|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: Telekom Yurtdışı Hat Kapasitesi 51 GBps Olmuş. Fakat, hala Yurtdışı 30 GBps
Türk Telekom, artık Oger Telecom'un bir şirketi ve özel bir şirket. Bu sebepten bu olayların artık "Komik ve acı bir TÜRKİYE gerçeği" ile alakası yok. Şimdi anlaştık umarım..
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Sonuçta TEKEL veya diğer bir değişle "kurumsal monopol" (devlet tarafından monopolleştirilmiş). Monopol basit anlamıyla, "bir tek satıcı ve çok fazla alıcı" demektir. Şimdi anlaştık umarım ...
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
ben de diyorum, bu internet neden bu kadar yavaşladı...
dedim, acaba kötü hava şartları mı?! (dial-up'ta yaşadığımızdan )neyse, sağlık olsun.
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Alıntı:
![]() Elektrik, şehir suyu, telefon, demiryolu taşıMacılığı gibi belirli bazı faaliyetleri veren şirketler monopol olmak zorundadır. (İSKİ, AYEDAŞ, TCDD..) Superonline, ADSL hizmeti vermek için yeni fiberoptik kablolar çekemez, sokakları kazıp hat çekemez veya herhangi bir su firması özel baraj yapıp su boruları döşeyemez. Bu sebeplerden ötürü TT tekel olmak zorunda. Hizmetinin kalitesi hakkında zaten tartışmaya gerek yok. Kötülüğü konusunda herkes hemfikir zaten. Ama yine başa dönüyorum. Bu olayların Türkiye ile hiç bir alakası yok. Türkiye'nin ülke olarak bir suçu yok. O yüzden de bu konuya "Komik ve acı bir TÜRKİYE gerçeği" demeye gerek yok..
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
monopol olayinda ayni fikirde degilim. almanya'da su idaresi haricinde neredeyse tüm hizmetler icn belli bir rekabet ortami dogmus durumda. hatta alman hükümeti enerji sektöründe yeterli rekabet ortami olmamasi, firmalarin danisikli dögüsle fiyatlari yüksek tutmasini daha fazla göz yummak istemediginden, bu sektöre girmeyi planliyor.
ayrica Telekomünükasyon alaninda bir sürü firmanin kendi özel fiberoptik kablolari var. Telekom da hatlarinin belli bir miktarini diger ufak Telekom. firmalarina satmak zorunda. hatta kimi araci (reseller) firmalar Telekom'dan daha uygun sartlara telefon ve internet baglantisi da saglayabiliyor. bundan 5-6 sene öncesine kadar internet fiyatlarinda almanya avrupa'nin en pahali 2. ülkesi durumundaydi. fakat politikacilarin konu hakkinnda gösterdikleri duyarlilik ve teknoloji savasinda özellikle amerika'nin arkasinda kalmamak istememelerinden dolayi su an ülkenin büyük bir bölümüne ucuza ve yüksek hizda internet erisimine sahip olmak mümkün. bunda da yapilan en önemli adim telekomun monopollügüne son verekek, diger firmalarin bu pazara girmelerini saglamak oldu. türkiye'de ise ülkenin en cok yapan kuruluslarindan birisi, özellestirme adi altinda bir firmaya satildi. aynin tas, ayni hamam... kalite icin belli bir rekabet ortaminin yaratilmasi sart.
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Türk Telekom ’un kendi sitesinde yurtdışı çıkışlarının biraz daha yükseldiğini gördüm.
Mevcut Yurtdışı Bağlantı Toplamı 68.420 / 68.420 Gbps (Geliş / Gidiş) olmuş. Damla damla yükseltiyorlar ama olsun bu da bir gelişme ![]() http://www.turktelekom.com.tr/webtec...p?sayfa_id=208
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
hala , fakat , olmus , gbps , kapasitesi , hat , yurtdisi , telekom |
|