Zoque.Forum
»
Türk Telekom ABD sunucularına erişim sorunu
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Türk Telekom ABD sunucularına erişim sorunu
Son birkaç saattir özellikle ABD lokasyonlu sitelere erişimde zorluk yaşıyorum. Geç açılıyor veya hiç açılmıyor. Surunla ilgili herhangi bir açıklama yapıldıysa paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Türk Telekom ABD sunucularına erişim sorunu
bizler bu sefer Telekom'un dalgiclarinin grevde oldugu yönünde tahminlerde bulunuyoruz. ayrintilar icin teknoemin'in imzasina bakabilirsin:
http://forum.zoque.net/12220-teknoemin/ Alıntı:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Zannerdersem hala bununla uğraşıyorlar; Telekom Yurtdışı Hat Kapasitesi 51 GBps Olmuş. Fakat, hala Yurtdışı 30 GBps
Türk Telekom CEO su ADSL kullanıcılarının 3.000.000 olduğunu söylüyordu. Basit mantıkla herkesi 256 kbps kullanıyor ve 20 kb veri aldığını düşürsek, 3.000.0000 x 20 = 60.000.000 kb yapar. Yuvarlarsak 60 Gb yapar. Genellikle 1024/256 kotalı kullanılıyor. Bu durumda bu sayı çoşacaktır. Bununla beraber, diğer ISP lerin kullanıcılarını ve Fiber, ATM vb. gibi yollarla internet omurgasına açılanları saymıyorum. Sonuç olarak yurt dışı çıkışımız 100 GB bile mevcut ADSL kullanıcılarına bile yetmeyecek. Ne diyelim, dalgıçlara başarılar ...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
@sargon, insan olasikliklari düsününce ürperiyor birden
![]() ögle vakitlerinde de foruma erisimde problemler yasayanlar olmus. zaten forumun ögle vakitlernde yasanilan hiz artisindan ortada bir anormallik oldugu belliydi, fakat an itibari ile buradaki yogunluktan yola cikarak problemin kalktigini tahmin ediyorum.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bu yazıyı okuyunca bir anda ohbe dedim.... Ortalama 15 dk 700 den aşağı düşmeyen üye sayısı biranda 100 lere düştü... Acaba dedim sandbox'amı düştüm dedim biranda...
Hatta Page Ranking değerlerimden tutunda bir çok şeyi kontrol etmeye bile başladım... Neyse biraz rahatladım... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bence sorun tamamen dalgıçlardan kaynaklı. Şantiyedeki kamyon şoförlerinin dalgıç olarak işe alındığını düşünmekteyim. Dalgıçları geçelim, ya yönetenler? Yönetimdekilerin çoğuda daha "İnternet ne yahu?" diyebiliyor, internet Explorer dediğinizde azınızın içine bakıyor, bilgisayarını süs olarak kullanıyorsa halimize şükretmek gerekir.
Yüksek bant erişimi olan, VDSL, T1,T3 vb bağlantıları sağlanacakmış ileride... Aaaa demeden duramıyacağım en ucuz internette bizde olacakmış. Tabi belli bir tarih yok, sanırım 2050'yi felan kasdettiler. ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!