|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Fotoğraf Arşivi Sitesi
Selamlar, Uzun zamandır yapmayı planladığım ve dün akşam domainini almamla kolları sıvadım. Çalışmalarımda kullandığım yada kendi yaptığım bi dolu resim arşivim var, ama her nedense ihtiyacım olduğundan hep internetten aramışımdır. Bende internet üzerinde bir site yapıp db aracılığı ile bu arşivimi kategorileyip saklama kararı aldım, resimleri kaydederken keyword vs gibi özelliklerde ekleyip ararken daha rahat bulunmasını sağlar diye düşündüm. Bu beni formattan sonra yedek cdlerine tıkıştırılmış karışık fotoğraf arşivini talan etmekten kurtarmış olacak sanırım . Kategorilemeyi deviantart mantığıyla yapmayı planlıyorum ama içerik paylaşılabilir olsun istemiyorum, photobucket yada picasa düşündüm fakat hem 1gb alan veriyorlar hemde pekte güvenilir bakmıyorum yedekleme vs açısından. Konuyla ilgili olarak ne gibi tavsiyeleriniz olabilir? İçeriğin arama motorlarında çıkmasını no index, no follow ve robots.txt ile engelleyebilir miyim bu yeterli midir? hotlink olayınıda düşündüm fakat resimleri gerektiğinde link olarak biryerde kullanmamda gerekebilir diye düşünerek vazgeçtim. Projeye daha başlamadım, sizce doğrumu bu yaptığım? o kadar resmi kaydedip sonra bi sorun çıksında istemiyorum açıkçası
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Re: Fotoğraf Arşivi Sitesi
Sadece kendine bencil bi yaklaşımla yapman ilgin
![]() Sitenin ilk sayfasını şifrele aranamayan bir içerik olsun, bir upload birde arama sayfası yap senin işini gayet güzel görür hiç öyle devianart gibi kasmana gerek yok.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!