Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Görsel ve basılı reklamlar / fiyatlar

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.03.2007   #1 (permalink)

T.M.R's Avatar

Yer: AntaLya
Görsel ve basılı reklamlar / fiyatlar

Selamlar,
Merak ettiğim bu olayı sizlere danışmak istedim. Televizyon ve gazete, dergi gibi alanlarda gösterilen reklamların fiyatları ne civardadır acaba? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..

Mesela tv için,
- Gündüz kuşağı
- Prime time kuşağı
- Popüler dizi ve programlar
- Bu dizi ve programlara sponsor olma niteliği taşıyan ve dizi/program başlamadan önce gösterilen reklamlar
- Reklamlar başlarken gösterilen reklamlar

gibi daha bir çok çeşit görsel reklam var, benim en çok merak ettiğim ise dizilere sponsor niteliğinde gösterilen reklam çeşidi.. cnbc-e de bu örneği sıkça görebiliyoruz.

Bunun yanında, elbette ki her kanalın reklam politikası ve ücretlendirmesi de değişiklik göstermektedir. Ama yine de bir ürün için tv ye reklam vermiş reklam ajanslarında çalışan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa minnettar kalırım..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.03.2007   #2 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara
Re: Görsel ve basılı reklamlar / fiyatlar

Merhaba saniyesi 10.000 ile 50.000 YTL arası değişiyor. Tabi bu bahsettiğim ATV, KanalD, ShowTV gibi kanallar.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.03.2007   #3 (permalink)

Yer: Istanbul

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba saniyesi 10.000 ile 50.000 YTL arası değişiyor. Tabi bu bahsettiğim ATV, KanalD, ShowTV gibi kanallar.
Bu rakamlar konusunda emin misiniz ?
Bana sanki biraz fazla söylediniz gibi geldi de.

Ben bir ara sanki saniyesi 300-400 Usd'den başlıyor gibi duymuştum.
Zira Kurtlar Vadisi dizisi arasında (sizin üst limitinizi uygulasam) 10 sn. reklam için 500.00 YTL bedel mi ödenmiş olacak ? Ki 30 saniye süren reklam da var; pek sanmıyorum, çok ciddi rakamlar bunlar...
mracibadem şu an çevrimdışı  
Old 27.03.2007   #4 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Zamanında Kurtla Vadisi'nin 1 bölümünün reklam gelirinin 4 milyon dolar gibi bir rakam olduğunu duymuştum. Aslında şehir efsanesi gibi ama sektörde dönen rakamları bilmediğim için "hadi canım" da demiyorum.
Old 27.03.2007   #5 (permalink)

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17

Kanal D, Atv, Star, Show vs. kanallarda saniyesi 90 usd - 1500 usd civarlarında olduğunu biliyordum bir ara. Sanırım çok fark olmamıştır o zamandan bu zamana.
Kurtlar Vadisi Final'de saniyesinin 1500 dolar olduğunu konuşmuştuk. Yanlış hatırlamıyorsam.
Bunun yanısıra saniyesi 1 ytl hatta 60 ykr olan ulusal kanallar da var. (tv5 vs.)

Gündüz programlarında ya da en az izlenen vakitlerde bu rakamların iyice altlarında olduğunu duyuyorum.
Benim bizzat bir anlaşmam olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum ama, az çok duyduklarım böyle.

10.000 - 50.000 rakamları çok abartılı. (yanlıştır diye kesin demiyorum ama) bildiğim kadarıyla o kadar yüksek değil rakamlar. Belki çok çok özel programlarda bir defaya mahsus gerçekleşmiş bir rakam olabilir...
Dünya kupası maçında ekranı 2 saniyeliğine dondurmak gibi...

İlave---
Bir de anlaşmalar -özel bir istek olmadığı müddetçe- zamana yayılmış şekilde yapılıyor. Yani siz toplam saniye olarak anlaşıyorsunuz, onu hem gündüz hem akşam programlarında yayınlıyorlar. Günlük kaç defa gireceğini vs. anlaşıyorsunuz. Her kanal böyle mi bilmiyorum, benim içinde olduğum anlaşmalarda bu şekilde yapıldığına şahit olmuştum.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 28.03.2007   #6 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Senin için hafta içi Kanal D ve TV 8 soracağım. Yoğunluğum azaldığında Ama bahsettiğiniz 300-400 USD'ler çok komik rakamlar değil mi sizce?
Old 28.03.2007   #7 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Senin için hafta içi Kanal D ve TV 8 soracağım. Yoğunluğum azaldığında Ama bahsettiğiniz 300-400 USD'ler çok komik rakamlar değil mi sizce?
uydu üzerinden avrupa'ya yayin yapan kanallarda yayinlanan reklamlari göz önüne aldigimda, bu rakam hic de az gelmiyor. söyle düsünün ki, reklam olarak kartvizit ya da afis yayinlayan diskotekler ya da marketler var. neredeyse her önüne gelen reklam veriyor benzetmesi abarti olmayacak.
Old 28.03.2007   #8 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul

Ulusal Yayın Yapan kanallar yayın saatine ve programın reytingine göre fiyat belirliyor..
1. sınıf kategrosinde olmayan kanallar (hilal tv, tv5, TVnet, vesaire) sponsorluk cok mantıklı geliyor Ajanslara

örneğin : 60 dk bir program, yayin suresinde ortalama sponsorun 4dk jeneriğini yayınlıyor( reklam önce ve sonralarında) ayda 4 normal yayin ve 4 tekrar yapıyor ,64 dk jenerik + günde ortalama 4 kez teaser yayınlansa 15 saniyeden günde 1 dk. ayda 30 dk eder toparlar isek ortalama 100 dk yayına ay boyunca ödeceğin 5000 ytl'dir -tecrube sabittir =)

örnek 2 : Saniyesi ise yukarıda bahsettiğim 1 sınıf ulusal olmayan kanallarda 8$ dan baslıyor ve bu fiyat düşebiliyorda.

örnek3: bir firmanın teaser'ını hazırlamıştık , gün içindeki haberler de yarım ekran yayınlanacaktı başlangıc ve sonlarda günde 7 haber bülteni 1 dk reklam , 30 gün için 3,000 lira ödemişlerdi.

umarım kelime kalabalığı yerine işi yarar cümleler etmişimdir
Saygılarımla
.onur
Old 30.03.2007   #9 (permalink)

T.M.R's Avatar

Yer: AntaLya

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Çeşitli forumlarda bu konuyu araştırmaya çalışıyorum ve genelde büyük kanalların 100 ila 1500 USD arasında değişen bi fiyatlandırması olduğu söyleniyor.

Üzerinde çalıştığım ve kafa yorduğum bi internet projesi için ne kadar bi reklam bütçesi ayırabilirim diye başlayan merakım giderek kursağımda düğümleniyor. Sanırım Garanti bankasının şu an reklamları dönen Ekomini kredisi benim için uygun bi çözüm olacak, bütçe temini açısından..

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
neredeyse her önüne gelen reklam veriyor benzetmesi abarti olmayacak.
Bu lafınada alındım ama şimdi (espri tabi)
Old 30.03.2007   #10 (permalink)

Yer: Istanbul

geçtiğimiz günlerde araştırırken gözüme çarpmıştı.Trt'nin reklam yayını ücret tarifesi:

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/reklam.aspx
alp3r şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

fiyatlar , reklamlar , basili , gorsel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:18.