Zoque.Forum
»
Tüketici hakları sorunum
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
Tüketici hakları sorunum
14.01.2007 tarihinde Vitrin teknoloji center'dan creative zen vision m:30 gb mp3 çalar almıştım. üründen çok memnundum hiç sorun yaşamamıştım ta ki 25.05.2007 tarihine kadar. dolmuşta okuldan gelirken mp3çalarım cebimdeydi,müzik dinliyordum sesini kısmak için cebimden çıkardığımda ekranın sol alt tarafında parmak izine benzer siyah bir leke gördüm.o gün içinde hemen Vitrin teknoloji center teknik servisine ürünü geri götürdüm.ürünü aldılar,Istanbul merkeze yolladılar. bugün (12.06.2007) teknik servisten öğlen saat 1 civarı aradılar ürünün istanbulda olduğunu tamiri için 250$+Kdv gerektiğini söylediler.resmen şok oldum. ekran çizilmesin diye üstündeki jelatini bile çıkarmamıştım satış sonrası hizmet dedikleri bu mu?
ürünü 14.01.2007 tarihinde Vitrin teknoloji center'dan 509 ytl'ye almıştım ki zaten yenisi şu an 480$(kdv dahil) falan ediyor. not: teknik servisteki adam ekranın garanti kapsamı dışında olduğunu söyledi , ürünü düşürmedim. ne tavsiyede bulunursunuz? yardıma ihtiyacım var. tüketici derneklerine mail attım birazdan da tüketiciler birliği konya şubesine gidip derdimi anlatmaya çalışacam eğer olmazsa son olarak sanayi ve ticaret bakanlığına başvurmamı tavsiye ettiler.
B L O G Mesaj wanadoo tarafından 12.06.2007 (14:14) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Tüketici hakları sorunum
http://www.sikayetvar.com/ adresine de sikayetini bildirmeni öneririm.
Bunun haricinde Ticaret ve Sanayi Bakanligi aksi belirtilmedigi sürece ürünlerin 2 sene garantisi oldugunu belirtmis. Creative Türkiye Temsilciligi ya da dagiticisini arayarak garanti kapsaminda bu konu hakkinda bilgi edinmeye calis. Hatta aleti tamir icin direk onlara gönder ve satin aldigin yer ile yasadigin problemi izah et. Alıntı:
Son olarak internette benzer problem (ekranda siyah leke olusumu) yasayan kullanicilar olup olmadigini bulmayi deneyebilirsin. Benzer sikayatler bunun bir üretim hatasi oldugunu gösterecektir.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Tüketici hakları sorunum
Bu konuda en iyi yerler illerde bulunan tüketici hakları dernekleri. Mutlaka gidip konuşmanı tavsiye ediyorum , mükemmel yol gösteriyorlar.
Ekran olayına gelince. Ekranlarda genellikle şöyle bir olay var LCD tiplilerde. Mesela 2 kör nokta veya 1 kör nokta garantisi olayı var bunlara dikkat etmek lazım. Ama dediğin gibi koca bir parmak şeklinde ise bunun bu dediğimle alakası oldugunu sanmıyorum. Bu sırada örneğin aldığın ürünü ilk garantiye yolladığında (sanırım alındıktan sonraki 1 ay gibi bir süresi vardı) bozuk raporu tutturursan, defolu olarak işleme konabiliyor. Tüketici kanunlarında bu tip bir olay vardı. @cihangir'in de dediği gibi direkt creative ile kontak kurmanda da çok fayda var. Bulunduğun ildeki tüketici koruma derneğine gidersen seni zaten bilgilendirirler ve gerekirse avukata yönlendirirler. Genellikle bu tip davalarda çoğunlukla tüketici haklı bulunuyor. Tüketici mahkemesinin başında gerçektende çok dürüst bir insan olmasından kaynaklanıyor sanırım, pek büyük şirketlere torpil tanınmıyor. Geçmiş olsun, umarım problemin biran önce çözülür.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!