|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Türk Olmak, Türkiye'de Yaşamak ve Türklük..
Merhaba ZoQue üyeleri.. Ben bir Türk olarak; ülkemde yaşamayı, bu toprak üzerindeki geçmişimi, tarihimi, gelenek ve göreneklerimizi kısacası "Türk" motifleri ile işlenmiş olan bütün değerleri seviyorum. Ancak, sormadan da edemiyorum birçok kez arkadaşlarıma ve bağlı bulunduğum sohbetlerde. Neden Türkiye ? Türkiye'de yaşamanın ayrıcalıkları yada sakıncaları ne? "Türklük" kavramı ve bu kavramın genel anlamı Türk toplumunda ne olarak anlaşılıyor.. Gelin, değerlerimizi; toplumumuzu; geçmişimizi ve geleceğimizi, insanlarımızı, vatanımızı tartışalım; güzelliklerini paylaşalım, hatalarımız varsa onları düzeltemesekte; en azından görünmesine yardımcı olalım..
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Türk Olmak, Türkiye'de Yaşamak ve Türklük..
Ilk olarak belirtmeliyim ki oldukca objektif olarak yazmayi deneyecegim.
Bu gunlerde kafami oldukca yoran, beni dusunduren fark; gurur. Turkiye'de bir insana gururuna gore saygi duyulur, buna gore degerlendirilir. Gurur bircogumuz icin her seydir, ki onsuz yasamamayi tercih ederiz cogumuz. Gururumuzun kirilmasina tahammul edemeyiz. Bu baska ulkelerde bizde oldugu gibi algilanmiyor. Okulumda dunyanin her yerinden ogrenci var ve Turkler disinda kimsede bunu gormedim. Kaldi ki Turklerin de hepsinde ayni takinti var diyemeyecegim ancak bizde en azindan var... Bunun iyi ve kotu yanlari mevcut tabii ki. Iyi yani, dogruyu bulmamizi cok kolaylastiriyor. Empatiyi kolaylastiriyor. Davranislarimiza neden sagliyor. Anlasilmamizi kolaylastiriyor. Kotu yanlariysa bazen gozumuz dondugunde gereginden fazla tepki verebiliyoruz. Cogu zaman gururla baska degerleri karsilastirmak zorunda kaliyoruz ve bu bizi cikmaza sokuyor, ki bu noktada baska bir ozelligimiz devreye giriyor: kararsizligimiz. Kararsiz kaldigimiz bircok durum var. Dahasi kararsiz kalip hicbir yone ilerlemeden oldugumuz yerde kalmayi tercih ediyoruz. Iyi yani cok dusunme imkanimiz oluyor. Sonuna kadar bekleyip, yeri geldiginde dogru sekilde karar verebilmemize olanak sagliyor ama karar verilmiyor. Bir de yasadigimiz ortamdan dolayi fazla kivrak zekaliyiz. Diger insanlarin pratik zekalari bizim kadar iyi degil. Bu soylediklerim genelde gorduklerim. Tabi bazi insanlar icin dogrudur bazilari icin degildir. Sonucta her insanin yetisme sartlari farkli ancak bizim ekonomik baskiyla buyumus olmamizin sonuclari net bir sekilde goruluyor. Insanlar umursamadan yemekleri cope atarken onlari uyaran oluyoruz genelde... En azindan benim yasadigim yerde... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!