Zoque.Forum
»
Bir tasarımcının çalışma odası
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Siz olsanız çalışma odanızın duvarlarına nasıl bi uygulama yaptırırdınız? Ufkunuzu açmak için iki örnek vereyim: Mesela ben decotadan minimal, zarif, kıvrak desenler kestirip üzerine mobilyalara uygun renkte folyo uygulatıp duvarlara seyrek bi şekilde, aşağıdan yukarı doğru montajlatmayı düşündüm. Yan odadaki arkadaşım cars (arabalar) filminin karakterlerini aynı teknikle yaptırmayı düşünmüş.
Siz olsanız nasıl bi dekorasyon yaptırırdınız? Tablo yaptırsanız kimlerin eserlerini tercih ederdiniz? Varsa orjinal fikirleriniz paylaşalım.
::since:27:12:2000:: |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Bir tasarımcının çalışma odası
Çalışma odamın duvarlarını koyu gri yaptırırdım, gümüş biblolar kullanırdım tablo seçimleriide Gustave Dore'den yapardım sanırım. Sabah uyuyup gece çalışmaya alışmışım aydınlık ferah ortamlarda yaratıcı olamıyorum nedense
gerçi buda yeterince sade bir düzen, herşey siyah ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
çok zamazingosu olan seyler bunlar =)
ben deviantART tan birkaç tane yüksek çözünürlükte çalışma satın alıp odama asmayı düşünüyorum, yeterli benim için =)
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Duvarlarını ünlü tasarımcıların boyadığı hotel fox un odalarını incelemenizi tavsiye ederim. Çok orjinal tasarımlar var.
http://www.hotelfox.dk/large.html |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Eleştri olarak seğil merağımı gidermek üzere soruyorum: çalışma odası illa ki güzel olmak zorunda mı? yoksa biraz daha mekanik ama fonksiyonel mi? sizce çalışma mekanınız vitrininiz midir? profesyonel duvarlarını yaptığı iş ile ilgili ögeler ile mi doldurmalı? bu garip değil mi? ya da onu böyle davranmaya iten neden esasen fonksiyonellik değil midir? örneğin araba tamircisinde araba posteri falanda gördüğüm oluyor ama bir o kadar tuttuğu takıma ait fotoğraflar var. hakeza berber, saç modelleri var. diyelim ki odanızı diğer 3 tasarımcı ile paylaşıyorsunuz bu taktirde nasıl bir çözüm getirmeli? |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
topici başlatan arkadaşımı bilemeyeceğim ama kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum.
Bence önemli olan kendimi mutlu hissedebileceğim, duvarları üstüme üstüme gelmeyen, ferah ve tabiki fonksiyonel bir dekorasyon yaptırmak önemli. hotel fox duvarlarındaki tasarımların yanı sıra düz beyaz duvarları olan bir oda da çalışmanın performansımı daha çok yükselteceğini düşünürsem düz beyaz yaptırırım tabiki. Yani "ben tasarımcıyım, çalışma odamda tasarımcı odası gibi olmalı" gibi bir şartlanma içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Esas olan, günümüzün nerdeyse tamamını geçirdiğimiz çalışma odamızı kendimizi en rahat hissedeceğimiz şekilde yaptırmaktır. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!