Zoque.Forum
»
bir şey nasıl satılır?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Re: bir şey nasıl satılır?
GittiGidiyor'da birkaç tane domain sattım bugüne kadar ve sorun yaşamadım. Ama bir noktada yaşanması mümkün. GG'de siz ilanı veriyorsunuz, açık arttırma bitince kazanan kişinin parayı yatırmasını bekliyorsunuz, tabii bu para direkt size değil havuz hesabına yatırılıyor. Siz paranın alındığını görünce domaini aktarıyorsunuz, alıcı da aldım diye onayı verince para sizin hesabınıza aktarılıyor.
domain aktarımından sonra alıcı onay vermese bile herhangi bir itiraz yoksa üç gün sonra paranız onay gerektirmeden size ulaşıyor. Alıcıyken de bunların tersi ama siz parayı yatırdıktan sonra domain aktarımı olmazsa GG nasıl ikna edilir bilmiyorum. Whois bilgileri ne kadar işe yarar, iade mi edilir, emin değilim. Bu tip bir olay yaşamış olan varsa neler olduğunu öğrenmek isterim aslında.
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Alıntı:
Yazılı sözleşmeler yüzyüze kurulmak zorunda değillerdir. Zira sözleşmeyi kuran kişiler, sözleşme metnini fax, teleks, kargo vb. yollarla birbirlerine ulaştırabilir, imzalanmış sözleşmeyi birbirlerine gönderebilirler. Daha da güvenli bir sözleşme kurmak için taraflar, sözleşmeyi notere tasdik ettirebilecekleri gibi; sadece sözleşmenin imza kısmının da tasdiğini noterden yaptırabilirler. Bu şekilde sözleşme, çok güçlü bir ispat aracı haline gelir.2- Bahsi geçen satım işlemleri Vergi Hukuku açısından "süreksiz satış" ya da "geçici satış" olarak sınıflandırıldığından, bu gibi satım işlemlerinizde Vergi Hukuku çerçevesinde bir yükümlülüğünüz oluşmaz (KDV, Gelir Vergisi vb.). Eğer bu satış işlemini geçici olarak değil, sürekli ve kâr amacı güderek yapıyorsanız vergi yükümlülüğünüz gündeme gelecektir. |
||
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kargo şirketleri böyle bir hizmet sunsa süper olur. Yani para taşısa.
Mesela kargo şirketine ürünü veriyoruz ve alınacak tutarı beyan ediyoruz, (gönderilecek ürünün seri numarasını da tabiki). kargo kişinin eline ulaşınca önce kuryenin yanında ürünü inceliyor. Problem yoksa parayı veriyor kargo da parayı gönderene ulaştırıyor. Hatta ileride yaygınlaşıp kargolar kredi kartına taksit filan da yapar ![]() Yasal olur mu bilemiyorum ama güzel olacağı kesin.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
yıl : 2008
sahibinden.com a urun detaylarını girdikten sonra eşyayı sahibinden.com a gönderiyorsunuz.. GET yontemi ile (Guvenli E-Ticaret) karşı tarafta siteye parayı yolluyor. bir nevi emanetçi dükkanı... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!