Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » bir şey nasıl satılır?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.01.2007   #1 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
bir şey nasıl satılır?

bu işin raconu nedir?

diyelim ki; ankara'da oturan birine bir fotoğraf makinesi satacağım. önce parayı mı istemeliyim? o bana parayı yolladığı halde benim ona makineyi göndereceğim ne malum ya da tam tersi, benim ona kargoyu yolladığım halde onun bana paraya göndereceği ne malum..

nasıl yapıyorsunuz böyle işleri?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.01.2007   #2 (permalink)

genom's Avatar

Yer: izmir
Re: bir şey nasıl satılır?

En güvenlisi ebay yada gittigidiyor.com tarzı siteleri kullanmak.Bir arkadasım ingiltereden bir adamla anlastı sözle 300 dolara iyi bir laptop göndericekti adam, arkadasımızı uyarmamıza rağmen bizi dinlemedi adama parayı gönderdi sonuç ise pek iç açıcı değildi..arkadaşımız uyarılarımıza rağmen dolandırıldığını ancak laptop gelince anladı.Bu hikayeden benim çıkardığım ders ne derseniz bence malı görmeden denemeden almayın bana göre en iyi yöntem yüzyüze ticareti gerçekleştirmek.
genom şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.01.2007   #3 (permalink)
oky

oky's Avatar

bu bilgi için teşekkürler.

ancak benim öğrenmek istediğim daha çok para işlemlerinin hangi metodla halledildiği, karşılıklı güvenin (maddi açıdan) nasıl kurulduğu, vs

kısacası satanın biz olduğunu düşünelim
Old 11.01.2007   #4 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

netten bir çok ansiklopedi,kitap,dergi, elektronik eşya,vs vs. sattım. hala da satmaktayım.
bu konuda forumların etkisi de fazla oldu.
önce kişiyle e-posta sonra -varsa MSN adresinden- temas kuruyorum.
alıcı kişiye banka hesap numaramı,cep telefonu numaramı (faturalı turkcell hat) ve ev adresimi veriyorum. ve eğer ürünü beğenmezse iade edebileceğini de söylüyorum.(bir kaç gün içinde) para tekrar eft yada havale ile kişinin banka hesabına da yollanıyor tabii ki
kişiden ürünü göndereceğim adresi alıyorum.
sonra parayı yatırdığı an gidip ürünü kargoya teslim ediyorum.ben ilk önce para banka hesabıma yatarsa ürünü gönderiyorum,alışverişlerimde temel prensip bu.
(kargo parası alıcıya mı yoksa bana mı ait olacağı konuşuluyor tabii)
ben şu ana kadar bu ticarette hiç bir sorun yaşamadım.ne geri ürün iadesi ne de ürün ile ilgili bir sorun hatta telefon numaramı verdiğim bazı alıcılar zaman zaman tekrardan arayabiliyor.

güven ortamı şöyle oluşuyor diyelim ben üçkağıt yaptım parayı aldım ama adama ürünü göndermedim ama alıcıya zaten ev adresim, faturalı hattım gibi bilgileri veriyorum ve gidip sadece telefon numarasına bağlı olarak turkcell'e şikayette bulunup bilgi alabilir.
yanlış bilgi verenler yok mudur? büyük ihtimal vardır.
Old 11.01.2007   #5 (permalink)

Paypal
parayi aldiktan sonra bloke edebiliyor yollayan kisi. ancak para sizin hesabinizda bloke edilmis oluyor. boylece esyayi aldigi zaman parayi geri cekme gibi bir sansi kalmiyor. Ha o bloke islemini iptal etmeden siz de parayi alamiyosunuz. genelde karsi taraf esyayi aldigi zaman bloke islemini kaldiriyor, siz paraniza kavusuyosunuz. olay cozulmezse, yani taraflardan birisi acgozluluk ederse, sikayette bulunup cozum arayabiliyorsunuz. esyayi yollarken yanliz yolladiginiza dair bir belge alin daima. eger bir sorun olursa, gidip kargo sirketinden teslim edildi yazisi alip Paypal a gonderirsiniz, onlar da sizin bloke edilmis paranizi verirler. aynisi obur taraf icin de gecerli. yani eger esyayi almamissa, bir kac gun icinde Paypal'a gidip sizi sikayet ediyo. bunun sonucunda size bir uyari geliyor, paranin geri yollanmasini onayliyor musunuz seklinde. ya onayliyorsunuz, ya da gerekli bilgiyi verip sonraki asamaya geciyorsunuz. eger esyayi almadiysaniz, tekrar Paypal'a ulasip paranizi geri almaniz mumkun.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2007   #6 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Gönderi çeki, yazılı sözleşme, irsaliyeli fatura gibi belgeler ile söz konusu nakit ve mal / hizmet transferlerini hukukî kayıt ve güvence altına almanız mümkündür. Özellikle yazılı sözleşme, en etkin ve güven verici yöntemdir. Borçlar Hukuku içinde uzaktan satış sözleşmesi veya mesafeli satım sözleşmesi olarak adlandırılan bu sözleşme türü ile hem siz hem de müşteriniz, güven içerisinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2007   #7 (permalink)

Yer: Viyana

türkiyeden ebay sitesinden birseyler satin alip satilabiliniyormu?
mahmut şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2007   #8 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Alıntı:
mahmut tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
türkiyeden ebay sitesinden birseyler satin alip satilabiliniyormu?
benim bildiğim hayır ama oluyorsa da astarı daha pahalıya mal olur. vergi oranları yüzünden.
Old 11.01.2007   #9 (permalink)

"aLiKaYHaN"'s Avatar

Yer: Ankara - Adana

GittiGidiyor'da kişiye özel açık arttırma başlatmak bir çözüm olabilir. GG gerçekte böyle bir seçenek sunmuyor ancak ürün başlığına falancaya özel yazarsanız da diğer kullanıcılar katılmıyorlar zaten olaya. Listeme ücreti ve komisyon veriyorsunuz ama en azından garanti bir şekilde paranız banka hesabınıza yatıyor, ürün sağsalim elinize ulaşıyor ya da ulaşmıyor, paranızı GG'nin havuz hesabından geri alıyorsunuz.
Old 11.01.2007   #10 (permalink)
oky

oky's Avatar

toparlayalım;

- alışverişten önce kişilerin adres bilgilerini almak, yine de çok sağlıklı bir yöntem gibi görünmüyor. belki en fazla içimizi rahatlatır çünkü üçkağıt yapmak isteyen kişi zaten bunları çok önceden düşünmüş ve önlemini almıştır.

-Paypal ve gittigidiyor'un mantıkları sanırım birbirine paralel. kargo'yla gönderilebilecek ürünler için ideal görünüyorlar ancak elle tutulmayan, sallıyorum ekşi sözlük hesabı, domain gibi alım-satımlarda, kargo gönderim belgesi olmayacağı için, yine işe yaramıyor?

-yazılı sözleşmeyi ise tam anlayamadım. yani kontrat imzalamak gibi mi? eğer öyle ise zaten bu işlem yüzyüze yapılacağı için hiç gerek kalmaz, hazır yüzyüze gelmişken alışverişi sağlam bir şekilde yapıp işini halledersin?

ve bir sorum daha olacak; tüm bu işlemler yasal mı?
yani birine bir şey satarken devlete vergi vermemiz gerekmez mi?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

satilir , nasil , sey

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 21:08.