Zoque.Forum
»
Anti-Futbol
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yer: İstanbul
|
Anti-Futbol
Anti-futbol hareketi aslında çok uzun zamandır süregelen ancak hiç bir zaman sesini istediği gibi duyuramamış, istediği karşılığı bulamamış tepkisel bir hareket. Bu hareket yurt dışında olduğu kadar, yurt içinde de yavaş yavaş taraftar toplama gayreti içine girdi ve bu amaçla bir site (anti-futbol.com) açıldı.
Bu site daha yolun çok başında olan bir forum sitesi. Kullanıcı sayısı ve dolayısıyla mesaj sayısı da oldukça az. Ama olaya yaklaşımları çok etkileyici! Alıntı:
Alıntı:
Destek olmak isterseniz ise sitenizden verilen bir linkten tutun, bir arkadaşınıza siteden bahsetmeye kadar çok çeşitli şekillerde olabilir. Ama bence yolun başında bir oluşum olarak en çok "aklı başında" forum üyelerine ihtiyaçları var. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Anti-Futbol
S.a
Forumu biraz dolaştım. site sahibi arkadaşın ya kendini ifade edememe gibi bir sorunu var. Ya da ne yapmaya çalıştığını bilmiyor henüz. ![]() Futbolseverlere anti olmak kime kalmış ? Herkes hayatta özgür olduğuna göre dilediğince yaşayabilmeli. Heleki şu acımasız dünyaya bir defa gelmişsek, dilediğince özgür yaşabilmeli insan. Başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan.. Kimisi futbol sever. Seven maçını izler, kimisi sevmez. Sevmeyen maç izlemez. Kimisi net bağımlısıdır. 20 saatini net başında geçirir. Kimiside bizi bozar der. Uzak durur... Kimisi balık tutmayı sever. Bir balık tutabilmek için saatlerini verir... Kimisi beklemekten sıkıldığı için balık tutmayı sevmez. Kimisi binlerce dolar verip fotoğraf makinesi alır. Bir poz yakalamak için sabah akşam makine başında bekler. Kimisine boş gelebilir. Bu örnekler böyle çoğaltılıp gider. Ama hiçkimsenin, başkalarının zevkine anti olmamalı. Kimi ne ilgilendirir insanoğlunun neye merak sardığını? Hepimizin toprak olup gideceği bu dünyada böyle anti tartışmalar gereksiz ![]() Hayırlı günler.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
A.S.
Öncelikle yanıtın için teşekkürler. Ancak benim bu siteden anladığım seninkinen biraz daha farklı. Bu insanların hobilerine karşı durmaktan ziyade aşırılığa karşı ortaya konmuş bir hareket bence. Bu biraz da dünya görüşüyle ilgili sanırım. Ahirete inanan, bu dünyanın geçiciliğinin farkına varmış, her hareketinin hesabının sorulacağının bilincinde olan bir insan karşı duruşu bu bence. Oradakiler şuna bozuluyor bence (kendimi de bu gruba dahil etmemde bir sakınca yok): İnsanlar bu kadar gayretle, şevkle aşkla başka işler için uğraşsalar hem kendileri hem de çevreleri için daha faydalı olmazlar mı? Bu klasik vatan-millet-Sakarya davası da olabilir, din davası da, ya da insanın kendi kişisel gelişimi için de olabilir, işleri kötü giden bir şirketin işlerini düzeltmek için de. Demek istedikleri (demek istediğim), daha önemli şeyler var bu dünyada. Yoksa maç izlemenin, takım tutmanın da aslında (bence) pek bir sakıncası yok.. Her şey tadında kalsın diyorlar (diyorum). Şunu da belirtmeliyim. Bu sadece holiganlığa, şiddete karşı oldukları anlamanı da gelmesin. Her anlamda aşırılığa karşılar, bence haklılar da. Bir insan balık tutmaktan hoşlanabilir. Ama işi gücü bırakıp, kişisel sorumluluklarına sırtını dönüp sabah akşam balıkla yatar balıkla kalkarsa bu bir anormallik bence. Ya da bir insan fotoğraf çekmekten çok zevk alabilir (mesela ben ). Ama araçla amacı karıştırıp, fotoğrafı amaç edinirse orada biraz problem var demektir. Çünkü fotoğraf da diğer tüm hobiler gibi insanın kendini iyi hissetmesi, bir başka deyişle mutlu olması için bir araçtır.Özetle olayın zevk boyutundan çıkarılıp hayatın merkezine taşınması meselesidir bu "anti-futbolcular"ı kızdıran ve endişelendiren. Ben de bu konuda onlarla paralel düşünüyorum aslında. Sanırım sitelerime de linklerini koyucam ![]() Selamlar... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Anti;Karşıt demek olduğu için düşündüğü ve anlattığı şeyle , sitenin adı uymuyor.
anti-futbol dendiğin de insanların aklına futbolsuz gelir. İsmi değişirse gayet güzel olucağına inanıyorum
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Sanırım bunu biraz tepki çekip gündeme gelmek için yapmışlar, NARO'cuların Nuri Alço ismini kullanmaları gibi
![]() Anti-futbol biraz radikal durduğu için daha çok dikkat çekiyor ya, o bakımdan Ama Gökdeniz haklısın sanırım. Çünkü zaten felsefe olarak bu hareket futbolla da sınırlı kalmaz, kalmamalı. O yüzden daha kapsayıcı bir isim düşünülebilirdi bence de. Bir kaç alternatif düşüneyim dedim: ... Çıkmadı bi şey ![]() |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Demişsin ki ; "Her anlamda aşırılığa karşılar, bence haklılar da". Derim ki ; "O zaman neden futbol ismini ön plana çıkarttılar. Örn : herseyinfazlasizarar.com diye bir site açabilirlerdi". ![]() İlk mesajımda anlatmak istediğim olayı Gökdeniz daha iyi açıklamış. Zaten bu arkadaşlar aşırıcılığa karşıysa, "anti" kelimesini kullanarakda çok fazla aşırıcılık yapmışlar. Ayrıca yine derim ki ; Futbolun ne aşırılığı var? İstanbul'da yaşayan bir Galatasaray taraftarı Ayda 2 defa maça gidebiliyor. Ayda 4 saat bilemedin 6-7 saat bir futbol maçı izlemiş çokmudur? Anadolu'da yaşayan bir Galatasaray taraftarı ise sadece TV'den haftada 1,5 saat futbol maçı izlemiş çokmu ? Ki Anadoluda yaşayan insanların hiçbir sosyal faliyeti (tiyatro, sinema, yüzme, gece eğlencesi vs) bulunmamaktadır... Hergün televizyonlarda gösterilen kim kimi nereye götürmüş, kim kimle yatmış kalkmış magazinsel haberlerini izlemektense, futbol maçı izlemeyi ve tribünde takımımı desteklemeyi deşarj olmayı daha çok benimsiyorum. Yukarda bahsettiğim zaman dilimleride bir insan için çok olmasa gerek. Selamlar.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Öncelikle bu yazı benim açımdan amacını biraz aştı. Ben burada anti-futbol.com'un savunmasını yapmak niyetinde değildim. Bu düşünceleri onlarla paylaşırsan sanırım onlar kendileri daha iyi cevap verirler.
Ama yine de değinmeden geçemeyeceğim bir kaç konu var: En başta da söylediğim gibi bu hareketin "körü körüne bir reddedişten ziyade, temkinli ve akılcı bir analiz, ve bu analizin sonunda da ortaya konmuş bir itiraz" olduğunu düşünüyorum. Adamlar çıkıp "kahrolsun futbol, futbol çok salak bir spordur, futboldan nefret ediyoruz" gibi bir üslup da seçebilirdi, buna da herkesin hakkı var, yani isteyen herkes futboldan nefret edebilir ve bu konuda kendi açısından düşüncelerini ortaya koyabilir. Ancak bu insanlar daha farklı yaklaşıyorlar olaya, gerçi içlerinde yukarıda örneklediğim gibi düşünenler de olabilir, bence gayet de normal bu. Anti-futbol ise bir çıkış noktası, herşeyin fazlası zarar gibi bir isimle ortaya çıksalar olayın tartışacak bir tarafı kalmaz. Çünkü her şeyi özetleyen bir atasözü bu. Üzerine konuşacak söz yok. Varsa da çok az. Başka örnekler için de bu söz konusu olurdu bence. Bir de şu var: genel olarak her türlü aşırılığa karşı olabilirler, ama bu adamları en çok futbol rahatsız ediyor demek ki... Buharın suya dönüşerek elle tutulur hale gelmesi gibi, bu "aşırılığa karşı olma" düşüncesini de daraltılarak, tek bir başlığa (futbol) odaklayarak etkisini arttırıyor ve buradan da tüme varım yaparak tüm aşırılıklara karşı olduklarının da mesajını veriyorlar böylece. Şu an çok da mantıklı geliyor bana, bu tabi benim şahsî düşüncem. Dediğim gibi bunu o insanlara söylemek lazım, ki aslında amaçları da bu: tepki çekmek ve bu sayede düşüncelerini insanlara ulaştırmak. Dediğim gibi gayet mantıklı ![]() Şu senin futbola harcanan vakti hesaplama olayınla da ayrı bir ilgilenmek istiyorum Bir insan haftada bir evinde maç izlese: 2 saat Ondan sonra futbol programlarını izlese: 1-2 saat Gün içinde gazeteden ve internetten puan durumu, futbol haberleri spor sayfasi vs.. okusa: 1 saat Yine güç içinde çeşitli saatlerde arkadaşlarıyla futbol geyiği yapsa: 1 saat Ayda iki kere maça gitse: 2 gün (stada gidince bütün gün gider biliyosun )Bu daha da çoğaltılabilir, özetle bence senin söylediğinden ve düşündüğünden çok daha fazla vakit harcanıyor futbola. Çalıştığım yerde genç bir çocuk var, futbolla baya ilgili biri. Ona sordum senin yazını okuduktan sonra. "Abi" dedi, "hayatımın dörtte üçü futbol diyebilirim." Bu sadece bir örnek, herkes bu kadar vakit ayırmıyor elbet. Ama bu kadar, hatta bundan daha fazla vakit ayıranların hiç de az olmadığı da bir gerçek. Neyse sözde kısa yazacaktım ama yine beceremedim ![]() Selamlar... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Aynı saatlerde 4-5 futbol programının farklı kanallarda yayın yaptığı, tehdit ve palavraların havada uçuştuğu, ağzı olanın konuştuğu adeta Dallas dizisine dönen, bize seçme şansı bırakmayan abartılı bulduğum bu "çılgınlık" konusunda sizleri desteklediğimi söyleyebilirim. Ayrıca Türkiye liglerinde oynanan futbolu kaliteli bulmadığım gibi izlemektende hoşlanmıyorum. (Tıpkı TV dizileri, programları ve popüler müziği gibi)
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!