|
|
#11 (permalink) | |
|
Re: HP Servis Rezaleti!
Alıntı:
hatta laptop almadan önce alışveriş sitelerinde gezinirken laptop kategorisindeki hp linklerine tıklama gereği bile duymadım. -ki eminim bu tip olayları duymamış olsam hp alırdım- neticede toshiba aldım ve çok mutluyum. bizim gibi çok insan olduğunun da farkındayım. acaba bu durum hp'yi hiç rahatsız etmiyor mu? yoksa hp, kuduk gibilerinden nasılsa parayı kırdığı için bizim gibi 'sıradan' kullanıcıları hiç önemsemiyor mu? |
||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Türkiye'deki teknik servislerden ben de memnun değilim.Çok pahalı oluyorlar.Ve seni kazıklamaya çalışıyorlar.Masaüstü bilgisayarını kendin tamir edebiliyorsun ama dizüstüne gelince servise gitmeye mahkumsun.
Yalnız HP'nin asıl servisi,Amerika'daki, hiç de böyle değil.Geçen sene kuzenimin HP'sinde bir sorun oldu.BIOS'dan bilgisayarına şifre koydu ve bilgisayar kitlendi.Şifreyi sorduğu zaman klavye çalışmıyordu.Bilgisayarla tek yapabildiğin güç tuşundan kapatmaktı.Ve bende HP'ye sorunu detayl şekilde anlatan bir e-posta atalım dedim.Kuzenim cevap gelmez dedi ama ertesi gün e-posta cevaplanmıştı ve bizden bilgisayarın seri numarasını istiyorlardı.Seri numarasını yolladım ve bize kuzenimin HP dizüstü bilgisayarının nasıl söküleceğine dair detaylı bir PDF dosyası yoladılar.Ne yapmamız gerektiğini ve bakmamız gereken bölümü söylediler.Eğer yapamayacaksanız servis'e gidin dediler ama böyle işlerden anladığım için kendim yapmaya karar verdim. Gerekli bölümü açtım ve bilgisayarı tamir ettim.Şimdi de çok güzel çalışıyor.Bence servis'e verseydim epey bi beklerdim ve dünya kadar da para alırlardı.Oysa beş dakika da bedava'ya kendim yaptım.Ayrıca tecrübe olmuş oldu. Sonuç olarak firmaların Türkiye'deki servisleri hiç de kaliteli değil.Türkiye servislerleri konusunda hiç de hassas değiller.Umarsamıyorlar.Parasını versen bile servis'e tekrar getir diye başka bir yerini bozabiliyorlar. SONY'nin servisi de ayrı bir sorun ama o başka bir konu. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben konuyla ilgili HP'nin CEO'suna siteleri üzerinden mail gönderdim, durumu anlattim, bu sabah bizzat CEO'nun kendisinden konuyla ilgileneceklerine dair mail geldi ve az evvel, HP Türkiye'nin müdürlerinden biri beni arayip sikayetimi dinledi.
Yapabilecekleri tek şeyin özür dilemek oldugunu soylediler. Bluetooth'um yine çalışmıyor ve bozuk olan DVD nedense düzelmiş çalışır durumda. Ama bir daha asla HP'nin teknik servisine gitmeyeceğim için bluetooth'u olmayan bir notebookla bir süre daha idare etmek durumundayım. Benim kızdığım, yediremediğim nokta, sağlam olan bluetooth'umun servis sonrasında bozulmuş olması. Yakınmaktan başka yapabileceğimde bir şey kalmadı, ama bu durumu duyurabildiğim herkese duyuracağım, eminim prestij kaybı yaşayacaklardır Türkiye pazarında. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
HP'nin hakkını vermek lazım benim notebook çok sağlam ve dayanıklı ancak teknik servis bireysel müşteriler için çok kötü, yoğunluktan kaynaklanan sorunlar olabilir ama HP'nin çok vasat bir iş çıkarmaması gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
hp bunu hep yapıyor uzun sıralar sıkıntıdan içilen bedava kahveler ama sıra size geldiğinde hep tartışma hep sorun. o teknik destek merkezine her gittiğimde müşteri temsilcilerinin mutlaka bir tanesi birileri ile tartışıyor oluyo...
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Gun icerisinde HP'den yaklasik 10 kez geri arandim, tabii yaptigim sikayetlerin etkisiyle oldu tum bunlar. En sonunda mudurlerine ulasip konusmayi basardim. Derdimi anlattim, HP'nin benden bu durumda ozur dilemesi gerektigini soyledim. Kendileride HP Turkiye olarak ozur dilediler, teknik servislerinden biri ile gorusturduler, konferans gorusme esnasinda hatalarini kabul etmeselerde tekrar cihazi servise getirip bakmak istediklerini soylediler. Mudure hanim jest olarak yazici hediye edelim dediler, tabi yumusatmak istiyorlar beni, ama benim istedigim sey ozur dilemeleriydi ve istedigimde oldu, cihazi servise tekrar goturecegim ve hediyelerini kabul etmedigimi soyleyecegim. Ben hakkimi aradim sadece ve istedigime ulastim. Mutluyum ... Fakat yine de her ne kadar bu cihazi cok sevsemde HP bitmistir benim icin ve bunu sagladiklari icin HP Turkiye'yi hic affetmiyecegim.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı: