|
|
#1 (permalink) |
|
gittigidiyor.com'un vurdumduymazlığı
Son bir kaç aydır yaşadığım olaylar, bir kaç uzmanla birlikte "İnternet ve Hukuk" bölümünün gerekliliğini bir kez daha gösterdi. Son olay şöyle; gittigidiyor'da bir ürün beğendim. Bir giyim ürünü, fotoğrafları, açıklamaları inceledim gayet güzel teklif verdim kazandım. Ürün geldiğindeyse ürünün bahsedilen markada değil de fason üretim olduğunu gördüm. Emin olamadım bu işlerden anlayan bir arkadaşıma da gösterim, dikişleri ve bir kaç başka örneği göstererek bu durumu kanıtladı. Ürünü satana mesaj atıp iade edeceğimi söyledim o da kabul etti. Fakat gittigidiyor a özellikle bu satıcının yasaklı ürün sattığını belirtmeme rağmen onlar bu mesajı iade olarak işleme koydular. Özellikle yasal olmayan ürün olmasına belirtmeme rağmen satış devam ediyor. Gittigidiyor'dan alışveriş yaparken buna dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca, 1) Alıcı iade ederken kargo masrafını ödemek zorunda(ymış). Keyfi durumları önlemek için yerinde bir karar ama sayfanızda yasaklı ürün satılırken sizin bunu önlemek için başka önlemlerde almanız gerekmez mi? Örneğin; gönderilen mesajları ciddiye alıp inceleme başlatmak gibi? 2) Gittigidiyor uyarılara rağmen bunu engellemediği zaman, suç olarak tanımlanan bir fiilden yarar sağladığı için suçlu konumda değil midir? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: gittigidiyor.com'un vurdumduymazlığı
Alıntı:
Gittigidiyor' da 30 dan fazla işlem yaptığım bir site. ancak şunu özellikle belirtmekte fayda var bir çok firma gittigidiyor sitesi üzerinden yasal olmayan satış yapıldığı bir gerçek ve site yönetimi bunu engellemsi durumda ticari kaybı olacağından göz yumduğunu düşünüyorum. Bir örnek, 2 GB SONY MS PRO DUO satın aldım, orginal ve garantsi olduğu söylendi ve dükkan formatılı bir satıc,ı bir şirketi var. Gelen ürün orjinal fakat, ambalaj sahte ve garantisinin olmadığını farkettik, üstelik faturasız geldi. Satıcıdan fatura ve garanti belgesini istedim gönderilmedi. Sonuç olarak bende iade ettim 20 lira fazlası ile teknosa' dan satın aldım. Ürün küçük olduğundan yurt dışından ambalajsız getirilmiş, ambalaj uyduruluş ve garantiliymiş gibi satılıyor, sözde garanti ürünü satan firmadan mış ama fatura bile yok.. Bu ticarete izin veren bir firma nitelikli suç işlemiş olmaz mı ? Nitelikli dolandırıcılık gibi cezası büyük bir suç. !!! (Türk ceza kanunu ayrıca tartışılır ama yeri değil. ) |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yaşadıkların için üzüldüm.
böyle olayları seviyorum, yanlış anlaşılmasın. ama... bunu sitenden de yazsan, bir tane gitmedigitmiyor konulu banner yapsan/ yapsak ![]() tüm bloglar vesaire bir tepki koysak... bak bir daha yapıyorlar mı? ben hazırım. her zaman. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
ben de flash disk almıştım ancak araştırdığımda gördüm ki IBM in öyle bir ürünü yokmuş; zaten kalitesinden belliydi yan sanaii olduğu
sonra farkettim ki 512mb olan flashdisk 120mb dan sonrasını hatalı kaydediyor.öte yandan bu tür ürünleri halihazırda bir çok mahalle dükkanında da bulabilirsiniz. sahte ipodlardan kıyafetlere pek çok ürünün "çakma" varsiyonu mevcut. gittigidiyor sadece onlara aracılık etmiş oluyor ve muhtemelen iyi kar elde ediyordur hem satıcı hem gittigidiyor. önemli oln satıcı tarafından kandırılmamak; yani ucuza aldığınız çakma mp3 playerın sahte olduğunu bilmek; yoksa çok tatsız bir sürpriz olur bu, bu tür durumları önlemek için de gittigidiyor mutlaka bir deneti mekanizması oluşturmalı |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
O zaman başından bu gibi şeyler geçenler buraya yazabilirlerse ben de toparlayıp ortaya bir yazı çıkarmaya çalışırım. Bunu da bloguma eklerim. Arkadaşlardan biri de küçük bir grafik hazırlarsa bunu da dendiği gibi dağıtabiliriz.
Ayrıca, bir benzer ürünü aldığım satıcı inatla ürünün özgün olduğunu söylüyor. Oysa ürün de etiket bile yok... Bakalım bu sorunu nasıl çözeceğiz. Hiç bulaşmamalıydım bu işe. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Baştan sona göz gezdirmeniz yeterli yanlız değiliz!
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=gittigidiyor Ebay da geliyormuş ama yorumlara dikkat işin içinde GG var. http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=3357 |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Yakın zamanda,
http://www.gittigidiyor.com/main/yar...ain.php?cat=kc şu sayfasında Orjinal ürün harici kopya ürün satmanın sitede yasak olduğu, yasal mercilere hukuki başvurularda bulunacağından bahsediliyordu. (belki sayfası değişmiş olabilir, ama bulamadım) Yanılmıyorsam, Armani gözlüğü ile bir örnek verilmişti. Şuan için yazı kalkmış gözüküyor. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!