep etmişlerdi. Ki meşhur da bir siteydi. Bu parayı talep edeblimek için en az 5.000 tekil hit olması lazım diye düşünüyorum.

Sevgiyle..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 31.12.2006   #6 (permalink)
madHatter

madHatter's Avatar

.....yapıp, yapılan işin kendi kreatif zekanızın eseri olduğunu ima etmeniz...

hocam bi üst mesajımda sanırım bunun cevabını verdim.Sende haklısın ama dediğim gibi bunu alabileceğim bir yer göster bana sadece parayı havale edeyim tm gelsin.

siteyi tanımlarken yanlış kelimelerde kullanmış olabilirim onun içinde özür diliyorum.

sponsorluk işine gelince ;
yaşımın küçük olmasına rağmen(17) bu işin ardını bırakmak istemiyorum.zaten büyük bi ekibimiz var, sadece ben değilim.bize şuana kadar yardımcı olan gerçekten büyük yerler var(mix.gen.tr) fakat nereye kadar.kendimiz birşeyler yapmak istediğimiz için sponsor arıyoruz.
bir metin hazırlayıp gerekli firmalara mail atmayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir
Old 31.12.2006   #7 (permalink)
XXL

XXL's Avatar

Yer: Antalya

benim önerim ucuz ve güvenli bir hosting alman ve şimdilik bu işi hobi olarak bırakman en azından öss için (eğer hazırlanıyorsan)
ama sen yoo ben ikisini de yaparım diyorsan. önce sitenin tsarımını değiştir. daha anlaşılır ve karışık olmayan bir tasarım yap. ardından içeriği devamlı güncel ve elle tutulur şeylerle doldur. destek için Google reklamlarından faydalanabilirsin. reklamları uygun yerlere yerleştirip tıklanma oranını yükseltirsen en azından hosting masrafını çıkarırsın.
veya david wenhamın dediği gibi 3. sınıf bir hosting firmasından destek alabilirsin. en azından adını duyurup amacına doğru giden yolda adımlarını sağlamlaştırana kadar.
XXL şu an çevrimdışı  
Old 31.12.2006   #8 (permalink)
madHatter

madHatter's Avatar

@xxl yorum için teşekkür ederim ama bu işin arkasında sadece ben yokum biz 7 kişilik bir ekibiz.hosting konusunda sponsorluk vs istemiyoruz ki ihtiyacımızda yok

sadece düzenleyeceğimiz turnuva için ödül sponsoru lazım (mouse, ekran kartı, mouse pad pro-gaming ürünleri tarzında)
Old 31.12.2006   #9 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

kaç kişi olduğun fark etmez. sponsor babasının hayrına para dağıtan adam değildir. sponsor arayabilmek için onlara ne verebileceğinizi onların diliyle anlatabilmeniz lazım. bir faaliyet dosyası şart. onun dışında sponsor NİYE size destek olsun? yani yaratıcı birşey yapmıyorsunuz. tamamen oyun oynama üzerine. o zaman reklam olayını sponsor olan şirketin istekleri doğrultusunda dahil etmeniz gerek. etkinliklerde sponsor logolarını gözle görünür yerde tutmanız şart. sponsora etkinliklerin videolarını falan belgelemeniz gerekir. sonuçta onlar da bu işi kendilerinin bir tanıtımı olarak görürler.
Old 01.01.2007   #10 (permalink)
mow

Yer: İzmir

geçelim sponsorluk dosyasını ortak olun demek için birkaç kez fizibilite raporu hazırlamış olmama rağmen, yaşım müsait olmasına rağmen, cebimde start-up için para olmasına rağmen 20 kişilik üst düzey bir ekibim olmasına rağmen, araya hatırlı kişileri sokmama rağmen, belirli bir bilinirliğim olmasına rağmen, herşeyi her yönden kaliteli yapmama rağmen, bu ülkede oyun dergisi konusunda bile bir tekel varken, ben kendi markamı, kurumsalımı profesyönel düzeyde yaratmış olmama rağmen, oyun oynayan insanların %98'inin oynadikları oyun ve bunun ekipmanları için para ödememesi yüzünden, sürekli crack arayıp soran abeci (sen anlarsın bu terimi) ve beleşçi oyuncu kitlesi var oldukça ve bu kitle kendi harcamasını ailesinden temin eden 10-16 yaş grubuna dahil oldukça maalesef sen bireysel çabalarınla sponsor bulamazsın.

Normal yollardan bulursan seni tebrik ederim, yaş itibari ile abin sayılırım benden sana tavsiye bu yaptığın şeyler yeterli daha ileriye gitmeden dersinden ailenden sosyal hayatından daha fazla geri kalmadan tadında bırak hayatta çok şeyleri boşuboşuna pas geçersin...

Tabiki bunlar büyük düşünüyorsan geçerli, orda burda online bilgisayar mağazaları var bu ufak tefek mouse tur paddir kasadır isteyebilirsin ve verirlerde sadece telefon açıp düzgün konuşman bile yeterli olabilir. Ha bunlar için ben yerinde olsam siteme banner değil linkini bile koymam madem 7 kişiyiz bir ay kenara 30-40-50 ytl koyalım veya iki ay 20 ytl, ödülü kendimiz alalım derdim abuk gubuk adamlarada minnet etmezdim.

elime yapıştı 3-4 aydır mousemafia clanına bir adet cod sunucusu verecektim illaki devam edicem diyorsan belki size de iskonto (indirim) yapabilirim.

Mesaj mow tarafından 01.01.2007 (01:04) yeniden düzenlendi..
mow şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
olur , tutan , elimizden

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque