Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » gittigidiyor.com'un vurdumduymazlığı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.03.2007   #11 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul
Re: gittigidiyor.com'un vurdumduymazlığı

Alıntı:
eqZo tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Yakın zamanda,

http://www.gittigidiyor.com/main/yar...ain.php?cat=kc şu sayfasında
Orjinal ürün harici kopya ürün satmanın sitede yasak olduğu, yasal mercilere hukuki başvurularda bulunacağından bahsediliyordu. (belki sayfası değişmiş olabilir, ama bulamadım)

Yanılmıyorsam, Armani gözlüğü ile bir örnek verilmişti.

Şuan için yazı kalkmış gözüküyor.
Şöyle bir madde var.

Alıntı:
Hangi ürünler replika veya taklit olarak nitelendirilir?

Gerçek üreticisinin ve marka sahibinin üretmediği veya izni olmaksızın üretilen ürünler, replika/taklit ürünlerdir ve GittiGidiyor'da listelenmesi yasaktır.

Örneğin Chanel marka bir güneş gözlüğü, Chanel firmasının haricinde veya Chanel markasının izni olmadan bir başka yerde üretildiyse bu ürün replika/taklit üründür
Satıcılar kullanıcı sözleşmesini onayladığına göre GG her hangi bir hukuki problemde bu sözleşmeyi gösterir ve işin içinden sıyrılır. Zihniyet bu olsa gerek. Youtube açılan davaları biliyorusunuz, örneğin bu Chanel markası GG dava açabilir yasa dışı kopyalanan ürünleri satışına aracı oluyorsunuz diye !!!
arsende şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.03.2007   #12 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
arsende tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Satıcılar kullanıcı sözleşmesini onayladığına göre GG her hangi bir hukuki problemde bu sözleşmeyi gösterir ve işin içinden sıyrılır.
Bu aşamada sözleşmeyi gösterip sıyrılabileceğini sanmıyorum. Sözleşme sayesinde satıcının taklit ürün satıyor olması gittigidiyor'a ürünün satışını bilmediği sürece bir problem yaratmaz; ancak alıcı gittigidiyor'a bu durumu şikayet etmesine rağmen satıcı satışını devam ettirebiliyorsa, bu durumda gittigidiyor buna resmi olarak izin veriyor anlamına gelir. Sözleşmenin ilgili maddesi uyarınca aslında bu satıcının hesabının kapatılması gerekir çünkü satılan ürünlerin kontrol edilmemesini suistimal etmiştir. Ayrıca taklit ürün satmak ve üretmek zaten kanuna aykırı bir eylem(?)... bunun tartışması olur mu? Türkiye'de ticaret ahlakı hem satıcının "kim nereden bilecek yaa" şeklindeki hem de alıcının "ya ne uğraşıcam şimdi bu adamlarla" şeklindeki düşünce yapıları sayesinde maalesef acayip bir durumda. Hele ki internet söz konusu olunca "internette etik kuralları kim belirliyor kardeşim" yaklaşımı benim çok takdir(!) ettiğim bir düşünce tarzı. Ahlak, internette şekil değiştiriyor sanki...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.03.2007   #13 (permalink)

sahip's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
heady tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bu aşamada sözleşmeyi gösterip sıyrılabileceğini sanmıyorum. Sözleşme sayesinde satıcının taklit ürün satıyor olması gittigidiyor'a ürünün satışını bilmediği sürece bir problem yaratmaz; ancak alıcı gittigidiyor'a bu durumu şikayet etmesine rağmen satıcı satışını devam ettirebiliyorsa, bu durumda gittigidiyor buna resmi olarak izin veriyor anlamına gelir. Sözleşmenin ilgili maddesi uyarınca aslında bu satıcının hesabının kapatılması gerekir çünkü satılan ürünlerin kontrol edilmemesini suistimal etmiştir. Ayrıca taklit ürün satmak ve üretmek zaten kanuna aykırı bir eylem(?)... bunun tartışması olur mu? Türkiye'de ticaret ahlakı hem satıcının "kim nereden bilecek yaa" şeklindeki hem de alıcının "ya ne uğraşıcam şimdi bu adamlarla" şeklindeki düşünce yapıları sayesinde maalesef acayip bir durumda. Hele ki internet söz konusu olunca "internette etik kuralları kim belirliyor kardeşim" yaklaşımı benim çok takdir(!) ettiğim bir düşünce tarzı. Ahlak, internette şekil değiştiriyor sanki...
işte biz de heady' nin bu anlattığının üzerine tepkimizi koyalım.
burada gg müşterinin şikayetini araştırmıyor, umursamıyor. yoksa elbette bir çok insan sahte vesaire ürün satmaya çalışabilir. buraya kadar gg nin sorumluluğu yok.
ama alıcı üründe sorun var diyor. sen git yeniden rafa koy.

insanlar/ hizmetler tepki görmedikçe daha da kötüye gideceklerdir, gerek bireysel gerek gg gibi kurumsal.
sahip şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2007   #14 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1

Alıntı:
sahip tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
işte biz de heady' nin bu anlattığının üzerine tepkimizi koyalım.
burada gg müşterinin şikayetini araştırmıyor, umursamıyor. yoksa elbette bir çok insan sahte vesaire ürün satmaya çalışabilir. buraya kadar gg nin sorumluluğu yok.
ama alıcı üründe sorun var diyor. sen git yeniden rafa koy.

insanlar/ hizmetler tepki görmedikçe daha da kötüye gideceklerdir, gerek bireysel gerek gg gibi kurumsal.
Burada aslında şirketler ve olaylardan ziyade genel olarak tüketici bilincinin oluşması gerekiyor. Çünkü şirketler büyüdükçe ve tekelleştirkçe müşterilerin isteklerine ve sorunlarına kulaklarını tıkıyorlar.

GG bunun en önemli örneği.

Bahsedildiği gibi sahte ürün satmak satıcıyı bağlayan bir konudur. Ama satıcıyı ve ürünü örnek göstererek ihbar edilmesi halinde hala satışına izin veriliyor ve bu bahsi geçen firma bu işten para kazanıyorsa orada bir sorun vardır.

Ürünü iade etmedim hala 1 günüm daha var elimde, satış sayfasının ve gg ile yaptığım yazışmalar da elimde. GG'un bunu görmezden gelip bu işten çıkar sağladığı da açık, bu konuda hukuki olarak ne yapılabilir?

Ayrıca, bu akşam da bir yazı hazırlayıp hem kendi bloguma hem buraya koyacağım. İsteyen arkadaşlar kişiselleştirip kendi sayfalarında da yayımlayabilirler. Böylece bahsedildiği gibi bir sonuç da alabiliriz.

İlgilenenlere teşekkürler.
Old 22.03.2007   #15 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169

saniyorum gg teknik destek/hizmet konusunda büyük problemler yasiyor. bunun problemini personel eksikligi diye tahmin ediyorum, daha dogrusu ümid ediyorum.

gg'ye satis ortakligi icin yaptigim basvuru 5 ay gecmesine ragmen yanitlanmayinca, durumu sormak amaciyla yeni bir eposta gönderdim. gelen yanit sitemin kabul edilmedigi yönünde oldu. aradan birkac hafta gectikten sonra, bu konuyla ilgili daha ayrintili yanit almak icin yeni bir eposta gönderdim. bu sefer ise siteniz zaten kabul edilmis yanitini aldim. devaminda biri ayni gün olmak üzere 2 epostadaha aldim. ilki yasanan hatadan dolayi üzüntü dile getiriliiyordu. son eposta ise yasanan hatayi telafi etme amaciyla tiklama oranin yükseltildigini belirten ve herhangi bir soru ve öneri durumunda kendilerine geri dönebilecegim bir eposta adresini de iceriyordu. buraya kadar hersey cok iyi derken, son eposta gönderdigime hala daha yanit bekliyorum. 1 hafta oldu.

bu arada birisi konu icinde ebay'mi dedi? ebay'in geliyor demek, ebay resmi ödeme araci Paypal'inda geliyor olmasi demek. yani Paypal'da biriken paralari kendi bankamiza gönderebilecegiz. son olarak ebay'in almanya aff. programinin bir benzeri türkiye icin de uyarlanirsa, harika olur tabii.
Old 22.03.2007   #16 (permalink)

arsende's Avatar

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
saniyorum gg teknik destek/hizmet konusunda büyük problemler yasiyor. bunun problemini personel eksikligi diye tahmin ediyorum, daha dogrusu ümid ediyorum.

gg'ye satis ortakligi icin yaptigim basvuru 5 ay gecmesine ragmen yanitlanmayinca, durumu sormak amaciyla yeni bir eposta gönderdim. gelen yanit sitemin kabul edilmedigi yönünde oldu. aradan birkac hafta gectikten sonra, bu konuyla ilgili daha ayrintili yanit almak icin yeni bir eposta gönderdim. bu sefer ise siteniz zaten kabul edilmis yanitini aldim. devaminda biri ayni gün olmak üzere 2 epostadaha aldim. ilki yasanan hatadan dolayi üzüntü dile getiriliiyordu. son eposta ise yasanan hatayi telafi etme amaciyla tiklama oranin yükseltildigini belirten ve herhangi bir soru ve öneri durumunda kendilerine geri dönebilecegim bir eposta adresini de iceriyordu. buraya kadar hersey cok iyi derken, son eposta gönderdigime hala daha yanit bekliyorum. 1 hafta oldu.

bu arada birisi konu icinde ebay'mi dedi? ebay'in geliyor demek, ebay resmi ödeme araci Paypal'inda geliyor olmasi demek. yani Paypal'da biriken paralari kendi bankamiza gönderebilecegiz. son olarak ebay'in almanya aff. programinin bir benzeri türkiye icin de uyarlanirsa, harika olur tabii.
Evet, Ebay geliyormuş CHIP dergisin haberi ancak haber de geçen 15 Mart tarihi geçti, henüz bir gelişme yok sanırım.. Ebay' ın "tr" li alan adı başkasının elindeymiş isim değiştireceklerini hiç sanmıyorum belki bu alan adı yüzünden gecikmeler olmuştur. GG ve Ebay stratejik ortaklık yapmışlar.

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=3357

ve Türkiye de bir çok işletme; ödemeler, satış veya satışlarında yardımcı olacak reklam vb. konular çıkarları olduğu için çok hızlı ve hizmet vermekte ve bu konuda yapılan hataları hemen kabul etmektedirler. Asıl konumuzda geçen olmumsuzluklar her zaman geri plana atılıyor. Bu açıdan değerlendirirsek size verilen GG hesabı ve ekstra oran çok normal geliyor.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2007   #17 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1

Daha önce de Google türkticaret'le işbirliği yapacak diye haberler çıkmıştı neyse ki böyle bir hatalı hamle olmadı. Ama eBay'in gittigidiyor'la işbirliği yapması çok gereksiz olur.

eBay zaten Türkiye'de de bilinirliği olan bir marka. Ayrıca çevrimiçi alışveriş konusunda bir çok Türk firması imaj olarak zedelenmiş durumda. GG'nin de hali ortada. Yabancı bir marka ile pazara girmek daha avantajlı olur diye düşünüyorum.

Son olarak demek istediğim şey: Bir ebay'i uyarsın!
Old 22.03.2007   #18 (permalink)

manhem's Avatar

Merhabalar,

Yaklaşık bir senedir Gitti Gidiyor'dan alışveriş yapıyorum. Bazı koleksiyonlarımı satmaya karar verdiğimden beri son bir kaç aydır da gayet aktif kullanıyorum. Bu sırada bayağı tecrübem olmuş oldu. Yukarıda sayılan özelliklere sahip bir çok ürün var Gitti Gidiyor'da. Bunların önemli bir bölümünde replika olduğu orijinal olmadığı belirtiliyor. Ama bazı şark kurnazları da sanki herşey normalmiş gibi ilanlar çıkabiliyorlar. Ama zaten anlaşılabiliyor. Aslında bu duruda mağduriyet yaşamamanız için birçok yol var.

Bir örnekle açıklayayım. Şu ilana bakalım: MONT BLANC KALEM - ORJİNAL KUTUSUNDA

Bir kalem koleksiyoncusu olarak bu ilana balıklama atlayabilirim. Zira ilanda "ORİJİNAL KUTUSUNDA" ibaresi geçiyor. Oysaki gerçek çok farklı. Bilindiği gibi Mont Blanc dünyanın en prestijli ve üst sınıf kalem markası ve en ucuz kalemleri 500-600 YTL'den başlıyor. Doğal olarak bu ürünün fiyatı pek mantıklı değil. Sonradan isyan ettiğinizde satıcı "ilanında asla ürünün orjinal olduğunu iddia etmediğini, size kutusun orjinalliğinden bahsettiğini" (Orjinal Kutusunda ) söyleyecektir.

Mağdur olmamak için yapacağınız en önemli şey satıcı ile mutlaka iletişime geçmek olacaktır. Ben her alacağım üründe satıcılarla defalarca mesajlaşıyor, herşeyin yolunda olduğundan emin olmadan ürünü almıyorum. Zaten satıcı mesaj yoluyla size taahhüt vermiş oluyorsa sorun yok demektir. Zira aksi bir durumda elinizdeki mesajlar kanıt olacaktır.

Bir başka önemli konu ise ürün onayı. Ürün elinize ulaştığında heyecanla kargocuyu yollayıp, hemen siteye koşup onaylamak zorunda değilsiniz. Paketi kargocunun yanında açın, test edin, her şey yolundaysa onaylayın. Yoksa zabıt tutturup, iade edin. Ürün düzgün gözüküyor olsa bile olası sonradan ortaya çıkacak durumları engellemek için onayı biraz bekletin. Herşeyden iyice emin olun, sonra onayı verin.

Gerçek hayatta olduğu gibi sana ortamda da ticaret ahlakı'nı bırakın insani olarak da ahlakı olmayan, kolay yoldan para kazanma derdinde, bu uğurda oldukça yol almış insanlarla karşılaşabilirsiniz. Önemli olan bilinçli olup, tedbiri elden bırakmamak.

Son olarak tavsiyem: Alıcı veya satıcı farketmez hangi pozisyonda olursanız olun mutlaka muhatabınızla iletişim kurun.
manhem şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2007   #19 (permalink)

arsende's Avatar

@manhem konu genel olarak "gittigidiyor.com'un vurdumduymazlığı" siz örnek verdiğiniz ürünü veya farklı bir ürünü replika olduğunu ve orjinal ibaresi ile satıldığı bildirin. O an başlayacak süreç içinde yaşayacaklarınız bizim genel olarak tartıştığımız şeyler.

Bir çok ürün fiyat başta olmak üzere kendi ele veriyor ama şüphesiz her ürün için geçerli değil.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 22.03.2007   #20 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Aslında bu yazıyı yazmayacaktım, ancak gittigidiyor hakkında konusuluyorsa bende bir iki cümle eklemek istedim.

GG, ucuz fiyatları ürünleri bulabileceğiniz ve geniş ürün yelpazesi olan bir site. Kendi anlayışı ile güvenli alış-veriş sistemi geliştirmiş. Buraya kadar herşey güzel. Ancak, gelen ürünün faturası var mı? Kaçak mal satımı yapılıyor mu? Fason diye tabir ettiğimiz ürünlerin GG'deki adet olarak ortalaması ne kadar?

Bu soruları sorunca büyük bir vergi kaçakcılığının olduğunu görüyprum açıkcası. Çoğu ürün faturasız satılıyor, garantisi yok. Yurtdışından getirdiğiniz bir laptop'u kolaylıkla satabilirsiniz, sadece ilan vermeniz yeterli. Çalıntı mallar da aynı şekilde, engelleme yok. Nerden bilebilirsin ki çalıntı olduğunu. Bazı insanlar bu ürünleri bilerek alıyorlar. Çoğu kişi GG'den bunları alıp dükkanlarında satıyorlar. Sahte (Fason) ürünlerde cabası...

GG'nin en büyük potansiyelini bence bunlar oluşturuyor. Kolay yoldan istediğiniz ürünü bu şekilde bulabilirsiniz, üstelik çok çok uygun fiyata ve garantisiz!

GG'de orjinal, faturalı ve garantili ürün satan kişilerin sayısını çok merak ediyorum. GG'de yasal boşluklar olduğunu düşünüyorum. Umarım internette hukuk ile biraz kontrol altına alınır ve bu tip olaylarda azalma yaşanır. Ama maalesef şuan telef haklarına takmış moddayız (mp3 siteleri) ve bu tip olayları görmezden geliyoruz.
burakozgur şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

vurdumduymazligi , gittigidiyorcomun

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden