Zoque.Forum
»
Elimi Nasıl Korurum? Mousepad ya da mouse önerisi
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Elimi Nasıl Korurum? Mousepad ya da mouse önerisi
Elini korumak icin mouse kullanmaktan vazgecebilirsin belki.
![]() Ciddiyim, http://weblogs.asp.net/jgalloway/arc...Computing.aspx |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yada kullanisli olacagini dusunursen soyle bir olay da varmis.
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...GR-4WKSWX.html |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bununla ilgili PCLife'tı sanırım tam hatırlamıyorum Hakkı Öcal'ın bir yazısı vardı dergiyi bulamadım ama nette yazıyı bulabildim belki oda ilgini çekebilir, Carpal Tunnel Syndrome ile ilgili egzersizler mevcut.
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Mouse kullanmaktan vazgecmek degil de olabilidigince az kulanmak mantik dahilinde ki bunu zaten yapiyorum ama webi mousesuz dolasmak tamamen hayal ve vakit ve sinir kaybi, o yuzden onu direk geciyorum. Mouse yerine tablet point device kullanmak bence cok kullanissiz olacaktir, IBM trackpoint leri onceden kullandim sahsi fikrim su : "kadar salak bir sey nasil icat edilebilmis" - seveni vardir tabii ayri ama bence feciler. Hala trackball lari deneyemedim.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Ankara-Antalya-Mersin
|
Bu adreste satisa sunuşan bir cok mouse pad isini gorebilir diye dusunuyorum. Hem yukseklik hem de yumusaklik sagladigindan tendomlarin icin faydali olacaktir.
Ayrica bir aralar Spectrum SuperStore lar wardi. Bilmiyorum halen olan sehir warmidir 98de kalvye icin bir pad almistim o magazadan. Klavye - el uyum yuksekligini koruyor. Klavye uzunlugunda, bildigimiz pad malzemesinden yapilmis kalinca bir urun. 98den bu zamana hala o padi kullaniyorum. Acayip saglam cikti. El tendomlarimda olan kasilmalar sebebiyle bir jel destekli mouse aldim. Bu ikisi oldu olali el agri sorunu nedir unuttum. Mouse pad inden cok klavye pad i bulmani tavsiye ederim daha cok faydasini goreceksin. Egerki bulur yanina birde Mouse jelli pad cekersen sorun cozulmus olur.Klavyede sag el daktilo seriti misali hareket ettiginden sag elinin altinda olusan o sinir bozucu sertligin ana sebebini olusturuyor. (Doktorum soylemisti)
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Mousepad ler iyi güzel de sınırlanmışlık hissini bir türlü aşamıyorum kullanırken.
Çizim tabletini de mouse niyetine kullanmaya kıyamıyorum. Logitech in trackball ları gayet iştah kabartıcı, hoş fiyatları da yutkundurmuyor değil. Başta alışmak zor gelebilir ama bahsettiğimiz sorunlara güzel bir çözüm gibi. LOGITECH
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Iğdır
|
Benimde başıma böyle birşey gelmişti. Ben olayı faremi değiştirmekle değil; doktora gidip bana verdiği ilaçı kullanarak atlattım. Doktora gittiğimde bana Scholl diye bir nasır sökücü(Bir kaç çeşidi var. Benim aldığım ojeye benzer sıvı şeklinde fırça yardımı ile nasırlı kısıma sürülüyor) verdi. Kullandım ve gerçekten faydasını gördüm. 3 yıldırda aynı rahatsızlık nüksetmedi. Birde fare kullanırken dikkat ettiğim nokta masaya temas eden bilek noktasını masanın uç kısmında boşluğa gelecek şekilde ayarlamak.
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Yok aslinda bulamadim ama nedense artik sorunum yok.O zamandan bu yana Wireless mouse kullaniyorum bir de MS Ultra Ergo (veya boyle bir sey) kullaniyorum. Bunlarin bir etkisi oldugunu sanmiyorum simdi de yeni mouse aldim o kablolu bu sefer, ekstra bir ergonomikligi yok. Ozetle o sorunum kendi kendine gecti bende artik pek takmiyorum. Trackpad vs. gibi seyleri cok inceledim ama cesaret edemedim ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!