Zoque.Forum
»
Bir tasarımcının çalışma odası
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Bir tasarımcının çalışma odası
Tasarımcı odası gibi bir tanımlama bana göre yanlıştır.Yani bu adlandırmayla bence kendinizi sınırlandırmış oluyorsunuz.Tasarımcı kişi,yaratıcı kimliğe sahip ve sürekli değişkenliğe açık kişidir.Bulunduğu mekan da bu değişimin bir parçası olarak değişime açık olmalıdır.Zaten bu istem dışı,kendiliğinden olan bir durumdur.Yani yaşayan bir mekan gerekliliği duyar tasarımcı ve bu nedenle pek derli toplu ortamları sevmez,dağınıktır.Tabi bu yazdıklarım bir miktar benim çalışma odamı ve ofisimi anlatmaktadır.Sağda solda birtürlü toplanamayan kitaplar dergiler,duvarlarda çizdiğim desenler,yaptığım masklar,sergi afişleri,bir kenarda yağlıboyalar fırçalar,maketler.Sanırım,bir tasarımcının çalışma odası,diye başlanılan bir cümle neyi tasarladığınla da ilgili bir olay.Benim durumum diğer arkadaşlardan biraz farklı galiba,yani ben sadece bilgisayarın hakim olduğu bir tasarım yapmıyorum.Örneğin web sayfası tasarlayacak kudretim yok,benim bilgisayarda autocad'de 3 boyutlu çizmeye çalıştığım mekanlar haricinde pek yapabildiğim birşey yok.Birçok malzeme kullandığım için hep aynı düzende kalmıyor ne duvarım,ne masam.
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
Konu ile ilgili değil ama kendi açımdan konuşuyorum. Benim odanın bir duvarı 1952 den bu yana gelişen programlama dillerini gösteren timeline ile kaplı
buda programcı duvarı ...
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir blog sitesi açmıştım zamanında.
Malesef, iş-güç yüzünden ve "açıkcası" beklediğim ilgiyi görmediği için siteyle pek ilgilenemedim! Yakın zamanda tekrar elden geçirme planları yapıyorum ama... Bu konudaki fikirlerinizi görsel yönden zenginleştirmek isterseniz, çalışma ortamınızı paylaşmaktan kaçınmayın. ![]() http://calismaodam.blogspot.com/ adresine çalışma ortamınızın fotoğraflarını gönderebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
http://www.jiklet.com/?p=101
kullanılan malzeme olarak değil de, pixel olayı baya hoşuma gitti, fikir verebilir..
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!