Alıntı:
manhem tarafından gönderilen mesaj:
MONT BLANC KALEM - ORJİNAL KUTUSUNDA
Bir kalem koleksiyoncusu olarak bu ilana balıklama atlayabilirim. Zira ilanda "ORİJİNAL KUTUSUNDA" ibaresi geçiyor. Oysaki gerçek çok farklı. Bilindiği gibi Mont Blanc dünyanın en prestijli ve üst sınıf kalem markası ve en ucuz kalemleri 500-600 YTL'den başlıyor. Doğal olarak bu ürünün fiyatı pek mantıklı değil. Sonradan isyan ettiğinizde satıcı "ilanında asla ürünün orjinal olduğunu iddia etmediğini, size kutusun orjinalliğinden bahsettiğini" (Orjinal Kutusunda  ) söyleyecektir.
|
Eğer Mont Blanc bir marka ise (bilmediğim bir konu olduğu için söylüyorum), Mont Blanc Kalem dediğiniz zaman anlaşılacak şey orijinal bir Mont Blanc Kalem değil midir? Neden bir daha özellikle orijinal olduğunu belirtmek gerekir? Eğer böyle bir ortamda alış-
veriş yapmaya çalışıyorsak zaten "vay halimize" değil midir?
Alıntı:
|
Bir başka önemli konu ise ürün onayı. Ürün elinize ulaştığında heyecanla kargocuyu yollayıp, hemen siteye koşup onaylamak zorunda değilsiniz. Paketi kargocunun yanında açın, test edin, her şey yolundaysa onaylayın. Yoksa zabıt tutturup, iade edin. Ürün düzgün gözüküyor olsa bile olası sonradan ortaya çıkacak durumları engellemek için onayı biraz bekletin. Herşeyden iyice emin olun, sonra onayı verin.
|
Ben de zaten onay vermedim, iade amaçlı durdurdum ama esas konu ortada bariz bir şekilde orijinal olmayan ürün satıcıları var, bunların ihbar edilmesine rağmen GG tarafından bu insanlara müsaade ederek, yaptıkları satışlardan
komisyon kazanmaya devam etmesidir.
İlginize teşekkür ediyorum, başka dertlerden muzdarip olan arkadaşlar tavisyelerinizi dikkate almalıdırlar fakat burada konumuz GG'nin olaylara bakışı, yoksa her yerde dediğiniz gibi kendini çakal zanneden bir takım tipler olacaktır.