Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » HP Servis Rezaleti!

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.07.2007   #1 (permalink)

Yer: İstanbul
HP Servis Rezaleti!

Servis Kayıt No 1216091226 olan bilgisayarımın HP macerası!

02 Temmuz 2007 tarihinde HP Compaq nx6125 modeli notebook bilgisayarımı arızalarından ötürü HP'nin Okmeydanı Famas Plaza'da bulunan onarım merkezine bıraktım. 14 Temmuz 2007 tarihinde cihazımın onarımının tamamlandığını ve teslim almam gerektiğini söylediler. 14 Temmuz Cuma günü öğleden sonra cihazı teslim aldım. İş yerinde olduğum için kontrol etme fırsatım olmadı, genel itibariyle durumu iyi görünüyordu. Akşam evde bilgisayarımı açtım ve bluetooth'un çalışmadığını ve değiştiren DVD-ROM üzerinde ışığı olmadığını farkettim. 16 Temmuz Pazartesi günü HP müşteri hizmetlerini konuyla ilgili bilgilendirdim. Servise tekrar bırakmamı istediler, fakat işlerim nedeniye ertesi gün (17 Temmuz Salı) bırakabileceğimi söyledim, tamam dediler. Bunun üzerine bugün (17 Temmuz Salı) sabah saatlerinde cihazı onarım merkezine tekrar götürdüm. Öğleden sonra almak için geri gittim.

Ve işte HP'nin beyaz yalanları (beni mutlu etmek için yalan söylediklerini itiraf etti Burcu hanım)

1. Yapılan açıklamada: Bluetooth'un software'den kaynaklı çalışmadığını söylediler.

Yazılım mühendisi biri olarak; HP'den aldığım sürücü cd ile beraber bilgisayarımda kullandığım Windows XP'yi iki kez format atıp tekrar kurdum ve HP'in kendi sitesinden Bluetooth driverlerini indirip tekrar tekrar kurduğum halde bilgisayar bluetooth'u görmedi. Donanım olarak "Bende Bluetooth aygıtı yok debelenme!" diye basbas bağıran bilgisayarım ertesi gün HP'in ellerinde Bluetooth'a kavuşmuş, üstelik software ile ...

2. DVD-ROM'ların yeni nesilde üzerinde ışığının olmadığının normal olduğunu söylediler. Peki, ben müşteri olarak bu DVD'yi istemiyorum o halde eski DVD'mi geri takın dediğimde teknik servis elemanlarından Murat bey ve Müşteri Hizmetlerinden Burcu hanımın yaptığı açıklama şu oldu: Çıkartılan eski parçalar amerikaya geri gönderilir.

Peki, o halde vazgeçtim geri getirin bilgisayarımı dedim.

Onarım merkezine bu durum için bile sıra alıp 45 dk bekletildikten sonra, yeni DVD-ROM'um sökmüş elinde içiriye Mesut bey girdi. Bahadır bey buyrun görüşelim dedi kendisi, Bluetooth yalanlarından sonra DVD hakkında yalan söylemesine müsade etmeyerek bilgisayarımı alarak onarım merkezinden ayrıldım. Şirkete geldiğimde bilgisayarımdan yeni takılan DVD'nin sökülüp yerine şu amerikaya gönderilen eski DVD'min takılı olduğunu görünce şok ve sinir krizi geçirdim.

Hani bu DVD-ROM amerikaya gönderilmişti?

Burcu hanımı arayıp sordum, hani siz bu DVD'yi amerikaya göndermiştiniz? ... dedim.

Konuyla ilgili uzun uzun laf salatası yapıp ben öğreneyim size döneyim dediler, peki dedim. Aradan 10 dk geçti ve aradı kendisi. Sevkiyatta problem çıkmışmışta eski DVD'm gönderilememişti o yüzdenmişte felanmışta fişmekanmış.

Siz bu bluetooth konusunda yalan söyleyip beni sinirlendirmemiş olsaydınız ben sırf kıllık olsun diye size tutup eski DVD'mi geri verin dermiydim acaba?

Peki sonuç ne oldu?

Sonuçta bilgisayarım şuan bende, DVD'si çalışmıyor, bluetooth arada bir açılıyor arada bir açılmıyor, ve bilgisayarım 13 gün boyunca serviste boşu boşuna yattı, üstüne bluetoothu sağlamken hasarlı döndü. Sonuçta HP bir müşterisini daha kaybetti, yeni alacağım bilgisayarının HP olmamasına sebep oldu.

Teşekkürler HP Türkiye!

İşte HP ve Yalanlarından bir demet okudunuz.

Saygılarımla, Bahadır Kocaoğlu
Eggdrop, Inc. - Application Development D.

Not: Bu bir HP karalama kampanyası değildir, sadece HP gerçeklerinin kendisidir. Pardon yalanlarının!
Midgard şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.07.2007   #2 (permalink)

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1
Re: HP Servis Rezaleti!

Sana serviste yalan söylenmiş zarara uğramışsın. Bu açıdan her şekilde kızmaya haklısın. Ancak burada kızman gereken o teknik serviste ki görevliler olmalı. Bir iki görevlinin hatasını bütün bir firmaya çıkarmak bence yanlıştır. Ayrıca bu konuyu forum yerine onların bir üst mecisine göndersen kanaatimce o görevliler çoktan işten o kovulmuştu.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.07.2007   #3 (permalink)

Tam 45 gün HP ile uğraşan bir insan olarak Midgard'ın söylediklerini çok iyi anlıyorum. Benim de bilgisayarımı bozan HP, arızanın kendilerinden kaynaklandığını kabul etmemiş, yetkililerle beni görüştürmemiş ve göz göre göre yalan söylemişti.

30 iş günü dolar dolmaz bilgisayarı iade etmek istediğimi belirttim. Genel müdürlüğe kadar giderek hemen hemen 1 ayda ancak paramı alabildim. Bir daha HP mi ? Asla!
fatihcaylak şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007   #4 (permalink)

Ben bu mesajı ingilizceye çevirerek gereken üst makamlarına ilettim zaten, ama sonuç olarak hiç bir şey değişmeyecek, sonuçta çok kırıldım, çok kızdım, kendimi kandırılmış dolandırılmış gibi hissettim ... 13 gün boyunca bilgisayarımın yenilenmiş olarak döneceğini hayal ettim, hayal kırıklığına uğradım. En kısa sürede yeni bir notebook almak zorundayım, DVD'si çalışmayan bir notebook çokta işe yaramayacaktır sanırım.
Midgard şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007   #5 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1

Alıntı:
drkloji tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ancak burada kızman gereken o teknik serviste ki görevliler olmalı. Bir iki görevlinin hatasını bütün bir firmaya çıkarmak bence yanlıştır.
böyle bir mantık yok, o çalışanı oraya kim koymuşsa, kim eğitmemişse, kim hata yapmasına olanak sağlamışsa o sorumludur.

ben de Hp servisleri ile çok uğraşmıştım. pavilion bilgisayarınız bozulduğunda garanti kapsamında olmasına rağmen yedekleme için başka yere tamir için başka yere gitmeniz gerekiyor, vs..

ayrıca pavilion bilgisayarları da peynir ekmek gibi saattıkları için, bu bilgisayar sahipleri ile daha az ilgileniyorlar.
Old 17.07.2007   #6 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

HP'nin hem bu forumda, hem de arkadaş çevremde yarattığı olumsuz imajın kokusu bile laptop (ve hatta diğer ürünlerden de) alırken anti-HP bir tutum izlememe yol açtı; laptop aldığımda Toshiba olmasına dikkat ettim. Zaten HP'lerin kullandığı materyaller (plastiği vb) bana hep dandik plastik oyuncak hissi veriyordu...
Old 17.07.2007   #7 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

İki yıl önce NX9005 modeli ile tecrübem oldu, HDD değişmesi gerekirken ekranın (LCD Panel) yan tarafında bulunan bağlantı elemanlarını kapatan yerde bol miktarda yapıştırıcı vardı henüz kurumamış, HDD soket gibi kızaklı bir yerden kolayca değişiyordu neden orası açılmış ve yapıştırılmıştı çok kavga etim.. HP servisi banka gibi insanların uzun uzun bekletildiği ama kahve makinasının bedava olduğu bir yer.

http://www.sikayetvar.com/index.php?...etial&coNo=134

Mesaj arsende tarafından 17.07.2007 (19:00) yeniden düzenlendi.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007   #8 (permalink)

Abi sinirden ağlıyorum anlatamam!
Midgard şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2007   #9 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

HP Türkiye olağanüstü korkunç bir müşteri hizmetlerine ve tamir bakım servisine sahip.

Bilgi İşlem Bölüm Başkanı olarak, 6 sene boyunca yüzlerce HP bilgisayar, yazıcı vs. tamirini izledim ve korkarım özellikle notebook ailesinde inanılmaz olaylar görüyorsunuz.

En son yaptıkları ise en kötüsüydü. 100 monitörde renklerin bozulması yaşandı. Bunun sistematik hata olduğunu kabul etmediler, geri almadılar.

20'şer postalar halinde aylarca bizi meşgul edip sözde tamir edip geri getirdiler. Ama yine bozuldu.

Olay bir sene kadar sürdü. En üst kademeye kadar konuşuldu. Defalarca müdürler değişti. Defalarca toplantılar yapıldı. En son bir insan çıktı da, işi ciddiye aldı. Monitörleri görmeye uzakdoğulu bir uzman gelip bir monitörü Avrupa'ya götürdü.

Sonunda arızanın nedeni bulundu. Nem nedeniyle oluşan bir şeymişte kıyı kenarlarındaki müşterilerde görülürmüşte vs...

Ama bu süre içinde 1 yılda çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam. 100 monitor atsan atılmaz yenisi alınmaz. İnsanlar bize kızgın biz HP'ye kızgın. En ufacık bir tazminat, özür, maddi tazmin yapmadıkları gibi harcadığım iş saati ve HP ses kaydetme sistemine bıraktığım mesajlarla kaldım.

Daha önce de notebookların LCD ekranlarında, sistematik ürün hatası bulduk .6 ekran hatasını hiçe saydılar, fatura çıkardılar. Müdürümüz Amerika HP'ye mail yollattı.

Sonunda mecburen ilgilendiler ve fatura meblağını azaltığp tekrar yolladılar.

Müdürümüzün cevabı çok anlamlıydı. "Para için uğraştığımızı düşünüyorsanı,z çok yanılıyorsunuz. Biz de hizmet sektöründeyiz. Hizmet edenler, hatalarını hızla tamir etmek zorundadır. Bunu yapmıyorsanız, sizden ne para, ne de başka bir teklifi kabul etmiyoruz."

Notebook arızalı olarak iade alındı.

Bu nedenle asla ama asla, en güzel ürün de olsa HP notebook önermem. Arızalanırsa karşınızda ciddi birini bulamacağınıza profesyonel bir ağızdan rahatça söyleyebilirim.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 18.07.2007   #10 (permalink)

Yer: Ankara

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
HP Türkiye olağanüstü korkunç bir müşteri hizmetlerine ve tamir bakım servisine sahip.

Bilgi İşlem Bölüm Başkanı olarak, ..............

Bu nedenle asla ama asla, en güzel ürün de olsa HP notebook önermem. Arızalanırsa karşınızda ciddi birini bulamacağınıza profesyonel bir ağızdan rahatça söyleyebilirim.
6 sıfırlı bir bilişim yatırımının yönetilmesinde görev yapmaktayım. Computing ürünlerinin hepsi HP ve bunca vakittir neredeyse hiç bir sorun ile (plotter hariç olmak üzere) karşılaşmadım. Ciddi teknik destek müdahaleleri sonrasında bir İngiliz bağımsız kalite kontrol şirketi telefonla arayıp HP nin verdiği teknik destek servisini puanlanmasını ister ve şu ana kadar hiç olumsuz puan da vermedim.

Bunun yanında aynı seriden 12 notebook kullanıcı hatası (kapak kırılması, düşme gibi) nedeni ile arızalandı. Onları da ücretsiz tamir ettiler. Satın alma esnasında 400'e yakın yazıcıyı, 1000 desktop pc, 60 workstation, 100 sunucu test ettik. Teste takılan sadece yazıcının PCL 5'e driver i oldu (HP driveri düz çizgi basmakta zorlanıyor. ).

Özellikle sunucular mükemmel kalitede. Garanti bittikten sonra bile sistem tutarlı ve güvenilir. Uzatılmış garanti hizmeti alarak halen destek sürdürülmekte.

Kişisel notebook tercihim de HP şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Yarım milyonluk ($) tüketim malzemesinin tüketiminde bir kez olsun kartuj bozuk çıkmadı. Kağıtlarda bile bir sorun yok. Ürün tamamen tükenene kadar aynı kalitede fayda sağlamakta.

HP ürünlerin limitlerin iiyi tanımlamış. Servis ve kullanma talimatlarında belirtilen eşiklerin altında kaldığı müddetçe ürünler bir sorun vermiyor. Fakat aylık 10.000 kapasiteli bir yazıcıda 30.000 basarsanız bütün aksam dağılıyor. O nedenle HP ürünlerini almadan önce Türkiye'deki eksik ve yetersiz satış temsilcilerinden çok üretici sitesindeki değerlerden faydalanmak gerekli.

Özetle;
HP kurumsal pazarın lideri ve oldukça tatmin edici servis anlayışı ile müşteri sadakatini fazlası ile hak etmekte.
kuduk şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

servis , rezaleti

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:38.