|
|
#22 (permalink) |
|
Re: Elimi Nasıl Korurum? Mousepad ya da mouse önerisi
Ben de, bu geçen yaz 2 hafta süreyle berbat bir şekilde ağrılar yaşadım. O süre boyunca bileklikler ve kremler kullandım.
Bir arkadaşım ilginç bir bilgi verdi. Ergonomik mouse pad gibi ürünler sağlam bir bileğin korunması için destek sistemler. Ancak bizim bileklerimiz - bu işin içinde 5-10 ve daha fazla bulunan herkes için geçerli- deforme olmuş durumda. Dolayısıyla biz şimdi bazı destek ürünleri kullandığımızda rahatlayacağımıza daha beter ağrılar başlıyor. Çünkü yeniden forma girmeye çalışıyor bilek. Böylece bilekleri güçlendirmek gerektiği üzerinde düşünmeye başladım.
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Elimi Nasıl Korurum? Mousepad ya da mouse önerisi
Ben yedi yıldır bilgisayar kullanıyorum. Son yıllarda günde ortalama on saat bilgisayar başında oluyorum. Şu ana kadar ağrıma gibi bir sorun yaşamadım.
Bence kullandığınız masanın ölçüleri ve kolunuz masada duruş şekli çok önemli. Ben biraz eski kafalıyım. Yaptığım şey çok basit. Odaya sığdırabildiğim en büyük çalışma masasını alıp klavyeyi ve fareyi masanın üzerine koyuyorum. Normal bir çalışma masası kullanıyorum, bilgisayar masası değil. Kullandığım masa 75x140 cm ölçülerinde. Monitörün önünde klavyeyi, fareyi ve kollarımı koymak için yaklaşık 40 cm'lik bir boşluk var. bilgisayar başındayken fare ya da klavyeyi kullanmadığım zaman ellerimi nereye koyuyorum diye baktım. Neredeyse her zaman masanın üzerinde klavyenin iki yanında dinlendiriyorum. Yazı yazma konumundan dinlenme konumuna geçerken kollar neredeyse hiç yer değiştirmiyor. Sadece biraz yana doğru kayıyor. Klavyeyi ve fareyi doğrudan masanın üzerine koymak biraz yüksek gibi gelebilir ancak öyle değil. Kolun dirsekten aşağı kısmı tam yatay olarak duruyor. Kullandığı fare logitech'in standart küçük optik farelerinden. Daha önce birkaç yıl Microsoft optik fare kullandım. Fare bence çok önemli değil. Fare açısından önemli olan şey çok büyük olmaması ve doğrudan masanın üzerinde iyi çalışması. Mesaj erdinç tarafından 10.11.2007 (15:16) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!