Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Amiga Dünyası, Yaşattıkları ve Cem Gencer

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.04.2007   #1 (permalink)

Punisher999's Avatar

Amiga Dünyası, Yaşattıkları ve Cem Gencer

Bugün tozlu raflardan Amiga Dünyası dergilerimi çıkarıp, uzun bir nostalji turuna çıktım. Sebebi ise, dün okuduğum bir Tunç Dindaş reportajı idi. Gönderdiğim bir Virus mektubunu buldum 19. sayıda yine okudum ve 15 yaşındaki halime güldüm
Kimi zaman yüreğim burkuldu Amigamın olmadığı zamanlardaki sayıları alıp belki 100 defa okuduğum makaleleri görüpte hala cümleleri hatırladığımı görünce, kimi zaman kahkahalar esprili yazılmış Komodor Abi köşelerinde.

Ama özde içimi bir sıkıntı sardı nedense. Aradan geçen 17-18 yılda kaybettiğim heyecanları hatırladığım için belki de. bilgisayar ile ilgili maymun iştahımı kazandığım canım Amigam ile ilgili öylesine güzel bir dergi idi ki Amiga Dünyası, şimdi o ruh olmadığı için üzülmemek elde değil.
Bir kickoff orta saha golündeki sevincimi şimdi bana 3th person shot oyunları mı verecek veya Utopia'da aldığım zevki verebilir mi Warcraft 3'ler, C&Cler ve daha nice RTS oyunlar.

Imagine ile yaptığım küp animasyonunu render ederken ekran dondu sandığımı hatırlıyorum. Soundtracker - Pro Tracker - Noise Tracker gibi track programları ile 4 kanalda müzik üretmeye çalıştığımı, o zamanlar ingilizcem olmadığından ve bulunduğum çevrede Amigası olan tek kişi olduğumdan, birşeyler üretmek için ne kadar zorlandığımı hatırlıyorum. Red Sector Demo Maker'da bir türlü kaynak olmadığından öğrenemediğim Assemblerda yapılmışçasına keyifli introlar yaparak egomu tatmin ettiğimi, kendi disk utility packimi yapışımı, oynanmış yüzlerce oyunu, kurcalanmış yüzlerce programı hatırlıyorum tek tek.

Ve malesef artık o günler bir daha geri gelmeyecek. Nostalji denilen şey işte böyle hüzün veriyor insana. Tüm eski güzellikler dökülüyor önüne, kdv olarak ta bir daha o duyguları o tadla yaşayamacağın gerçeği ile birlikte.

Güzel bir detay ise sevgili Cem Gencer'in yazılarını görmek oldu. Garip gelecek ama ben Amiga Dünyasında yazdığını bilmiyordum. Cem Gencer ismi hep bir yerden aşina geliyordu kulağıma ama alacakaranlık kuşağı misali beynim bu birleştirmeyi yapamadı.

Onun vesilesi ile 3D ile tanıştığımı anlayınca da ona buradan bir teşekkür etmem gerektiğini anladım. Çünkü dijital yaratımın bu segmentinden ciddi bir süre ekmek yedim ve ilk defa onun yazdığı bir yazı ile dikkatim bilgisayarda böyle şeylerin de yapılabileceğine çekilmişti.
Teşekkürler Cem Gencer. Teşekkürler senin nezdinde tüm Amiga Dünyası ailesi. Keşke yaşım 3-4 yaş daha büyük olsaydı o zamanlar, keşke ingilizcem şimdiki gibi olsaydı, keşke kuru bir amigadan ötesini alabilecek kadar param olsaydı, keşke kadıköy gibi, beşiktaş gibi dönemin amigada birşeyler üretmeyi de akıl eden çocuklarının oturduğu yerlerde geçseydi çocukluğum da kendi kendime birşeyler yapmaya çalışmanın yalnızlığını yaşamasaydım , keşke sadece bir okuyucu olarak değil yazar olarak ta aranızda olabilseydim ve sizlerle birlikte anılarım olsaydı...
Bir kere daha dünyaya gelirsem yine C64, Atari 800XL , Amiga gibi cihazlarla büyüyebilme şansı olan ve mümkünse 1970lerde doğan (76 doğumluyum) biri olmayı diliyorum. Uzay-zamanda bir kırılma, bir bükülme olsun da o zamanlarda doğayım yine öldüğümde.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.04.2007   #2 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Amiga Dünyası, Yaşattıkları ve Cem Gencer

diğer arkadaşlarım adına da, kendim adına da ben teşekkür ederim, böyle güzel bir anı yazısı için...

biz hala amiga ve commodore 64 kullanıyoruz, aynı keyifle... ya siz?

ek: bu yazı, o dönemi tekrar düşünmeme ve bunca yıl geçtikten sonra yazısını yazmama vesile oldu...

Mesaj cgencer tarafından 17.04.2007 (02:35) yeniden düzenlendi.
cgencer şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.04.2007   #3 (permalink)

Punisher999's Avatar

Yazını büyük bir keyifle okudum.

Aslında o dönem bu dünyanın içinde olanlar bu detayları büyük oranda biliyorlar fakat düşündüm de yeni nesil malesef, türk bilgisayar dünyasının o dönemlerini pek iyi bilmyorlar. Neden bu dönem, dökümante edilmesin, yapılan eylemler en azından wikipedia'ya dökülmesin diye merak ediyorum.
Zombie Boys kimdir, Bronx kimdir, Tunç Dindaş, Cem Gencer, Sinan Varol, Erdem Taylan ve daha niceleri kimlerdir o zaman neler yaptılar, bugün neler yapıyorlar gibi bilgiler gerçekten önemli bence. Bunlar unutulmamalı çünkü ve yeni nesil kafasını Playstatioınlardan, abuk sabuk oyunlardan kaldırıp, birlikte birşeyler üretmenin, o ruhu canlandırmanın, (PC bile olsa eldeki cihazlar ) ne kadar güzel birşey olduğunu belki farkedip, tekiklenebilirler.

Ki artık internet, iletişim adına hepsine büyük avantaj sunuyor.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2007   #4 (permalink)

zombi's Avatar

Yer: Ankara

Malesef o eski ruh kalmadı artık. Ne o eski dergiler kaldı, ne de o eski oyunlar. En çok da oyun çektirme olayını özlerim
zombi şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gencer , cem , yasattiklari , dunyasi , amiga

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:20.